Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е вашият ресийвър ?

Гласували
374. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Pioneer

47 12.57%
  • Onkyo

54 14.44%
  • Denon

52 13.90%
  • Yamaha

103 27.54%
  • Sony

59 15.78%
  • Marantz

27 7.22%
  • Tehnics

9 2.41%
  • Panasonic

7 1.87%
  • Harman Kardon

7 1.87%
  • Thunder

3 0.80%
  • NAD

3 0.80%
  • Anthem

0 0%
  • Integra

1 0.27%
  • Kenwood

2 0.53%
Страница 36 от 63 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 931
Like Tree107Одобрявам

Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

.................. И да знаете : който знае какво е Атмос няма да пита тук кой ресивър да вземе..................
    И къде ще пита ? Той избора не е по-различен от досегашния , марки и модели много , цени разни . Проблема е в разположението на тонколоните и техния брой. Новото строителство трябва да е с окачени тавани в всяка стая за да се постигне лесен монтаж .

2.  

3. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011

Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    Много Ви моля погледнете таблиците и сравнете модели 5.1 до 7.2 и вижте колко несъществени са разликите в поддържаните функции. Основните разлики са в мощности, входове / изходи и други дреболии. За всеки който живее в горе долу стандартен апартамент с хол примерно 22кв. м. всичко над 80 W е напълно излишно ...
    По-голямата мощност и по-високият клас захранване, предполагат по-добър контрол над тонколоните и съответно по-добро звучене, включително на ниски нива на слушане. Говорим за прилични тонколони, не за Тъндър и прозводните им. Обемът на помещението влияе при подбора на вида и мощността на тонколоните и съответно е препоръчително да се избира и ресийвър/усилвател, който адекватно да ги захрани. Изборът на ресийвър трябва да се съобрази и с броя на устройствата, които ще се свържат към него, броя и конфигурацията на тонколоните, броя на субуферите и т.н. Много от потребителите по света и у нас съчетават дадени марки тонколони с дадени марки ресийвъри/усилватели, заради темброви характеристики на комбинацията.

Конкретно за двата модела, които сравняваш. По-високият клас е по-добър, което се е отразило и на цената му. Например оборудван е с ESS SABRE32™ Ultra DAC, който е един от най-добрите ДАК-ове на пазара (говорим за характеристики, индивидуалните предпочитания са тема на друг разговор), разполага с по-добър софтуер за корекции - R.S.C. (Reflected Sound Control), 3D, 64-bit Precision EQ Calculation and Angle Measurement (срещу R.S.C само в по-ниският модел), Cinema DSP HD3, повече варианти за свързване, включително и за втората зона и т.н. Дали си струва разликата в цената? Да, ако ще ползваш функциите, които предлага и ако имаш висок клас озвучителни тела, респективно би било логично да избереш и висок клас ресийвър/усилвател. И обратно целесъобразно е при нисък клас клас озвучителни тела да се съобразиш с техните ограничения и да не се набутваш с излишни кинти за висок клас ресийвър/усилвател, който няма да подобри звученето, а наистина ще бъде разход на излишни средства.
    Така ги виждам нещата.
    VanDan, lazarus18, kaloman и 3 други харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Колегата може би се чувства набутан по някакъв начин и иска да сподели с други та да не им се случва на тях. Това го разбирам и е похвално, защото повечето си мълчат в тази ситуация и така като се набута и друг няма да е сам поне, но явно не се е запознал достатъчно. Дано прочете повече и навлезе по на вътре, за да разбере за какво точно му обясняваме.

Slusatel по някога не само таблиците са важни. Мисля че вече се уточни кой и защо би си купил по скъпа техника. А тя е на тази цена поради ред причини. Мисля разбирате какви са?

Също и мнението Ви за ватовете не е коректно, както споменах по рано. В случая зависи от параметрите на колоните какъв усилвател би свършил работа. Както спомена svetlio по рано ако колоните са 4 ома и ниско чувствителни трябва едно, а ако са 8 ома и високо чувствителни може и с друго. Тези 80W на усилвателя за които споменавате при колко канала свързани едновременно са, а на колко ома, а при какво изкривяване са измерени, а по кой стандарт и т.н.?

Относно Тъндър ....за съжаление съм ги чувал. С тях не можеш да усилваш кой знае колко ако искаш да не слушаш кривочи. За съжаление усилвателя тогава няма как да помогне без значение от цената.

Никой не е казал, че парите се намират по улиците, но за това е хубаво да се оценява и чуждия труд. Усилвателя минава през ред процедури преди да пристигне до потребителя на тази цена. Никоя от тях предполагам не е безплатна. Това дали ние можем да си го позволим вече е съвсем друг въпрос. Естествено, че се случва да има и лоши модели по някога, но за това е хубаво първо да се чуе и след това да се купува. Ако липсва такава възможност ситуацията е малко като тото.
    svetlio1 одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Да , ако колегата с Jamo 8 , знаеше от какво зависи колко вата да ти е ресивъра щеше да си купи по-хубави тонколони / с 92 дб чувствителност/ , примерно 6 ома и нямаше да му трябва 115 вата усилвател. Но такива колони струват доста пари.
    Както споменах в началото имал съм доста ресивъри / налага се да ги сменям често заради промените във форматите/ и съм убеден за себе си , че един средна хубост за филми + чист усилвател за музика с хубави тонколони е най-рационалното решение. Поне аз така съм решил нещата вкъщи и съм доволен. През 2-3 години нов ресивър и съм в нещата.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

А може на колегата това да му харесва на звук или да ги е намерил изгодно или други обстоятелства. А ако вземе по скъпи колони и по евтин усилвател не е ли същото като обратното И двата варианта си имат предимства и недостатъци. А и различните колони звучат по различен начин, както и усилвателите/ресийверите.

Няма как да се определи на 100% какво означача "средна хубост". Аз съм с ресийвера от подписа почти от излизането на модела на пазара и до момента не съм усетил липса на поддържан формат. Може би защото го използвам само за филми 5.1. На стерео не ми харесва особено. На брат ми пък му допада.. За Вас "сменям често" какво означава? А "чист усилвател" да не би да е стерео интегриран усилвател?

Сега за мен най удобно и икономично би било да се вземе ресийвер с pre-out/зависи от ресийвера, при някои модели не е добър/ за предните + стерео усилвател свързан към него. Но тези с pre-out са на по височка цена за съжаление защото е екстра, а ние трябва да си платим за да я имаме. Ето и мен ме е яд в момента, че моя няма, но по времето като го купувах трябваше да избирам според бюджета. Сега сменям кабели като луд с цел да слушам това, което ми харесва. Преглъщам го някак защото аз лично не мога да отделя средствата, които са нужни за да се получат нещата.

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

А най-вероятно "колегата" е купил Jamo Classic 8 15 години преди ресивъра ... и за кино са си доста добър бюджетен вариант (въпреки , че не струваха малко като ги купувах пак са си бюджетно решение). Отдавна съм ги нарочил за смяна ама все нещо друго им "изяжда" парите ...

И какъв е смисъла да сменяш през 2 год нисък клас ресивъри - купуваш един леко по-висок клас със пре-аут и за смяна мислиш ако се развали , надмогнеш си на масрафа или наизлязат няколко нови формата (последното стана 1 път за към 10 години) ... следващият ми ще отговаря на точно това условие

п.п. На стерео и моята комбинация не ме кефи особено , освен ако не пусна нещо денс/"диско" ама може и да е от преобладаващо кофти записите в стила , който обикновено слушам ..., когато остане време ...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Както казах .....обстоятелства.

п.п. Тези Jamo не съм ги слушал, но едно бързо търсене из нета откри тема в която описват звука им като типичния за по масовите модели от ниския им клас/и аз съм притежавал подобни/. Но в същата тема пишеше, че след леко човъркане се пооправят до някъде нещата. Моите не ми харесаха за кино защото средата я нямаше и се губеха повечето ефекти. То само бас и високи беше до полуда. Иначе за купони са незаменими ...сила имаха, лесни за задвижване и няма парче на което да му липсва бас А и ходих с тях в Те*нополис да чуя един усилвател с тях ....събрах клиентите около себе се. И като видяха кое думти възкликваха - а туй ли гърмеше така? Все си мислеха, че са едни Веги.

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Не мисля , че са басови (но не им липсва бас), даже на мен по-ми се струва, че високите им липсват ... чел съм и аз преди за тях и това е общото - филтрите са им зле , даже бях говорил в Бургас с един майстор да ги преправя ама се отказах - в почти в идеален вид са - не са мръднали - качествена датска изработка, а не днешните китайчета. Въпреки, че ги пишат 90дб , определено на ресивъра му е трудно с тях - преди ги бях пробвал със стерео усилвател на един приятел и определено по-добре звучаха ... това пак в "градинката" на "има ли смисъл от по-скъп ресивър/усилвател".
    Като взема други ще ги продам ... ама кога ще е . Помещението ми не е много голямо - към 20/25 м2 и съм си баш за букшелфки

11. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Ех-х-х...Jamo...какви колони правеха....направо ме върна 25 години назад във времето....за нищо на света не бих ги сменил,докато работят,а те не са мръднали досега
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

От тази брошурка има доста добри попадения! Те и сега си правят добри модели до колкото знам. Просто тук са не толкова популярни.

13. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Брошурката е от 1992г....от тогава имам и тонколоните от подписа ми,сега не знам какво е положението,знам само,че вече се правят в Китай,както по горе беше споменал Svetlio1

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

За мен няма особено значение къде се правят стига качеството да е на ниво. То уж искаме да не са правени в Китай ама и цената да не е висока .... май едното изключва другото.

Важи и за ресийверите с пълна сила ...хем да не сме извън темата.

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Моите май ги купувах 94-95 год. , като се сетя как ми е смешно - общо взето по красота и цена , ама тогава нямаше къде да чуеш и видиш даже на живо Поръчвахме с един приятел - аз Класик 8 , а той тия другите в каталога (елипсовиден профил с бас говорители вътре един срещу друг или нещо такова) до тях - 707 (D7) целият комплект и една Ямаха май от най високите класове - беше май единствен модел с ДД декодер - над 4000лв мисля ... още си работи всичко между другото ...

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

То и сега няма много места къде да се чуе извън София. За мен е особено трудоемко тъй като трябва да отделя много време за да го направя ....да не говорим за средства. А има и интересни ресийвери, които се продават извън големите вериги, представляващи ми интерес. Но предвид цената им никога не бих ги купил преди да ги чуя лично.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Колеги, забравяте , че ресивърите са само за кино и радио и какъвто и топ - модел да вземете, един усилвател право стерео средна хубост ще ги надсвири винаги. Като вземете да пишете колко входа искате и колко вата да разбирам ли , че ще си включите СД, грамофон и не знам какво още в ресивъра ? В ресивъра само тв, блу-рей и двд. И телефона да не забравим ......!!!! Пък с флашката как ще свирне, че я забравих нея. И какво стана - 1 оптикал за тв , 2 HDMI за BR и DVD, едно USB и толкова. Даже коаксиала е излишен. Не отричам , че всеки има право на личен избор / на вкус и цвет - товарищи нет/.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 63 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5417
    Последно: 28-12-24, 17:40
  2. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  3. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе