Здравейте.
Наскоро си взеха нов ТV LG 47KV530, плейва hd филми от външ
ен хард без проблем, но бих искал да се насладя и на по-качествено аудио.
Взех си също и комплект 5 колони.Знам, че за вашите разбирания сигурно това са боклуци, но бюджеда ми 350-400лв максимум, а имам 5.1 система на рс(Разработка на Creative и Cambridge Soundwors), която макар и да беше топ модел преди няколко години не ми харесва как звучи, просто колкото и да си играя да настройвам честотната характеристика от драйвери, плеери, а и от самите колони, винаги нещо липсваше.
Та за това реших да пробвам сега друг вариант .В момента ползвам само 2-те централни колони от комплекта с един quad усилвател, който си направих, но ми се ще да взема някой ресивър за цена макс 300лв.Спрял съм се отново на koda AV-505 или AV-508, т.к. за тези пари само те предлагат оптичен цифров вход(Ако имате други предложения съм готов да ги видя ).Бих искал да разделя галванично TV то от усилвателя и за това държа на оптиката.
Сега и на въпроса.Гледам че повечето усилватели декодират цифрови DTS потоци.При условие, че телевизора не подрържа плейване на видео от USB с DTS(конвертирам си го в AC3) аудио значи ли това, че реално на цифровия изход на ТВ при гледане на филм с AC3 кодек няма да има сигнал към усилвателя, който той да декодира успешно ?
Как стоят нещата с гледането на HD канали т.к. съм абонат на кабелна и имам около 30-40 HD-та?Предполагам някой от тях имат 5.1 аудио ?