електра брегенц е марка произвеждана от АЕГ за някаква верига супермаркети.
Момчето им е пълен тъпан.Парите са много за втора ръка.
електра брегенц е марка произвеждана от АЕГ за някаква верига супермаркети.
Момчето им е пълен тъпан.Парите са много за втора ръка.
Бадр, момчето(съсобственик ан сервиза за перални и продажби 2ра ръка) едва ли е пълен тъпан щото при него имаше и Аегета и той сравнявайки ги с тях каза че не стават
(спомена че са на нивото на италинските сега конкретно за тая коя беше при него новичка сравнително на вид).
Спомена нещо че имало разлика м/у тия кои били за германия и няква друга електра(тая беше австрийска и може би
правена вече от беко). Това за пералните.
Иначе за печката и на мен ми се струват много парите, тоя вика че била нова неползвана имала усукване някво
на тенекиите ма я оправили леко китната отпред, бяла на цвят.
В наше село в техношопа тва е-луксче е 759 кинта та се чудя кво да е.
При печката има ли нещо като пералните за което да се гледа и е добре да го има или.
Или тук всичко нужно е сложено дори и при по евтините модели.
Ние сме с Горението вече 1-2 години(поне на вид изглежда същата, а документите сме ги изхвърлили) и сме много доволни. Единственият недостатък досега е липсата на възможност за включване само на долен нагревател(има само в комбинация с вентилатор).
Мерси, полезно инфо жената държи да има отделен.
Значи сигурно ще отпадне горението.
Нямя никаквъв проблем да се позлва с алуминиеви съдове. Освен това си имат термостат и не вдигат по висока температура. Това за захарта е вярно.Първоначално публикувано от llll
В инструкцията на полотчето ми пише.... В същност пише че "не е препоръчителна употребата".... Може би не е заради температурата, а се има нещо друго в предвид? Ако алуминиевия съд има някакво покритие, то по- бързо се разрушава поради рязката промяна на температурата на съда при керамичните котлони.Първоначално публикувано от Julian
Точно заради температурата е.Но заради температурата на топене на алуминия(660*)
Макар и малковероятна да е ситуацията,в която съда е без течност,са възможни пластични дрформации на съда
Да попитам,защо точно от захар ще се напука керамиката.Ами ако изкипи нещо?
Интересен въпрос.Не съм се замислял какво става в случая,но ако имам предвид обсатоятелството,че поне веднъж на всеки се случва,а съвсем малко са пукнатите плотове които съм виждал,то следва че опасността не е чак толкова голяма.Първоначално публикувано от vagabond
Разбира се не е препоръчително да изкипи нещо,но що да сторим.Хора сме.Грешим понякога
И на мен ще ми е интересно да разбера отговора, но от собствен опит знам, че лабораторната стъклария не се пука при резки промени на температурата примерно с температурна разлика около 100 градуса и дори и повече. Но от друга страна не знам до каква температура се загрява стъклокерамичният плот, предполагам че не превишава 200 (но не съм сигурен), което се оказва поносимо от стъклокерамиката.Първоначално публикувано от vagabond
Вероятно при карамелизирането си захарта поглъща доста топлина от керамичния плот и поражда термични напрежения- риск керамиката да се спука... Попадналите капки вода се изпаряват веднага- рискът е по- малък... Може би някой химик би обяснил защо...Първоначално публикувано от vagabond
Здравейте на всички. При карамелизирането и изгарянето на захарта се развива температура около 700о С което е точково понеже кристалите са малки т.е. получава се голяма температурна разлика в две съседни области при което се получава спукване на керамиката заразлика от закалените огнеопорни стъкла и съдове които се пръскат на дребни парчета. При изкипяване на ядене или вода температурната разлика не е толкова голяма (не по-веече от 150о С) което недовежда до повреда на керамиката. Дано съм ви бил полезен.Първоначално публикувано от vagabond
Имам Горение от 5-6 години вече, комбинирана печка на ток и газ. Докато от техническото й състояние съм доволен, то някои елементи в изработката направо ме вбесяват*
Още на втората година отделението за съдове под фурната ръждяса... Причина е стичащата се вода от изпаренията във фурната, конденз или нещо друго. Във всеки случай аз вода не съм сипвал! Уж е от някаква нераждавейка, а ръждясва* * Много необмислена работа - можеха да дадат още малко за материали и да сложат по качествена ламарина там.
И второ - още по дразнещо - означенията по копчетата и по ламарината около тях се изтриха от почистващите апарати. Имайте в предвид че тази печка сим я ползвал не много често (ергенски живот) и съответно не съм я и мил много често, и въпреки това някои от означенията вече изобщо не си личат!* Направо отвратитално!!! Сега мисля да търся от накъде резервни копчета, а после да боядисвам с нещо панелът на който стоят копчетата. Забравих да кажа, че още на втория месец ми се счупи капачето на лампичката за "включено", и сега там зее дупчица през която се вижда вътре крушката. И това стана не от удар, не дори от чистене, а от температурата, която отделя фурната - сложили са неустойчива на температури евтина прозрачна пластмаса!*
За мен Горение не си доизпипват уредите и не бих ги препърочал на никого. Хубави части използват в основните компоненти, ама все нещо недообмислят и накрая става като в онзи лаф: "Хубава работа ама българска...". Та и тяхната работа е такава - "Хубаво, ама Горение..."
На сестра ми за свадбата й подарих също комбинирана печка на ток и газ, но Индезит. Помня, че от Метро я купих, беше някаква промоция и даже я купих по-евтино от моето Горение - към 400 лв някъде. Преди 2-3 години беше, но досега при нея няма никакъв помен от недообмислиците с моята печка. Не знам къде е произвеждан Индезит-а, но е обмислен по-добре и детайлите са изпипани по-добре!
И така,трябва да купим готварска печка - 2 ел котлона,2 газови,вентилатор на фурната.
Естествено,най-лесната работа е да вземем Indesit ,Gorenje за около 500 лв,но идеята е да спестим някой лев,че трябва да се купуват и други уреди.Та гледам на http://www.zora.bg/ тази печка Crown KM 6032 и не знам дали е читава.
Цената е 369 лв.На снимката много ми напомня на Indesit.Дали не се поръчва там?Някой има ли идея?
Силно ти препоръчвам печката да бъде задължително с стъкло керамични котлони.