Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
933. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.86%
  • Beko

44 4.72%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.72%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

69 7.40%
  • Gorenje

102 10.93%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.32%
  • Indesit

81 8.68%
  • Miele

44 4.72%
  • LG

37 3.97%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.29%
  • Siemens

28 3.00%
  • Whirpool

84 9.00%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.93%
Страница 172 от 362 ПърваПърва ... 122162170171172173174182222 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,566 до 2,580 от общо 5418
Like Tree1132Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Здравейте! Реших да сложа още един минус - на пералнята Сиеменс.

Перях на програма "хигиена", с включен намален капацитет (5кг) и времетраене около 2 часа, или 1 час пере при 60градуса на водата. От програма бяха изминали 45 минути и оставащо време от 1 час и 15 минути. Всичко добре, докато случайно не включих опцията за"предпазване от измачкване". Към оставащо време се добавиха 30 минути и ощо стана 1 час и 45 минути. Време, почти колкото цялата програма. Веднага го изключих, но пералнята не продължи от 1 час и 15 минути. Един вид ще пере допълнително още 30 минути. И за какво? За мен това е дефект на програматора - калпав софт. Пералнята не разпознава изключването на опцията "предпазване от измачкване", както и да продължи оттам, където е включено или изключено. Трябваше ръчно да конфигурирам плакнене и центрофуга. С две ръце ДОЛУ за немско-турските боклуци!!!
    Този пост е редактиран от brotzki; 07-11-17 в 00:34.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    May 2017

Броцки,твойта пералка е Миле.
    Да ти обяснявам ли??
    На твоите изисквания отговаря Миле,ама хич не ми се обяснява,защо?!

Тези на Самсунг с керамичен нагревател,ау как Миле не са откраднали технологията?
    А още си ползват старите нагреватели?

За Сименс,моля те спри с коментарите.
    Ползвах в чужбина Сименс -пералка и печка,без проблеми.
    Сега в БГ ползвам Бош,защото Сименс ми идват скъпи.

А понеже си манаджия,единствено ти отговоря Миле,защото това е пералня за пране и капризите на някои хора.
    Този пост е редактиран от avenger; 09-11-17 в 21:37.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2017

Програма от два часа ми се струва много дълга.Дългите програми са типични за старите перални.Иначе дефакто,програма ,,против измачакване няма,, просто като натиснеш тази опция и автоматично оборотите се свалят на 800,което може да се настрои и ръчно.

5. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

При мен стандартна програма памук на 40С е 1:27, цветно на 40 е 1:17. Един приятел си взе Самсунг някакъв - стандартна програма 2:30... отиде се не видя. Явно зависи колко мощен реотан са сложили за загряване на водата, ако е някой нефелен дето по 15мин се мъчи да загрее.. ясно що е 2:30. При мен увеличение с 10 градуса на програмата увеличава и с 10мин времето.

6. Тук е от
    Mar 2014
    Живее в
    София

Нашият БОШ - памук 60 гр. - 2:20 базово време, 40 гр. - 2:40 . Това при 1600 оборота центрофуга

7. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от itallianeca Виж публикацията
    Програма от два часа ми се струва много дълга.Дългите програми са типични за старите перални.Иначе дефакто,програма ,,против измачакване няма,, просто като натиснеш тази опция и автоматично оборотите се свалят на 800,което може да се настрои и ръчно.
    Тя може да ви се струва дълга, но така се постигат новите стандарти за икономия на вода и ток. Колкото по-икономична толкова по-дълга е програмата. Това е вярно не само за перални, но и за сушилни и съдомиялни.
    Лично мен не ми пречи не знам вие баете ли им докато перат?
    chany одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Тя може да ви се струва дълга, но така се постигат новите стандарти за икономия на вода и ток. Колкото по-икономична толкова по-дълга е програмата. Това е вярно не само за перални, но и за сушилни и съдомиялни.
    Лично мен не ми пречи не знам вие баете ли им докато перат?
    Икономични режими от 3 часа, но е неудобство да й висиш. Гледам да не е без надзор, нали трябва и да долея водата за по-добри резултати. За пералнята вода, за мен ракия
    Този пост е редактиран от brotzki; 07-11-17 в 20:45.

10. Banned
    Тук е от
    May 2017

Това с ракията ми хареса.
    Имах стар модел пералня с два нагревателя по 1.5kw,уникална машина.
    Тези дълги програми са измислици на еколозите.
    Нещо имам проблем с качване на снимки,иначе щяхте да видите,програма памук и различни температури и време.
    Защо дългата програма трябва да ми скапва калпавите лагери и износва четките на моторетката?Или през това време да чакам токови удари,които да унищожат инвертор на мотор с „десет години гаранция”?!
    Този пост е редактиран от Viking72; 07-11-17 в 21:02.

11. Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от itallianeca Виж публикацията
    Напротив, дългите програми са типични точно за новите перални. Поради там си Еко изисквания, по-малко ток, вода и т.н. А, тези кратките 30 минутни програми дето ги има - те са само за плакнене

12. Banned
    Тук е от
    May 2017

Приятел,ползвал съм машини с различен максимум 2.1, 2.4/в момента ползвам/ и 3kw.Тази мощната беше номер едно,а тези еколози разказаха и играта на електрониката,не само в пералните.
    Едно е нагревател с мощност 3kW на 220v,друго е два с 1.5kw, които работят на 110v,нищо че се управляват от реле/та/.
    За съжаление старите добри инженерни решения отиват в историята.

Нищо не разбирам от икономии!
    Но знам,че ако трябва да стопля 20 литра вода до 60°С,независимо дали нагревателя е 1-2-3 или 4kw,енергията която ми е небходима е точно определена.Разликата е във времето.
    Този пост е редактиран от Viking72; 07-11-17 в 21:37.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2017

Цитат Първоначално публикувано от shogo Виж публикацията
    Напротив, дългите програми са типични точно за новите перални. Поради там си Еко изисквания, по-малко ток, вода и т.н. А, тези кратките 30 минутни програми дето ги има - те са само за плакнене

Това което ползвам в момента е с най-високия енергиен лейбъл,пере почти вода,без прах и без ток и всички програми са по 1 ч.до 1.20 минути.Стара пералня закупена преди 9 години имаше само една бърза програма за 40 минути всичко друго беше по 2.30 минути.И с други перялни от преди 10 години съсм се сблъсквал всичките перат за не по малко от 2 часа.На мен по логично ми звучи пране за 1ч. да е по икономично от пране за 2ч.,освен ако 2 часа не ги кисне само във вода и после да ходиш сам да си ги изтискваш в банята

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от shogo Виж публикацията
    Цветното на 20 минути добре се изпира. Зависи и колко цапаш. За краткото време прави повече завъртания на казана. Трябва да експериментираш.

[COLOR=inherit !important]

[/COLOR]
    [COLOR=inherit !important]

[/COLOR]

16. Banned
    Тук е от
    May 2017

Никога не съм засичал старата Уърпул,но и нагревателя е с мощност 1950w.
    Има производители с автоматични програми около час,доста са добри.

И стига с експерименти,производителя е написал програма,време и тежестта на дрехи.
    Няма как на кратка програма да е натъпчете до горе,после пералнята не пере .
    Този пост е редактиран от Viking72; 07-11-17 в 22:20.

17. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

За да не бъдем голословни. Това е най-скъпия модел Сименс, който намерих да се продава в България. Пералня струваща над 3000лв с енергиен клас А+++ -50% или харчеща под половината ток на моделите А+++.
    Прочетете хубаво описанието и забележете, колко време отнема памучната програма на 60 градуса при пълно зареждане (в този случай 9кг).
    https://www.tehnomix.bg/edra-byala-t...wm-14-u-640-eu

18. Banned
    Тук е от
    May 2017

Честно да ти кажа вече не искам да чета.
    Става ми ясно,че ставаме консуматори.Ремонтите стават много трудни.
    Преди години карах Мондео дизел,прокапа нафта от авансатора в Германия.Швабите ми казаха нов за 525€. Същото лято си дойдох в България,където го отвориха на струг.Смениха му О-пръстени,нова заварка и газ.Всичко ми струваше 70 лева.
    Този пост е редактиран от Viking72; 07-11-17 в 23:11.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе