То може много повече - това са си общо взето основен (нисък) клас колони (за 500$ толкова) , но работата е да са съизмерими долу-горе класовете на ресивъра и колоните - нали знаеш, че всяка система е толкова добра , колкото най-слабата и част . И да вземеш висок клас ресивър с нисък клас колони няма да му усетиш възможностите и се губи смисъла - по-добре да спестиш и да вземеш и по-нисък клас ресивър - обратното е същото . Колоните са си доста специфичен продукт и трябва да си прослушаш сам с предпочитаният от теб стил музика и още по-добре с ресивъра/усилвателя , с който ще се ползват ... а още по-идеалния вариант - в помещението, в което ще са разположени ... много трудно постижимо по нашите ширини .
Аз бих отишъл няколко магазина да прослушам с мои любими песни/музика и по-възможност свързани на подобен или близък клас ресивър (ако си купил ресивъра едва ли някъде ще ти откажат да прослушаш колоните именно с него) колони примерно с цени започващи от 1500/1600лв и нагоре ...
Не си казал и в колко голямо помещение ще са разположени - за стандартните БГ стаи букшелф вариантите в повечето случаи са идеални ... поне от скромния ми опит .Аз примерно съм си харесал като звучене , а и като отговарящи долу-горе на моя ресивър (не върви за ресивър струващ 1000лв да набивам пари с колони от 2-3 хил. и нагоре) KEF Q300 ...напълно достатъчни за хола ми 4 и нещо на 5м (и малко)
На времето така "на сляпо" (по снимка и техн. данни) купих сегашните ми Jamo Classic 8 и общо взето биват , но ако имаше тогава възможност да прослушам няколко варианта , най-вероятно щяха да са други ...
Успех и ... слушане му е майката .