Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234
Резултати от 46 до 49 от общо 49
Like Tree3Одобрявам

Помощ за избор на Hi-Fi система за домашно кино.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #46

    Отговор: Помощ за избор на Hi-Fi система за домашно кино.

    Цитат Първоначално публикувано от Alexandar Panchev Виж публикацията
    Lazarus, изобщо не си прав ,че слушането е препоръчително, това е първо губене на време, второ е толкова субективно, че си губи смисъла. Колоните свирят в различни от домашните условия! Какво повече?
    Той избора на техника винаги е субективен, Иначе щяха да се продават само един модел колони.
    Съгласен съм с теб, че слушането в магазина носи известен риск заради различните условия, другата техника, но това при всички положения ти носи някаква информация да вземеш решение.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    226
    #47

    Отговор: Помощ за избор на Hi-Fi система за домашно кино.

    Според мен идеята на магазините за техника (освен финансовата ), е да създадат обстановка в която клиента да може да чуе максимума на техниката , да е наясно в подбрани условия как свири дадена система. Ясно е ,че в домашни условия нещата може да са по зле или по добре , но винаги , при ясна представа на клиента за възможностите на техниката , може да промени нещо в дома си за по добри резултати . Пък и в крайна сметка вече доста фирми практикуват даването на техника в дома на клиента за прослушване.

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #48

    Отговор: Помощ за избор на Hi-Fi система за домашно кино.

    Цитат Първоначално публикувано от Alexandar Panchev Виж публикацията
    Lazarus, изобщо не си прав ,че слушането е препоръчително, това е първо губене на време, второ е толкова субективно, че си губи смисъла. Колоните свирят в различни от домашните условия! Какво повече?
    Но свирят в еднакви, независимо къде, условия нали. Добрите колони пак ще си свирят по добре от лошите.

  5. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    838
    #49

    Отговор: Помощ за избор на Hi-Fi система за домашно кино.

    За да Ви предпазя от онзи стар спор, кой метод е по-добър за избор на колони - ще Ви предложа да прочетете пасаж от стания на Питър Квортруп - основател на Audio Note. Статията е писана преди почти 20 години, но нищо не се е променило от тогава Пълната версия е на сайта на Audio Note , а превода е на наши приятели от фирма дилър на техника в България.

    ----------------------------------------
    "Път към аудиоада"


    ......... Обичайната процедура е такава: вие взимате един или няколко любими записа и прослушвате откъси от тях на две различни системи, след което решавате коя система (или компонент) ви харесва най-много, или коя от тях е най-близо до вашата вътрешна представа за идеалния звук, или коя съответства на записаната от вас музика. За съжаление този способ не работи, дори и да вземете дузина записи с несъмнено качество! Независимо дали вие ще провеждате сравнението по големината на звуковата сцена, честотния диапазон, преходните характеристики, правилност на тембъра, разположението на музикалните инструменти и прочие, или ще започнете по памет да сравнявате работата на една или друга система - разликата не е голяма. Практически резултатът ще бъде един и същ: вие ще узнаете единствено, коя от системите (или компонентите) съответства повече на вече съществуващата у вас предварителна нагласа как даден запис трябва да звучи. А в действителност нито записа, нито компонентите, които вие използвате са точни, описания метод не може да ни даде представа коя от системите е най-достоверна! Това е методологична грешка да се съди за верността на оригинала, използвайки неточни инструменти, към които се отнася и нашата звукова памет. И поради това можем с пълна увереност да кажем, че ако вървим по този път, то положително ще стигнем до хармоничното взаимодействие на самия запис, тракта на възпроизвеждането му, личния опит, паметта и очакванията. Всички тези фактори въздействат на процеса на запис и водят след себе си до необичайна вариативност на готовия запис. (Срещайки система, която добре възпроизвежда вашите "образцови" записи, ще се запитате, ще се справи ли тя също толкова добре с останалите ваши записи. Вероятно отговора ще бъде: не. Обикновено се оправдаваме, че е виновен записа, а не звуковия тракт. Аз разбира се, не искам да ви доказвам, че всички записи са добри, но настоявам, че те в действителност са много по-добри отколкото ние им предоставяме възможност да бъдат прочетени).
    Разбирам, че много хора ще класифицират тези твърдения като аудиофилска ерес, само че не забравяйте моята цел е да ви избавя от скуката и разочарованието и да направя така, че аудиосистемата да носи удоволствие и да бъде достоверна......
    -----------------------------------------------------------------

    alphabeta и Ulfhedinn харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234

Подобни теми

  1. Помощ при избор на система за домашно кино
    От kocetoeh във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 18-01-15, 22:01
  2. Помощ за домашно кино + стерео система
    От pulsedriverbg във форум Аудиотехника
    Отговори: 29
    Последно: 05-01-14, 14:50
  3. Помощ при избор на Blu-Ray Система за домашно кино
    От pbozhkov във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 07-12-12, 13:27
  4. Помощ при избор на система за домашно кино
    От Aikz във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 14
    Последно: 07-08-11, 21:54
  5. Избор на система за Домашно кино
    От Lacho13 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 5
    Последно: 14-11-06, 22:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе