Моля предложете ми оптимален вариант на перална с ГОРНО ЗАРЕЖДАНЕ в различни ценови диапазони до 1000лв.?
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Моля предложете ми оптимален вариант на перална с ГОРНО ЗАРЕЖДАНЕ в различни ценови диапазони до 1000лв.?
Този пост е редактиран от avenger; 04-08-16 в 21:27.
Моля дайте ръководство за AEG L86565TL4 на ENG или BG език?
Купихме 3 пералния преди 2мес, от провинцията (рециклирани) от един човек... като тази беше я ползвал за лични цели.
Миеле Vivastar W100 (от 2003 модел) с горно зареждане.
Още като дойде ми направи впечатление пръски от песъчинки по пластмасовия капак (този над барабана).
Пуснах пълна програма на 75 градуса с този препарат, преди това бях измил ръчно външните уплътнения и повърхности, както и помпата (нямаше нищо там, освен малко чернилка ).
След приключването, погледнах от по-нисък ъгъл - вътрешната стена на казана е с доста стабилен налеп, който с влажен парцал се отмиваше. На една от снимките съм оградил (при сух казан) остърганото с отверка.
Има все още пясъкоподобни части изхвърлени от центрофугата по казана.
Миризмата отвътре обаче си остана (не е силна, но не я има при старата ми пералня).
Понеже е с метален казан и е Миеле (цели 100кг)... имам надеждата, че може да се разглоби и да се измие ръчно?! Иначе не знам какво ще я правя.
ПП2: Засега плана е 95 градуса (или 75) с NaOH, само умувам каква да е концентрацията и дали ще издържат частите.
Toвa извън тeмaтa - дaли имa ĸлaпaн зa тoплa вoдa? B yпътвaнeтo (нeмcĸo) нe cpeщнax нeщo пo тeмaтa?
Иначе бях се засилил за нова, но като знам, че перат почти без вода - се отказах... но пък с мръсна пералня пак не става...
ПП: И аз търся ръководства за другите две /по възможност на бг или англ./:
АЕG L87680FL, 2013
АЕG L76850
Този пост е редактиран от hakama; 22-08-16 в 12:45.
Здравейте, изчетох цялата тема и реших да задам и аз своя въпрос. Предстои ми закупуване на нова пералня и след дълго мислене се спрях на тези модели:
GORENJE W8544N/I - http://www.technopolis.bg/bg/Washing...44N-I/p/682622
GORENJE W7523 - http://www.technopolis.bg/bg/Washing...-7523/p/682621
HOTPOINT ARISTON RSG 925 JS EU - http://www.technopolis.bg/bg/Washing...JS-EU/p/682547
За първите две гледам че вече са питали, но никой не е дал мнение. Аз лично съм се спрял на първата, но все пак искам да чуя и вашето мнение. Благодаря предварително.
Едит: Аристон-а е произведен в Полша - проверих го днес в магазина.
Едит2: Обърнах интернета обаче никой не е чувал за тоя Аристон, само го продават по сайтовете. Това ми се вижда много странно. Но пък в момента го продават с пет години гаранция.
Относно Горенето и аз имам познат на който се прецака програматора още първия месец, но след като го смениха гаранционно няма проблеми вече повече от 2г.
Едит3: Всъщност в бързината забравих да напиша най-важното:
бюджет 600-650лв. , отложен старт(да е през 1час) , регулиране на обороти и температура, кратка програма, тиха, 7кг. или повече, за центрофугата и 1000 об/мин. са достатъчни
Този пост е редактиран от bily; 01-09-16 в 11:37. Причина: допълнение
Аз лично не бих взел Горене за пералня. Твърде много недоволни познати имам. Втора ръка произведена за германския пазар бих взел - Мийле или Бош.
Samsung е истината...
Мисля, че още е с 5 години гаранция, и 10 години на инверторния мотор.
Горението , и бих ти препоръчала с иверторния мотор
Перална машина свободностояща W98F65I/I - Gorenje
Перална машина свободностояща W8544N/I - Gorenje
пише го още в самото начало
Прав си за пералните.
Да се изкажа и аз имахме 2 перални Ariston които изкараха по над 20 години, затова сега пак съм се насочил към тази марка взех една пералня Hotpoint Ariston FMSF 702B която е 7кг. и съм много доволен сега мисля да взимам още една обаче със сушилня Hotpoint Ariston WDD 9640B EU - 9кг, като сушилнята ще се ползва много рядко то и самата пералня де. Иначе си взех и един черен хладилник Hotpoint Ariston EBGH 20243 F.
Като ходя в приятели на гости които също като мен са си правили основни ремонти, гледам че и те ползват същите нови перални Hotpoint Ariston, явно просто са си добри.
А и нещо много важно като си купувате нова пералня да не забравите да си махнете транспортните винтове които се намират на гърба (задната част).
Този пост е редактиран от brave; 25-09-16 в 20:52.
Това че вие и ваши приятели сте избрали стока, как я прави надежна?
Понеже ги следя постоянно сега излезнаха новите модели Перални на Hotpoint Ariston RS, RP започващи с тези обозначения или RD ако има и сушилня засега съм се ориентирал към тази със сушилнята. Има ги навсякъде вече по българските сайтове и гледам да е нещо ново от 2016г. модел не ми трябват стари модели. Също така са и на нормални цени. Преди няколко месеца тези модели ги нямаше.
И това как ги прави качествени?