От предложените марки и по-горните коментари прочетох ,че тези с "пиролитичното почистване" са направени с по-качествени материали .
Май само тези двете се вместват в бюджета и гледам са понапомпани с функции които идея нямам ще ползваме ли .... не виждам разлика освен в цената . Ако има нещо по-добро предложете ...
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgrazhdane-GORENJE-BPS6737E14X/p/651513
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-...7E03X/p/702418
От Горение мисля имаше оплаквания, че при включен вентилатор много дрънчала фурната, сменили вентилатора, обаче нямало промяна, а се оказало, че ламарината на печката била много тънка и оттам вибрирала .....
Относно "пиролитичното почистване", аз не съм му фен! Не знам доколко са по-качествени материалите, знам, че пантите са по- усилени именно заради по - високата температура, която се развива, уж да се "самопочисти".
От 13+ години имам фурна Аег-Елекролукс без пиролиза, 2 пъти годишно я пръскам със спрей-пяна и след това я измивам с вода, цялата работа е за 1/2 час, като гледам все още не са ми паднали ръцете....
Вече всичко е на късмет. Взимай нещо с удължена гаранция и каквото стане.
Ето, ние сме с Електролукс на 3 години, не беше от най-евтините - 700 лв тогава. Даже не я ползваме ежедневно и онзи ден жената се оплаква, че не работи както трябва и като го погледнах, горният реотан е сдал багажа и днес трябва да се разправям със сервиза.
Ръцете няма да ти паднат, споко. Виж кожата ако си без ръкавици...
На тея с пиролиза ламарината и изолацията са по-дебели, отделно уплътненията са различни.
И не се "уж самопочиства", ами си става на прах всичката гняс.
По-дебелата изолация е + при нормално ползване с оглед на икономия на ел. енергия.
До колкото прочетох в предни постове тези с пиролиза ги правели с по-дебела ламарина - това е причината а не самата функция .
Сега сме с едно беко -свободностоящо и трябва да ви кажа че за три години буквално се разпада - газовите котлони се прецакаха , фурната е под всякаква критика , общо взето всяка една част му е като за детска играчка . Преди това ползвахме едно Нео което го избирах за заведение и единствените условия бяха да е евтино , с вентилатор и максимално голямо -общо взето да изкара един сезон . Въпросното нео изкара три сезона по 6-10 часа на ден без спиране , след това го прибрах и ползвахме още 7-8 години само със смяна на едно уплътнение . Питам тук защото след като отидох до два магазина за техника онзи ден нямах логичен отговор на въпросите към продавачите . Цената е определена като средна и би трябвало да има марка и модел в тази граница който да е що годе качествен , да не дрънчи , бучи ,да не запали шкафа в който е вградена и евентуално и да може да пече (благодаря за отзива за горението).
Ако някой я е открил може да каже .
...........
Аз съм с дрънчащото Gorenje. Ако знаех през 2018, че китайците са ги купили, никога нямаше да взема печката.
Написал съм тогава "впечатленията" си за екземпляра. Разликата с предишната печка на марката от 2004 и въпросното дрънчащо недоразумение е примерно като между Bosch и Amica.
Пиролизата да не ти е критерий за избор в този нисък, да не напиша, долен ценови клас. Там е само имитация (много по-ниска температура). Прибави и еко тъпотиите на еврогейския съюз и ще разбереш, че съм прав.
И всичко се прави да изкара минимума заложени работни часове. Дали те ще се вместят в гаранцията зависи от експлоатацията на уреда.
Вземай уреди с идеята, че след 3 - 5 - 7 max години ще купуваш други.
Успех!
Аз съм в подобно търсене и засега съм се спрял на Eurolux EOP7 F8PTMS.
Още се чудя за тази пиролиза дали има смисъл.
Със сигурност има смисъл от пиролизата. Голямо удобство е. Особено ако се готви сериозно.
От години ползваме фурна с пиролиза.Наистина е голямо удобство,след 7 години интензивна употреба,изглежда все едно вчера е купена.
Но,заложи на малко по-висок клас,от тази,която си харесал,недей да очакваш чудеса.
Какво повече прави по-високия клас освен да загрява вътрешността и да пече?
Нищо освен разни глезотии. Фурната си е фурна
Пиролизата създава много проблеми на уплътненията и електрониката. Ако искате фурната да изкара дълго определено не я използвайте тази функция често. Даже изобщо е най-добре.
Скъпа и с малко функции - това е рецептата за надежност. Всяка нова функция добавя комплексност и цена.