Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е вашият ресийвър ?

Гласували
374. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Pioneer

47 12.57%
  • Onkyo

54 14.44%
  • Denon

52 13.90%
  • Yamaha

103 27.54%
  • Sony

59 15.78%
  • Marantz

27 7.22%
  • Tehnics

9 2.41%
  • Panasonic

7 1.87%
  • Harman Kardon

7 1.87%
  • Thunder

3 0.80%
  • NAD

3 0.80%
  • Anthem

0 0%
  • Integra

1 0.27%
  • Kenwood

2 0.53%
Страница 4 от 63 ПърваПърва ... 234561454 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 931
Like Tree107Одобрявам

Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re:Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Здравейте.
    Наскоро си взеха нов ТV LG 47KV530, плейва hd филми от външ
    ен хард без проблем, но бих искал да се насладя и на по-качествено аудио.
    Взех си също и комплект 5 колони.Знам, че за вашите разбирания сигурно това са боклуци, но бюджеда ми 350-400лв максимум, а имам 5.1 система на рс(Разработка на Creative и Cambridge Soundwors), която макар и да беше топ модел преди няколко години не ми харесва как звучи, просто колкото и да си играя да настройвам честотната характеристика от драйвери, плеери, а и от самите колони, винаги нещо липсваше.
    Та за това реших да пробвам сега друг вариант .В момента ползвам само 2-те централни колони от комплекта с един quad усилвател, който си направих, но ми се ще да взема някой ресивър за цена макс 300лв.Спрял съм се отново на koda AV-505 или AV-508, т.к. за тези пари само те предлагат оптичен цифров вход(Ако имате други предложения съм готов да ги видя ).Бих искал да разделя галванично TV то от усилвателя и за това държа на оптиката.
    Сега и на въпроса.Гледам че повечето усилватели декодират цифрови DTS потоци.При условие, че телевизора не подрържа плейване на видео от USB с DTS(конвертирам си го в AC3) аудио значи ли това, че реално на цифровия изход на ТВ при гледане на филм с AC3 кодек няма да има сигнал към усилвателя, който той да декодира успешно ?
    Как стоят нещата с гледането на HD канали т.к. съм абонат на кабелна и имам около 30-40 HD-та?Предполагам някой от тях имат 5.1 аудио ?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Моя съвет е да се ориентираш към ресийвър втора ръка.
    Има доста обяви на немного стара техника, която е значително по-добра от неща като КODA.
    Макар че няма DTS декодери твоя телевизор е много вероятно да изкарва DTS към оптиката си. Трябва да сепровери обаче, не всички го правят.
    Тогава ресийвъра ще декодира звука и няма да се налага да конвертираш.

Ето някои обяви на първо търсене:
    http://www.avguide.bg/forum/index.php?topic=1557.0
    http://bgaudio.org/forums/viewtopic.php?f=68&t=22573

Тук във форума също излизат някои предложения, следи ги. Дори и тези колони, които си взел не заслужават подобно недоразумение като КОДА.

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Мерси lazarus18 .Говорих с пича от втория линк и си харесах Sony STR-DB940, но още не съм го взел и се чудя.Дано да излезе читав, т.к. в нета четах някакви мнения, че давали дефект с времето тези стъпала.

Също в сравнение с миналогодишната Yamaha RX-V371(макар, че като гледам таз годишния модел има и USB, ама не знам цената каква ще му е ), кой е по-добрия вариант ? Ако успея да събера още някол лев?

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз бих заложил на новото. Нисък клас е, но поне имаш гаранция и е лесно продаваемо. С другото е риск донякъде.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

По-скоро е непродаваемо.
    По-добре топ модел на старо,отколкото посредствена техника ,но нова. В случаят обаче, това Сони определено не е нищо особено,дори когато е излязло като модел.

7. Member Аватара на spark33
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Здравейте ! Имам следния въпрос, притежател съм на ЦИФРОВА СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО SAMSUNG HT-TX250 5.1 и искам да попитам с кой формат да сменя отвратителните си мп3. DTS ? APE ? FLAC ? WAVE PACK ?

8.  

9. Тук е от
    Jan 2012

Здравейте,

Решил съм да сменям стария рисивър с нов. Спрял съм се на този: http://www.technomarket.bg/products/...-rx-v671-black

Това, което искам да има е:

7.1 Канала
    Да поддържа 3D
    Да захранва по 120W колони
    Поне 4-5 HDMI входа и 1 изход
    LAN, поддръжка на iphone/ipod
    Естествено качествен звук

Знам, че много от вас съветват просто 5.1 канален, но моля Ви да помогнете за случай с 7.1

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Изчакай новите 573/673 - би трябвало да излязат тоя месец.

11. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    Изчакай новите 573/673 - би трябвало да излязат тоя месец.
    Мерси за отговора.
    Разгледах новите, наистина си ги подобрили доста. Да имаш идея кой в БГ е вносител и откъде се купуват.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

V671 няма AirPlay. Новите модели на Yamaha ще имат.

Ние съветваме 5.1, но по отношение на броя колони, а не каналите на ресийвъра. Така или иначе всички хубави модели са поне 7.1 канални.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Ревюта на ресивъри
    http://www.hometheaterhifi.com/recei...s-reviews.html

Редактирах анкетата - допълних с още няколко марки и премахнах Други.
    Ако съм пропуснал някоя - пишете за да я допълня.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2007

колеги имам един тънък въпрос дайте топ 10 за вас на AV ресивъри до 1500 лв на старо ... от две седмици вече изследвам и нямам напредък идеята на системата е 5.1 дори 7.1 звук за филми и музика също търся съвет за избор на колони с бюджет от 1000 до 2000 (за 2 или 4 броя да не ставам максималист).Силно се замислям за Yamaha RX-A810,harman/kardon AVR 360 ,Onkyo ...

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

.

17. Member
    Тук е от
    May 2010

CEDIA 2012
    малко картинки от CEDIA 2012 с кратки описания какво се задава на хоризонта.
    поствам в AVR тъй като има няколко топ процесора/рисийвъри от водещи марки, иначе изложбата е по цялата палитра аудио/видео.
    за мен най-интересното е от любимата ми марка Oppo (прекрасно съчетание качество/цена) и очаквания нов модел BDP 105 който евентуално ще може да се използва като DAC (24/192) за други устройства, предвид използвания в сегашния модел BDP 95 ESS Sabre чип, но който сигурно ще бъде осакатен като BD плейър със задължителното ползване на Cinavia въведено началото на тази година.
    http://cave.hometheaterhifi.com/prof...t-robert-kozel

18. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

Re:Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа стрk

Здрасти специалисти, имам един въпрос към вас.
    Искам да си сменя домашното кино LG с Denon AVR-550SD. Писна ми постоянно да включвам ТВ към домашното кино посредством жака за слушалките когато искам да изгледам някой филм. Имам възможност да купя ресивъра за прилични парички според мен, и въпроса ми към вас е струва ли си усилвателя да го мисля изобщо, просто някой ако има такъв да сподели нещо. Реално моето дом.кино ми върши идеална работа (навремето му направих едни много симпатични и доста по силни от оригиналните му колони и смятам че качеството и силата която получих напълно ме задоволява) но наистина ми писна вече постоянно да включвам и изключвам кабели.
    И още един въпрос, намират ли се универсални дистанционни за ресивъри и по -точно за Denon AVR-550SD.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 63 ПърваПърва ... 234561454 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5417
    Последно: 28-12-24, 17:40
  2. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  3. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе