Аз бих избрал тази: WHIRLPOOL AWS 71200
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Аз бих избрал тази: WHIRLPOOL AWS 71200
Колега може ли да се обосновеш? Питам така т.к. преди 3 години взех нова техника за апартамента ни( без пералня). Та спрях се на Уърпул : фурна, котлони, хладилник. Още първата година фурната ходи на сервиз. След 2-рата година думна нагревател....уж имах 3 години за частите ама.....там е един филм. Съдомиялната ми е Индезит - най-голямата грешка. Та целта на тирадата ми е че за уърпул, индезит, аристон...неща даже на снимка да ги виждам. Благодаря за участието все пак.
Sent from my LG-D290 using Tapatalk
Мога да. И аз не бих си купил Whirlpool печка, Indesit пералня, или хладилник. Candy преди бяха читава марка, но сега не бих заложил на това.
Whirlpool правят добри перални (лични впечатления), макар че аз бих заложил на Bosch, естествено са по-скъпи.
Иван Вълков, смятате ли, че инвестицията Ви в пералня за 5-600лв, чиито заложен експлоатационен срок е 4-5-6 г. в най-добрия случай, ще покрият преразхода от "дългото циклене" , предизвикано от NEO-то?
Ами Нео-то има един проблем освен цинтрофугата тече и от самото чемедже за перилен препарат. Понеже пералнята е във кухня а не обособено мокро помещение ми създава допълнително неудобство а и е прекалено шумно за обитаема стая. А за новите електроуреди ми е известно че едвам си покриват гаранцията. Обмислях вариянт да е маркова пералня внос но за момента е много резервен вариянт. Спрял съм се на Беко като марка т.к. частите идват бързо и не са цифра като на Уърпул/Индезит
Когато човек си купува нова кола, едва ли цената на частите са му най-важни.
За този боджет единствено Горение си заслужава парите или някакво запазено Миеле нов внос
Питал си за Емаг.Ето 1 тема,взета назаем от форума на датата - emag - Data.BG Форуми Комуникацията с тях е трудна,отговарят по...фейсбук.Проблемно е и ползването на гаранцията.
Уау, в датата винаги е имало умни хора - гаранциите и фактурите били цифрови. Аз пък си искам аналогова гаранция.
BEKO са идеални за парите си. Имам наблюдение върху 4 броя с инверторни управления на моторите към каквато си се насочил. Тихи са.
Добре де,с поддръжката как се справя тази фирма(по принцип съм скептичен към нея)? Защото в темата за фурните един човек упорито търси упътване на български(което едва ли съществува, дали му на румънски) на едно изделие на тази фирма.
Човекът има упътване на румънски за румънска фурна. Какво общо има с Беко, която доколкото знам е турска?
И двете марки са собственост на Арчелик. Продукти от двете марки се правят в турски и румънски заводи. Това,че спестяват незначителен превод е грозна търговска практика.Пък не знам за по-сложни неща да ги търсиш.
Благодаря за мненията колеги. Аз направих своя избор :
http://technovision.bg/Model.aspx?ID=419&CatID=2
Реших първо да ида да огледам отблизо моделите на Беко в Технополис. Останах разочарован....може и до бройка да е но изложената нова пералня нямаше бутон с бутон да е паснат, панелите някак не бяха паснати много добре....абе явно добър замисъл кофти сглобка. Наречете ме педант но това е от пръв поглед и то на нова стока. Какво заключение да си правя за вложените части и труд от там нататък. Така че реших както взех сушилнята с търговски дефект така и да направя с пералнята. Благодаря на колегата койти сподели първоначално линка.