Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 175
Like Tree1Одобрявам

Съдомиялна машина

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2009

Re:Съдомиялна придобивка

ivo8074, не им обръщай внимание.Повечето няма да разберат защо си похарчил 30 000лв само във кухнята,като може и с 10 000 да минеш.Нито пък зомбито ще разбере че твоята работа не е да знаеш как се пуска съдомиялната и пералнята,а да изкараш достатъчно пари да може да си позволиш висок стандарт.Сигурен съм че си го направил за съпругата,надали те интересува много дали ще платиш съдомиялна или на някой човек да измие чините,важно е да са измити и да не те ангажират.Между другото като гледам мателиала на вратичките в кухнята се вижда ,че е можело и още пари да се похарчат.Това говори ,че все пак си се съобразявал, колко пари струва.Айде наздраве!

2.  

3. Тук е от
    Sep 2009

Имам един въпрос ,към разбиращите от електрониката на съдомиялните.Значи купих нова съдомиялна за вграждане,контакта където се включва е заземен.Но се оказва че пластините за заземяване на контакта не опират в тези на щепсъла и практически уреда остана незаземен.При което по корсупа на съдомиялната се появява потенциал от 118 V.Техниците от сервиза като дойдоха оправиха пластините и казаха че е нормално да има потенциал,съответно спря да бие ток от съдомиялната.Въпроса ми е редно ли е да се допуска да има такъв потенциал на домашен уред на корпус при незаземен уред.Ами ако поради някакви обстоятелства заземлението бъде прекъснато,както в случая с пластините ,не е ли опасно при мокра съдомиялна и напрежение 118V?

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами нали затова се прави заземяването, за да не те хване тока. А дали всичко е в норма се мери изолационно съпротивление с мегер.Следващия път си купи по-качествени контакти. Имай предви, че и турските Шнайдер са боклуци. Масово хората си купуват контакти от по 2 лева. Има едни стари модели на Шнайдер, които са евтини, грозни, но много качествени. Ако видиш контакт, на който кабелите се връзват като на лустър клеми, но без пластинки бягай далеч от тях.

5. Тук е от
    May 2008

Здравейте на всички. Моля за малко помощ.От скоро време ме гложди идеята да си купя миялна машина. До сега съм нямал и съм малко затруднен в избора. Спрял съм се на марката AEG/electrolux http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036845 конкретно на този модел,защото бюжета е ограничен до 800 лв. Моля дайте мнение. Ако някой има миялна на AEG да сподели икономична,тиха ли е,измива ли добре. Благодаря предварително.

6. lrn
    lrn е офлайн
    Member
    Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от icebobo
    Имам един въпрос ,към разбиращите от електрониката на съдомиялните.Значи купих нова съдомиялна за вграждане,контакта където се включва е заземен.Но се оказва че пластините за заземяване на контакта не опират в тези на щепсъла и практически уреда остана незаземен.При което по корсупа на съдомиялната се появява потенциал от 118 V.Техниците от сервиза като дойдоха оправиха пластините и казаха че е нормално да има потенциал,съответно спря да бие ток от съдомиялната.Въпроса ми е редно ли е да се допуска да има такъв потенциал на домашен уред на корпус при незаземен уред.Ами ако поради някакви обстоятелства заземлението бъде прекъснато,както в случая с пластините ,не е ли опасно при мокра съдомиялна и напрежение 118V?
    Това за мен изобщо не е нормално. Ако имаш дефектно-токова защита изобщо нямаше да ти се вкючи !

Цитат Първоначално публикувано от sunshine0
    Здравейте на всички. Моля за малко помощ.От скоро време ме гложди идеята да си купя миялна машина. До сега съм нямал и съм малко затруднен в избора. Спрял съм се на марката AEG/electrolux http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036845 конкретно на този модел,защото бюжета е ограничен до 800 лв. Моля дайте мнение. Ако някой има миялна на AEG да сподели икономична,тиха ли е,измива ли добре. Благодаря предварително.

И аз съм се спрял на тази марка, само че модел за вграждане. Освен основната функция - как мие, ми е интересно и следното обаче: Поразгледах аз няколко модела и от картинките се вижда че кошниците са с покритие и то на по-скъпите модели (800-1000лв.). По принцип по-добре е да са изцяло от неръждаема тел, но предполагам ако покритието е направено добре сигурно няма проблеми. Я кажете притежателите на съдомиялни на над 5 години какви са ви кошниците на машинките и пада ли покритието и съответно появява ли се ръжда - много ще съм ви благодарен за споделената информация.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Мога да ти покажа копниците на милячка излязла от употреба, работила над 10 години. Нямаше никакъв дефект по кошниците. Мичката беще сръбска от тези които планираха да ги произвеждат в БГ. Така, че въобще не се притеснявай за кошниците.

8.  

9. Тук е от
    May 2008

Моля някой да даде мнение относно марката на ,която съм се спрял.Имам и друго питане при таблетки 3 в 1 ; 5 в 1 и други подобни,на които пише,че имат сол и препарат за блясък,наитина ли вършат работа и не се налага да се слага допълнително сол и гланц.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Марката си е марка. Всеки си има предпочитания. Моите симпатии са към Siemens, Bosch и Candy. Таблетките може и да са удобство, но според мен е по-добре да се ползват отделни препарати /детергент, сол и гланц/.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от sunshine0
    Моля някой да даде мнение относно марката на ,която съм се спрял.Имам и друго питане при таблетки 3 в 1 ; 5 в 1 и други подобни,на които пише,че имат сол и препарат за блясък,наитина ли вършат работа и не се налага да се слага допълнително сол и гланц.
    Обърни внимание, че пише над определена твърдост на водата да се слага сол. Аз ти препоръчвам винаги да слагаш сол.

12. Тук е от
    Apr 2009

Известно време не слагах сол и гланц, ползвах само комбинирани таблетки, но чашите и дуралекса излизаха замъглени. Сега си слагам и сол и гланц дори и с комбинирани препарати и съм доволна от резултата.
    А по отношение на кошниците...моята миялна е на 2.5 г, една от най непредпочитаните марки Crown и не е мръднало покритието.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2007

съдомиялна машина ZANUSSI ZDTS-102 vs AEG, BOSCH , ELECTROLUX , SIEMENS

Здравейте,
    Имам намерение да купя съдомиялна машина ZANUSSI ZDTS-102 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052023 на цена 630 лв. За съжаление не намерих информация във форума за този модел. Главно се препоръчват се съдомиялни на фирмите AEG, BOSCH , ELECTROLUX , SIEMENS. Знам че те са по-добри като функции и изпълнение, но все пак ме интересува дали си струва да се дадат още 50% от цената на ZANUSSI ZDTS-102 за съдомиялна от посочениете по-горе фирми. Благодаря !

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от maddog9
    Здравейте,
    Имам намерение да купя съдомиялна машина ZANUSSI ZDTS-102 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052023 на цена 630 лв. За съжаление не намерих информация във форума за този модел. Главно се препоръчват се съдомиялни на фирмите AEG, BOSCH , ELECTROLUX , SIEMENS. Знам че те са по-добри като функции и изпълнение, но все пак ме интересува дали си струва да се дадат още 50% от цената на ZANUSSI ZDTS-102 за съдомиялна от посочениете по-горе фирми. Благодаря !
    Ами моето мнение е, че не си струва да бъркаш по-дълбоко в джоба за така наречените: "елитни марки"!
    Дори и 1 000 да дадеш за Бош, АЕГ и др. няма да мият или сушат по-добре!Освен това съдомиялната е много по-проста машина спрямо да речем пералната машина!Според мен няма смисъл да се набутваш.Аз съм с последния модел на Беко.Купих я за 600 лв. от един магазин и съм много доволен.Всеки ден пускам съдомиялната даже някой път я пускам и по два пъти...ми не е мръднала да ти кажа.Само в началото докато свикна с препарати и настройки се мръщех, но и хванах цаката вече и съм супер доволен.

Мисля, че времената се промениха - сега не е като преди години марките да се отличават...днес силите са почти изравнени.
    Гледай на теб да ти е удобна!Дръж не толкова на марката, колкото на функционалността на машината.За миялката е добре да бъде с две перки и да има душ отгоре, както и да има повечко програми за удобството на домакина.

Това е от мен.

16. Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    ...Мисля, че времената се промениха - сега не е като преди години марките да се отличават...днес силите са почти изравнени...
    Нищо не се е променило! Всичко си е както преди. Както са се изравнили силите на Лада и Дачия с тези на Мерцедес и Фолксваген така е и при миялните и другата техника. Нека човека не се набутва с евтини биташки марки-боклуци, а да си вземе нещо качествено от реномирана марка. Далеч от турско и китайско, за да няма после проблеми. Ако няма финанси за нова маркова, алтернативата е втора употреба. Аз ползвам от 8 години Бош, купен втора употреба за 300 лв. с 2 години гаранция. За толкова години при ежедневна работа миялната работи безотказно и е все още като нова. Бягай от Беко, Медеа, Санг, манг и прочие сурогати.

17. Тук е от
    Sep 2008

Мерцедеса отдавна не е Мерцедес! Ти новите Мерцове със старите ли ще ги сравняваш по здравина?
    И от много време насам вече се правят много по-добри коли от Мерцедес!

Моята миялна като е Беко да не си мислиш, че твоята Бош мие или суши по-добре?

Аз пък казвам Не на робуването на имена (марки)!

18. Тук е от
    Feb 2010

...Моята миялна като е Беко да не си мислиш, че твоята Бош мие или суши по-добре?
    Нищо не си мисля, просто се възхищавам от съвършенството до последния детайл на марковата реномирана техника. Няма нищо случайно или претупано, всичко е много добре обмислено. При евтините марки като твоята всичко се прави през куп за грош, бълва се някаква продукция за масите и те се радват, че цената им е по джоба.
    Аз пък казвам Не на робуването на имена (марки)!
    Тук не става въпрос за робуване на марки, не е нужно да си много умен или образован, за да прецениш кое е добро и кое - не. И да се досетиш, че евтините марки са такива, защото ползват евтини материали. Търговците у нас предлагат биташки уреди на ниски цени, защото българинът избира по цената, а качеството е на заден план.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Съдомиялна - сол ?
    От penchev79 във форум Бяла техника
    Отговори: 10
    Последно: 23-09-17, 14:57
  2. Отговори: 1
    Последно: 24-11-14, 17:32
  3. Отговори: 2
    Последно: 28-03-11, 00:36
  4. Отговори: 6
    Последно: 03-10-07, 00:06
  5. Отговори: 9
    Последно: 14-12-06, 12:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе