Филми ще се гледат ли?
Pioneer
Onkyo
Denon
Yamaha
Sony
Marantz
Tehnics
Panasonic
Harman Kardon
Thunder
NAD
Anthem
Integra
Kenwood
Филми ще се гледат ли?
След като се развали старата 5.1 ямаха вероятно през HDMI си поръчах още по - евтина, направо без пари р
25 ноември 2016
YAMAHA HTR-2067 BL - 329.00 лв.
старата
11 ноември 2013 г.,
1 x YAMAHA RX-V375 BLACK - 446.29 лв.
1 x JAMO S-426HCS 3 BLACK ASH - 356.85 лв.
1 x JAMO SUB-210 BLACK - 195.86 лв.
Добър ден на всичко спецове
Помагайте по следният въпрос:
Какъв ресийвър с какви изходи ми трябва за да се върже по схема с зона 2 в друга стая с вързани 2 тонколони и тв да работят независимо от главната зона.
Мерси предварително.
Ресийвър с pre out.
Не си си задал пълно въпроса зона 2 за толкова години не съм чувал да има такова название. Да нямаш предвид усилвател, ресивър, с изходи който да има за груба Б ОТ към фронталните канали? Един вид да избираш кой чифт ОТ да работят. Същите искаш да сложиш в друга стая, а не в тази където е ресивъра + основните ОТ които са свързани на фрон също но на група А?
Ако е така до тука ясно, но може и да не е това иска ти. Неси го описал. Отделно при груба Б ако има ТВ което искаш да се усили, то трябва да изпратиш сигнал до усилвател от ТВ по кабел, както и да се върне сигнал усилен пак по кабел към ОТ.
Само да вметна по питането на колегата, най-простата Yamaha rx-v от 2016 >>> година и нагоре има тази функция през менюто, няма пре - аути, зад - аути.
Изчел съм всичко в тоя раздел и искам да изкажа леко несъгласие по някои точки.
1. Не си купувайте 6-7-8-9- 9.1 ресивър ако ще ползвате 5.1 - излишно си харчите парите, за да навържете 4 или 6 задни колони, трябва си купите малка зала в Мола, за да ги наслагате. С една дума пари на вятъра.
2.Не си купувайте най-скъпия модел , защото след 4 години ще струва 250 лв в базар.бг. И разликата в звука между ресивър от 800 и 1800 кинта се хваща много трудно с ухо.
3.Не си купувайте ресивъри с мощност 1000 вата от рекламите.Няма такива.Реално.
4.Не гледайте да има всички екстри - повечето от тях никога няма да ги ползвате или да ви трябват - Dolby Atmos , гаранция можете и без него. Догодина ще излезе Dolby BaiUi - тогава какво ще правите ?
Знам , че много хора ще подскочат сега , но имам ресивъри / многоканални/ от 199Х година , сменил съм доста марки , всички са купувани от магазина.Говоря от база личен опит , а не чул или чел някъде. От всички популярни марки Yamaha e най-доброто. Не забравяйте , че ресивърите са само за радио и кино, който чака чудо в стерео режим , няма как да се случи.
По т.1 някак не мога да се съглася с написаното - 5.1 са вече почти само най-ниският клас ресивъри с мижави основни функции и още по-мижаво захранване , так че дори и да не ползваш повече от 5.1 , пак е добре да е поне към 900-1200лв (ориентировъчно , че ако напиша среден клас, то е нещо съвсем различно от приетото по нашите ширини ), че да не увяхва като усилиш малко
т.2 си е строго индивидуална - който може да си го позволи мислиш ли че му пука колко ще струва след година-две 2-ра ръка ... и т.н.
Е , има логика , но всяко правило си има и изключения . След х.. години , я сме живи , я ...... ! За всеки влак си има пътници и затова има избор и то не малък .
Има и стерео ресивъри , тях пък съвсем ги няма за кино .
Може би да споделя мнението си по точките:
т.1 Като взеимаш по висок модел това не носи само повече канали .....така, че за някои може и да има смисъл. Иначе ако ще и за 5.1 да е ....място пак трябва. За другите зависи, но е добре пак да е голямо помещението иначе е логично да не се получи пространствен звук.
т.2 Най скъпия модел ще ти трябва отново заради функции/мощност/качество на изработка/удобство и т.н. .....т.е. пак зависи от потребителя.
т.3 Изписват големи мощности, но при определени условия! И ако потребителя не си направи труда да обърне достатъчно внимание на това то сам се подвежда. Това 1000W е само един от параметрите. Погледни го така ....има камиони с 700 конски сили, но не можеш да ускориш от 0-100 за 5сек. с тях.....
т.4 Ако целта на потребителя е точно Атмос? Това означава, че заради него се прави цялата гимнастика и му е нужен. Колко това ще допринесе за удоволствието от филмите е субективно и зависи от източника. Всеки трябва за себе си да реши дали си струва парите и усилията, но това може да стане само когато ЛИЧНО се чуе резултата.
Тук сме за да обсъдим ....чак да се подскача няма смисъл за мен. Но аз не бих генерализирал определена марка като "най". Сега ако е за определен модел и то за определената цел вече ще е по обективно. Ресийвера е устройство което да събира множество източници като бонус обработва сигналите им. В последствие има и усилвателна част за да зазвучат всички тези източници от едно място. Това естествено е далеч по евтиния вариант. За това и може би се подвеждаме по реклами ...вижда се че е 10в1 и то за никакви пари. Ами как да се пропусне такава оферта?
Ресийвера не е само за филми, но ако ще се слуша стерео има и по добри варианти. И отново зависи от много критерии.
Много Ви моля погледнете таблиците и сравнете модели 5.1 до 7.2 и вижте колко несъществени са разликите в поддържаните функции. Основните разлики са в мощности, входове / изходи и други дреболии. За всеки който живее в горе долу стандартен апартамент с хол примерно 22кв. м. всичко над 80 W е напълно излишно , освен ако не иска да разкаже играта на всички в блока. Ако разполагате с вила на село и няма живи хора в радиус 500 м. мога да се съглася на мощни ресивъри , не е лошо обаче колоните да са Тъндър / като гръмнат лесно ще ги оплачете , че са евтини/. Ресивърите са в общи линии некачествен източник на звук и са като ГСМ-и. За 2 години се оказва, че са излезли 99 нови формата и трябва да се купува нов. И между другото хората които имат много пари ги ценят. Не съм намирал пари по улиците и аз. Да дадеш 1999 лв за нещо , което можеш да ползваш за 999лв си е нещо средно между безхаберие , неоценяване на парите или наистина голяма фенщина. Ама фен , фен , ама чак толкова ....
Тук четат много хора , които са затруднени в избора , поради многото марки и различни екстри и не може да ги съветва някой - купи по-скъпото , гаранция е по-яко. Аз лично / казах , базиран само на личен опит/ ви съветвам драги потребители - премерете си хола и ако късата стена ви е по-малко от 5 метра - 5.1, 80 вата, цена до 1000 лв. Всичко нагоре си е пари на вятъра. И да знаете : който знае какво е Атмос няма да пита тук кой ресивър да вземе, а който не знае - не му трябва свирка за 2000 лв.
ADD to compare и вижте 100-те разлики между машина за 350 евро и 1350евро. Аз виждам само една гооооляма и то е 1000 евро. Разбира се има марки , които се лигавят с клиентите и не влагат много екстри в по-ниските модели, затова препоръчвам Ямаха - не им свиди на хората. Не забравяйте , че повечето от екстрите едва ли някога ще ползвате.
http://usa.yamaha.com/products/audio..._&mode=compare -1000 зелени гущера разлика ...... примерно.
Който смята 1000 гущера за нищо пари , никога няма има пари.
Този пост е редактиран от Slusatel; 06-02-17 в 20:58.
Ами да ти кажа хич не са ти прави разсъжденията. Както казваш че основните разлики са в мощности, входове / изходи и други дреболии ама да знаеш че това хич не са дреболии ама хич. Не знам на базата на какъв опит твърдиш това ама.... моята система е в такъв хол(22кв.м) и ресивър от 7*110W не ми покри критериите че отделно за фронталните ми ОТ се грижи стерео усилвател от 2*120W за да съм доволен. Само ще спомена че нито събарям стени или пък чупя прозорци нито пък създавам проблеми на комшиите.
Нещата са доста навързани и всичко зависи от (много неща)....ами не си съвсем коректен с изказването си. Сега за цените кое колко и дали трябва да струва толкова си е друга тема, тук бих се съгласил с теб че цените не са съвсем реални ама то къде са че и тук да е по-различно.
'Начи викаш една Ямаха серия 3 и едни Тъндърки и работата е 6 ...
Ми не е 6 да ти кажа - и аз съм слушал разни модели и от 3 до 6/7-ма серия на Ямаха си има сериозна разлика и то точно при ниски нива на слушане - дандания може да дига и Тъндър ресивър.
С Aventage серията пък разликите стават още по-лесно забележими ... и това за мен дето съм скромен любител с още по-скромен опит така да се каже ...
То и аз преди време тръгнах с намерението да взема 3-та серия и да мина тънко ама спрях на 6-та и съжалявам , че нямаше пари за поне А8 (тогава нямаше A7) - как мислиш щеше да се справи 3-кат с моите 4 омови Jamo Classic 8 ?
Така че - разлики има и