Здравейте, имам 2 проблема с фурна AEG BPS351120 и ще съм благодарен на всякакви съвети.
Първият проблем е че при пускане на грила, след около 10тина мин се активира ДТЗ. Това се случва само на грил, или ако се пусне пиролиза, при която също се използва грил. Понеже фурната е нова, дойде техник и смени реотана на грила, но проблема остана. Посъветва ме да я занеса в сервиза за да я тестват и това и ще направя, но първо исках да питам възможно ли е теоретично да има някакъв проблем с кабелите или инсталацията на апартамента? Блока е нов и в същия кабел са вързани и котлони(двойка). Никога не е падала ДТЗ при ползване на котлони + фурна(без грил). Фурната си работи с часове на другите програми, дори и с пуснати котлони, което ме кара да мисля, че проблема е във фурната, но нека някой компетентен да каже.
Втория проблем е че зад фурната разстоянието между гърба на кухнята и стената е около 0.5см, а по инструкции трябва да е 2см. Според техника, който идва на място не е добра идея да ползвам пиролизата, понеже няма да може фурната да се охлажда добре и може нещо да се запали. Вярно ли е това, как е при вас с вашите фурни, колко място има отзад? За съжаление за да увелича мястото трябва да разглобя цялата кухня, да отлепям плотове и т.н. което е много работа и едва ли ще се справя, а мебелистите не биха се занимавали с това, предвид колко са заети... Варианта за който се сещам е да пробия няколко дупки в шкафа отдолу, но дали е нужно?
Поздрави!