Място върху пералнята втора употреба сушилни бол
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Място върху пералнята втора употреба сушилни бол
Този пост е редактиран от fen./hitachi; 24-12-15 в 10:28.
Привет на всички и Честита нова 2016 година.Нека носи на всички Ви здраве,радост и много успехи.
Искам да споделите мнения за тези два модела перални машини http://www.bosch-home.bg/%D0%BF%D1%8...60BY.html#tab2 и Продукти - Перални и сушилни - Перални машини - С предно зареждане - WAN24161BY .
Справят ли се Бош и Директ драйф моторите,как се справя самата пералня и сполучливи ли са сглобките с Полша,и двете са такива които намирам.
Здравейте, има ли как да се разбере дали даден Бош/Сименс е произведен в Турция или Полша само по номера на модела? Или трябва на живо да се гледа етикетчето от задната страна?
По модела на пералнята може. На етикетчето отзад, (за новите модели не съм сигурен) нищо не пише. Ако имаш в предвид конкретен модел, мога да ти го проверя.
Ами аз ги разглеждах в Технополис и всички имат малко етикетче централно отзад в най-горната част под плота с указана страна на производство (Made in Turkey / Made in Poland)... все още нямам конкретен модел предвид, просто исках като си правя сравнение да отсея турските от списъка, но май няма да стане толкова лесно...
WAY и WAW сериите са произведени в Германия.За тези пари взимаш MIELE с 10г пълна гаранция
Този пост е редактиран от bagerista9; 10-01-16 в 10:40.
Справят се вероятно като всяка съвременна пералня. Обаче не схващам какво общо имат Бош с дайрект драйв моторите?
Вкъщи съм с W5965, но за сегашния случай бюджетът е ограничен до 800 лева (и хората не искат нещо втора ръка), където всичко е въпрос на късмет май... Имам роднини в Германия, те пък изобщо не са доволни от последния Сименс, който взеха, ама какво да се прави... натам съм се ориентирал след като и Електролукс развалиха пералните на АЕГ в ниския клас
Здравейте.
Мога ли да заменя семеринг 30x52x11/13 с 30x52x11/12.5 понеже никъде няма такъв.Това е за пералня Амика.
Да, и аз това им бях харесал, но отпадна заради липсата на отложен старт... ще изчакам новите промоции тази седмица, дано изпадне нещо.
Ха...Наистина са започнали да пишат държавата производител, на стикера с техн. информация. Днес дръпнах едно WAE...и...о! Изненада! Е най после се пресрамиха. Ето и малко инфо, за кой модел, къде се произвежда:
Модели предно зареждане:
WAB...,WAK...,WAT...-Турция
WAE...,WAN...-Полша
WAW...,WAY...-Германия
Модели предно, слим:
WLG...,WLK..., WLT...-*****
Горно зареждане:
WOT...-Италия
Вграждане:
WIS...-Германия
Комбинирани:
WVG...,WVH...-Китай
Информацията е от ценовата листа на Бош, за 2016г. на моделите внасяни в България
- - - - - - - - - -
И двата модела са съвсем нови. Дори и да има някой, който ги ползва, ще е от няколко месеца. Така че, не очаквай коректно мнение. Ако си решил пералнята да е Бош и не държиш на инверторния мотор, тази е подобна на тези които си харесал, но е изпитан боец: https://www.technomarket.bg/products/09136449/bosch-wae-20469by.
Много благодаря за информацията! За Siemens свободностоящи е същото:
W, Y - Германия
Е, N - Полша
T, K - Турция
Този пост е редактиран от Aquadark; 12-01-16 в 02:19.