Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 175
Like Tree1Одобрявам

Съдомиялна машина

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2008

Re:Съдомиялна придобивка

Беко не е биташка марка, ако си мислиш така! Беко е Блумберг, освен това Беко в момента имат най-добрия завод за бяла техника и в него не сглобяват само Беко.Какво се прави вече в Германия?! 90% всичко вече е турско или китайско та, за какви "марки" говорим?!
    Политиката на фирмите е променена от много време насам - днес всичко е комерсиализъм!Стоките вече се правят да устискат до гаранцията и след това изведнъж изпушват.Такава е политиката на корпорации, компании и фирми! Старата техника е много по-надеждна от новата.

Всеки човек си има мнение и това е нормално...иначе щяхме да бъдем клонинги, и щяхме да излизаме на калъп.
    Дано не си се намръщил.Аз лично се радвам, че кърстосахме две различни мнения.Форумите са затова - за дискусия и да бъдем полезни с опит и знания!

Айде Лека вечер!

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

InternetZombie, има разлика и тя не е само в цената. Вервай ми.

4. Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    ...освен това Беко в момента имат най-добрия завод за бяла техника...
    И какво сега? AEG, Siemens и Bosch да духат супата с техните остарели заводи?
    ...90% всичко вече е турско или китайско та, за какви "марки" говорим?!...
    Това важи обаче за пазарния дял в БГ.
    ...Стоките вече се правят да устискат до гаранцията и след това изведнъж изпушват....
    А това най-вече се отнася за марката Miele.

5. lrn
    lrn е офлайн
    Member
    Тук е от
    Sep 2006

Много ми е интересно тази "велика" Беко има ли, "аква стоп", какъв клас е, А, АА, и изобщо "А' ли т.н. и колко шумна е (в децибели). Как контролира измиването на съдовете и по-точно изплакването им (последното е много по-важно за да не ядеме после недоизплакнати химии) или си праска програмката и к'вото стане? Има ли защита от протичане вътре ? Айде стига толкова.

Разберете, няма безплатен обяд. Големите марки хвърлят страшно много пари за нови разработки, като тези разходи са доста голяма част от цената на продукта после. Пускат го и после разни там Беко-меко, Санг-манг изкопирват нещо си ама каквото могат само и само да е по-евтинко и айде да се конкурираме!

Е разбира се и марката продава (ако си държи на реномето), но ако да кажем има 100лв. отгоре заради марката то и Беко-то нама да 600, ами ще е под 500лв.

Хмм, тъкмо гледам в накакъв сайт за пазаруване някакво Беко за 619лв. което има всички "екстри" без сензор за чистотата на водата и взех да сравнявам с едно АЕГ за 900лв. и Сименс за около 2000лв. Какво откривам - даже е по-тиха 42 (?) срещу 47 децибела - интересно. Под 42 децибела е Сименс-а за около 2000лв.. По-нататък - клас ААА и за двете машини обаче Беко-то е с 1.01КВ мощност, а АЕГ-то 0.8КВ - как става тая работа ?! Още повече на АЕГ-то е обявено при коя програма е този разход. А бе мисля си аз, мисля си къде е уловката и разковничето дойде като хвърлих едно око на руските он-лайн магазини - а там не е обявена нито, че е ААА, нито че има аква стоп още по-малко че е толкова тиха!

6. Member
    Тук е от
    Nov 2006

lrn, от мощноста на уреда зависи разхода, но не и едно към едно. Мощноста се мери във ватове(W)/киловати(kW), консумацията(разхода) е изполваната мощност по времето изразена в (kW/h). Като се има в предвид, че това е автоматизиран уред контролера на който управлява основния консуматор на миялната - нагревателя в зависимост от условията (температура на водата и околната среда, програма и т.н.) не може да се каже коя е по добра без поставянето им при равни тестови условия, а ти гарантирам че никога не са били и поставяни в такива.
    Като те чета разбирам, че това което описваш е консумацията за изпълнението на една програма (коя е друг въпрос) и е редно да я обявиш с (kW/h). Тези АААААА надали ще ти дадат представа за нещо.
    А за великите марки, съгласен съм за бош/сименс (въпреки, че със сигурност не се правят в Германия), АЕГ, но сега примерно Канди използват електроника на Мидея

7. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от zz_stefanov
    ...великите марки, съгласен съм за бош/сименс (въпреки, че със сигурност не се правят в Германия)...
    Значи ли това, че съм се прекарал,като съм дал 2000 лева за Бош на които пише,че е произваден в Германия...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Значи ли това, че съм се прекарал,като съм дал 2000 лева за Бош на които пише,че е произваден в Германия...
    Със сигурност - НЕ! Не си се прекарал.
    Топ моделите се произвеждат в Германия. Както има модели, които никога не стигат до нашите магазини. Същото е положението и при AEG. Естествено, че си има причини за това.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Конане, ще пуснеш линк към продукта и да ни посочиш екстрите, които му се намират пред този от 1000 лева.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2009

А за великите марки, съгласен съм за бош/сименс (въпреки, че със сигурност не се правят в Германия)
    [/quote] В случай, че визираш съдомиялните BOSCH\SIEMENS, мога да те уверя, че с малки изключения, се произвждат в Германия. Става въпрос само за модели внасяни в БГ.

12. Тук е от
    Jun 2010

някой може ли да сподели мнение за миялна машина MIDEA WQP 6

13. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Съдомиялна Беко проблем.

Беко DFS1500 успешно се справяше с миенето на чинии последните няколко години, но... Проблемът е, че програмата стигна до изпомпване на водата и там си остана- помпата върти непрекъснато. Рестартъ не помага- вече с включването на захранването се завърта и помпата. Моля за помощ.

14.  

15. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re:Съдомиялна Беко проблем.

То добре, че тия марки се развалят понякога, иначе щеше да забравиш за форума, както през последните 3 години

16. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Не знаех, че ще ти липсвам толкова...
    Все пак някои няма ли схема за това чудо?

17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Попитай ТУК

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Не питах, а потърсих....но нищо. Все пак много ти благодаря, че се опита да помогнеш. Явно с ремонт на такива машини не се занимават много хора. Но все пак сме в играта . Решението се оказа елементарно- т.е. накланяш машината и се радваш на голямата локвичка вода която получаваш на пода. И вече машината е готова. А сега "научното" обяснение: долният капак е оформен като корито. В него има блокировка с поплавък, който блокира програматора при протичане на вода... При мен блокировката явно е сработила когато машината изпомпва вода, но теч не видях. Явно през годините се е събрал конденз, а може и да прокапва по малко. Еми това е. Още веднъж благодаря Лазаре!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Съдомиялна - сол ?
    От penchev79 във форум Бяла техника
    Отговори: 10
    Последно: 23-09-17, 14:57
  2. Отговори: 1
    Последно: 24-11-14, 17:32
  3. Отговори: 2
    Последно: 28-03-11, 00:36
  4. Отговори: 6
    Последно: 03-10-07, 00:06
  5. Отговори: 9
    Последно: 14-12-06, 12:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе