Pioneer
Onkyo
Denon
Yamaha
Sony
Marantz
Tehnics
Panasonic
Harman Kardon
Thunder
NAD
Anthem
Integra
Kenwood
Здравейте! В момента съм свързал тези колони: Домашни колони THS-8003F Black, Thunder - автоговорители, автоусилватели, и тези Домашнa съраунд системa THS-8000 S/C WOOD, Thunder - автоговорители, автоусилватели, с този ресивър: Домашен усилвател/ресийвър THC-3006 USB, Thunder - автоговорители, автоусилватели,. Имам желание да сменя ресивъра с нещо такова: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NEER-VSX-322-K и въпроса ми е дали колоните ще издържат. Дали ще има по-добро звучене? Дали няма да се наложи да сменя и колоните ако е прекалено мощен усилвателя?
Искам да свържа телевизора с оптичен кабел, защото в момента е през изхода за слушалки и няма никакви настройки на звука, а и не е удобно постоянно да включвам кабела. Има ли смисъл според вас това упражнение или да не се занимавам?
пп
Пропуснах, че имам и буфер тъндер 12", но мисля, че няма да е проблем да го свържа и него към пионеер-а?
Няма проблем за озвучителните тела - ще издържат.
Защо не погледнеш 5-та серия на Pioneer
http://www.pioneer.eu/eur/products/4.../overview.html
Ресийвъри Pioneer - Pioneer България
http://www.avitel-bg.com/categories.php?cid=19
Погледнах ги и ми харесват, но бюджета е ограничен. Да разбирам ли, че с този 322 няма да има кой знае каква разлика от тъндера като звучене? Сега видях, че има модел 323 и единствената разлика е USB-то при по-новия, което е добре да го има, но на ТВ имам USB и май няма смисъл да го има и на ампа...
До 450 лева мога да дам за усилвател, но едва ли в ниския клас има голяма разлика между екстрите и звученето при различните марки. Гледах и Yamaha, но Pioneer-a ми харесва повече като дизайн
Съмнявам се да чуеш разлика между двата, но е добре ресивъра който вземеш да има система за автокалибрация с микрофон. Тогава вече ще забележиш разликата в звученето.
И аз да питам:
Искам да вържа това:
DENON AVR-F100 ресивър + DENON POA-F100 усилвател
Receiver and Power Amplifier
5x25 RMS Power Output
RDS & Radiotext Tuner with 40 Station Presets
24 hour Clock
Dolby Digital & DTS Decoding Built-in
Specifications for the DENON AVR-F100 Receiver
Power Output25W+25W RMS @ 6 Ohms
Power SupplyAC 230V, 50 Hz
DimensionsWidth 270mm
Height 84mm
Depth 250mm
Weight4.2 kg
Specifications for the DENON POA-F100 Power Amp
Power Output3x5W RMS @ 6 Ohms
Power SupplyAC 230V, 50 Hz
DimensionsWidth 270mm
Height 84mm
Depth 250mm
Weight3.9 kg
С това:
THS-8505F
- Домашни колони - комплект 2 броя
- Цвят: Венге/Пиано-лак
- Входяща мощност: 50 - 150W
- Импеданс: 6 Ohm
- Честотна характеристика: 45 Hz - 20 kHz
- Чуствителност: 90 dB
- Говорители:
- Високочестотен: 1" (2.52 см)
- Средночестотен: 6.5" (16.4 см)
- Нискочестотни: 2 x 8" (2 x 20.2 см)
- Размери:
- височина/ширина/дълбочина - 1010/210/331 мм
Знам че ще кажете че Тъндера не препоръчвате, но искам нови колони , а нямам пари.Не съм претенциозен. Та става ли комбинацията, този ресивър като мощност 2х25W достатъчен ли е за тези колони или е слаб?
Щом не си претенциозен ще е достатъчен. Липсата на захранване ще ти е най-малкия проблем с тези колони. Даже донякъде е по-добре, че ще е слаб, че току виж си решил да увеличиш малко повече и да се вкараш в приключение.
Решил съм да си купувам ресийвър,искам да си направя сгодно домашно кино,това става ли ,и има ли нещо прилично да е соптика,на радио не държа да има,искам да е с дистанционно случайно попаднах на това,става ли за нещо или не...Resiivar-THUNDER-THC-2002-USB
Кое е това нещо ? Май се въртиш в омагъосан кръг и няма излизане . Без пари няма да стане !
Ами да,като видях какви марки и цени се въртят.....май нямя да стане без пари,затова спирам да пиша и да питам за разни ресиивъри за по 200лв.Извинявам се.....
То става , ама трябва да се дебне някоя добра оферта 2 ръка . Най-евтино , както ти казах , е една система за дом.кино , може и втора ръка .
Другият ми вариант е:ще по обикалям магазините за техника втора употреба ще записвам моделите на някой който ми харесат,и тогава ще споделям за мнения и съвети....Това май по ми е вариант.