Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е вашият ресийвър ?

Гласували
374. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Pioneer

47 12.57%
  • Onkyo

54 14.44%
  • Denon

52 13.90%
  • Yamaha

103 27.54%
  • Sony

59 15.78%
  • Marantz

27 7.22%
  • Tehnics

9 2.41%
  • Panasonic

7 1.87%
  • Harman Kardon

7 1.87%
  • Thunder

3 0.80%
  • NAD

3 0.80%
  • Anthem

0 0%
  • Integra

1 0.27%
  • Kenwood

2 0.53%
Страница 31 от 63 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 931
Like Tree107Одобрявам

Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2014

Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Привет колеги, решил съм се да вземам нов ресивър. Ще се ползва и като стерео усилвател. Поне на този етап все още нямам средства за отделен стерео усилвател(или поне не за сериозен такъв).
    Имайки предвид за какво ще се ползва ресивъра(и кино и музика) съм се спрял на марката Marantz. Някой може ли да ми каже добър модел?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Маранц са известни като едни от най музикалните ресивъри . Без бюджет няма как да се препоръча модел , от 5009 нагоре което и да вземеш си ОК.Аз лично съм с процесор и стъпало на Маранц и в стерео са страхотни .

4. Тук е от
    Jan 2013

Цитат Първоначално публикувано от myrfi12 Виж публикацията
    За такъв бюджет определено ще имаш още няколко предложения. Имай предвид, че тонколоните си искат свободно пространство около тях - например отстояние около 50см. от стената зад тях, че и в страни, при все че като гледам за Ментор 5 е посочено 10-80см. За такава инвестиция, каквото и да ти предложат, каквото и да избереш е задължително да го чуеш преди покупката.
    ---------
    Може би алтернатива са серията Silver на Monitor Audio или KEF Q900, или Klipsch RP280, но не съм слушал нищо от това т.е. само по параметри.
    Освен това ми се струва, че от значение е и как ще разположиш и на къде ще бъдат насочени тонколоните в твоето Г-е образно помещение.
    Цитат Първоначално публикувано от pulsedriverbg Виж публикацията
    Г-образното е огромен проблем! Лично съм изпитвал тази форма на помещението. Просто трябва така да разположиш предните, че да се чуват среди и високи там където ще слушаш най много, а за ниските/ако не са достатъчни/ един буфер за другата част на помещението. Но все пак ако можеш една картинка да направиш как и къде имаш възможност да ги разположиш ще е добре. А за такъв вид свързване ако няма да правиш 5.1 или по горе не знам дали си струва да взимаш толкова скъп ресийвер.
    А целта е да слушаш един и същ източник в хола и банята или? Ако е така с един стерео усилвател мисля може да стане.
    хол.png

това е схема на помещението. Със зелено е холният ъгъл където най-често ще се слуша музика/гледа филм. В червено е кухнята, която е част от хола (няма стени между тях), но там естествено не държа да се чува най-добрият звук. Със звездичка съм отблязал мястото на което предвиждам да стои ресивъра. Всичкото останало пространство е свободно, за да се разполагат колони.

5. Тук е от
    Mar 2014

Благодаря за отговора! До този момент бях с RX-A1030 на Yamaha, но някакси звука не ми харесва. Не казвам че е лош в съраунд режим, но музиката ми идва малко грубучка и недообработена(суха). Поне това чувам аз. Озвочителните тела ми са TANNOY REVOLUTION DC6T SE + център Tannoy revolution signature dc4t, баса е на Rel. За момента Surround нямам.

Бюджета максимум е 2000лв.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2014

StackOverflow както digital11 по-горе е писал Маранц наистина се славят като ресивъри, които имат и добро стерео звучене. Ето един примерен вариант. Има и схема на разположение на колоните като превъртиш надолу, но няма Dolby Atmos. Иначе при такова подреждане мисля, че Г-е образното пространство може би няма да се окаже чак толкова фатално. Разбира се най-добре ще се чува в зоната на зеления ъгъл. За фронталните колони ще намериш място, но може да срещнеш евентуален проблем с разположението на съраунд колоните, особено, ако ще изграждаш 7.2. Предполагам над ресивъра ще има ТВ? Не отписвай Маранц като възможност, макар че избора не на ресивър, а на тонколони може да се окаже по-труден.
    Този пост е редактиран от myrfi12; 15-03-15 в 23:32.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Цитат Първоначално публикувано от StackOverflow Виж публикацията
    хол.png

това е схема на помещението. Със зелено е холният ъгъл където най-често ще се слуша музика/гледа филм. В червено е кухнята, която е част от хола (няма стени между тях), но там естествено не държа да се чува най-добрият звук. Със звездичка съм отблязал мястото на което предвиждам да стои ресивъра. Всичкото останало пространство е свободно, за да се разполагат колони.
    При подобна форма, но с различно разположение без значение какво сложех за ниските ..... в помещението не можеше да се получи баса който се търсеше. Единствения вариант бе да е така както на схемата ти, но беше невъзможно заради оформлението на мебели и врати. В твоя случай ако можеш да сложиш и ОТ в страни на звездичката може би ще имаш най задоволителен резултат. В останалата част от помещението обаче какво ще е .... трудно е да се каже.

Нищо не спомена обаче ще правиш ли 5.1 и колко са ОТ в банята?

8.  

9. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011

Разположението на озвучителните тела в помещението е от първостепенна важност за получаване на добро звучене. Правилното/неправилното разполагане може да доведе до драстични разлики в тяхното представяне.

Ето ти няколко линка (надявам се да се четеш на английски свободно):

[audio physic] - no loss of fine detail

Напиши какъв е максималния бюджет за ресийвър + озвучителни тела (брой 2.0, 2.1, 5.1 и т.н.) + субуфер.

За ресийвър аз съм за Marantz с две ръце. Колкото до колоните ... зависи от бюджета, който си определил. Препоръчвам ти да обиколиш представителите на аудиотехника и да се довериш на ушите си.

Ears - the Final Judge! How to know what sounds right... - Digisound Mastering

P.S.: Предполагaм, че вече са те налазили с лични съобщения и предложения Препоръчвам ти да купуваш само от официални вносители и задължително след преслушване. Ако трябва преслушвай по 5 пъти.
    svetlio1 и pulsedriverbg харесват това.

10. Тук е от
    Mar 2014

Някой може ли да коментира какви са разликите между MARANTZ SR5009 и MARANTZ SR6009? И има ли голяма разлика в мощностите, защото поне от това което чух в магазина, не усетих разлика?

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Пишеш MARANTZ SR5009 vs MARANTZ SR6009 в Гугъл и ще излезнат няколко сравнения из форумите. След това решаваш дали би използвал новите неща в 6009, а на края пазариш.

12. Тук е от
    Mar 2014

Прегледах обстойно ревютата на двата модела и всъшност оставам с впечетление че и двата модела са доста сериозни. И не мога да преценя иима ли смисъл да се дават 300-400лв повече. Също съм отворен и към други модели, които да ми препоръчате?
    Аз лично се насочих към тази марка, тъй като преслушах 5,6 модела и това ми харесва най-много.
    Но все още съм отворен към предложения.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Ще вземеш малкия и един ден ще си кажеш защо не дадох още 300 лв за по големия . Ако ти влиза в бюджета вземи възможно по големия модел . Слушал съм и двата но по старите модели(5008-6008) има си разлика в мощността ако се спреш на по ниско чувствителни колони ще разбереш за какво говоря . Отиди и ги слушай и сподели с какви колони си ги тествал .

14.  

15. Тук е от
    Mar 2014

Намислил съм подобна гимнастика да направя в Петък и да ги прослушам обстойно със мое си CD.

Междувременно, попаднах на това решение: Висок Клас 7.2 Канален Ресивър Marantz + HDMI Version 2.0 + Wi Fi Built + Bluetooth - Чисто Нов гр. Пещера • OLX.bg

Изкушавам се тъй като така ще мога веднага да взема и две съраунд тонколони, вместо да чакам още месец два.
    От друга страна ми се иска и да чуя SR5009 и SR6009 с еднакви тонколони, за да преценя коректно какво се случва.

16. Тук е от
    Mar 2014

По темата:

Да се похваля успях да чуя DENON AVR-X3100, MARANTZ SR5009 и SR6009 със тонколони Focal Chorus 726, те са с доста добра(висока) чуствителност спрямо много други тонколони с пидибен размер.... Но всъшност това беше единствената възможност за тест..... След като отделих близо час в прослушване на мой пърчета(песни), установих че от трите усилватела, които ми предложиха в ценовия клас до 2000лв ми хареса повече Marantz.

Сега разлика между звука на SR5009 и SR6009 не открих, а смело мога да заява че имам доста чуствителен слух, все пак се занимавам с музика вече 15 години. И сега съм още по раздвуен, какво да правя, тъй като все пак найстина мойте колони са с малко по-малка чуствителност от тези Focal.

17. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Цитат Първоначално публикувано от Vencislav_M Виж публикацията
    По темата:

Да се похваля успях да чуя DENON AVR-X3100, MARANTZ SR5009 и SR6009 със тонколони Focal Chorus 726, те са с доста добра(висока) чуствителност спрямо много други тонколони с пидибен размер.... Но всъшност това беше единствената възможност за тест..... След като отделих близо час в прослушване на мой пърчета(песни), установих че от трите усилватела, които ми предложиха в ценовия клас до 2000лв ми хареса повече Marantz.

Сега разлика между звука на SR5009 и SR6009 не открих, а смело мога да заява че имам доста чуствителен слух, все пак се занимавам с музика вече 15 години. И сега съм още по раздвуен, какво да правя, тъй като все пак найстина мойте колони са с малко по-малка чуствителност от тези Focal.
    Взимай смело Marantz 5009 .Аз съм с предишния модел на Маранц(5008) и с ФОкал 716-Много съм доволен от този ресивър и наистина сравнен с предишните ми няколко ресивъра този е класа над тях по отношение на стереото.Фокал 716, а и 726 е чувствителна колона (по спомен 91.5дб) и ще имаш запас от мощност и с по-малкия ресивър.Разбира се зависи и какъв тип музика ще слушаш -за Джаз,Класика,рок и хард рок например Фокалите са едни доста добри колони -виж за Хейви метъл вече не са толкова ок-но това е лично мнение .Маранц ,както е писал колегата горе се славят с добра музикалност .Аз бих добавил и не така суховат ,както е една Ямаха например.Доста по-топло звучи. От ресивъра на Маранц определено си мисля ,че ще останеш доволен .
    Този пост е редактиран от martosblack; 23-03-15 в 15:44.

18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

TANNOY REVOLUTION DC6T SE обаче ги дават малко по-слабо чувствителни (90дб) от Фокал-а и не знам дали няма да е по-добре да има запас и да вземе по-мощният ресивър ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 63 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5417
    Последно: 28-12-24, 17:40
  2. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  3. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе