И да попитам в какво да се изразява помощта , че тъй като гледам и двете перални са от " сой " т.е. модерни , с екстри , маркови и ... за някои скъпи ?
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
И да попитам в какво да се изразява помощта , че тъй като гледам и двете перални са от " сой " т.е. модерни , с екстри , маркови и ... за някои скъпи ?
Миеле ( само 89 кг ) са доказана марка и са луксозен клас домакински електроуреди , но Сименс също са си марка . Компромис , ако теглото наистина е важно , едва ли . Сименс-а е за 9кг пране и по-голям казан - 65л .
Моята WDA 111 WCS е 105 кила, би трябвало да се води нисък клас на Мийле, но въпреки това няма общо с останалите марки и модели по магазините. Имам пред вид здравината на механиката. Не открих компромиси.
Някой може ли да каже Сименс WM14W4C1 от коя година е? Мерси!
Този пост е редактиран от brotzki; 12-02-17 в 19:52.
September 2014 се появява за продажба в немски е -магазин , значи трябва да е произведена малко по-рано . Така предполагам .
Взех уж немски Сименс, но уплътнителят деформиран/разтеглен от дясната страна. В този случай какво да правя?
![]()
Този пост е редактиран от brotzki; 17-02-17 в 11:25.
Ако е нова , с гаранция , само един изход - викаш техници у вас или питаш за това как се процедира .
Според мен нищо му няма на уплътнението.
Пусни пералнята без дрехи и малко препарат, както е според упътването.
С времето трябва да се нормализира формата на уплътнението.
За твое успокоение, може да отидеш в някой магазин и да видиш как са нещата при същия модел или подобен.
Здравейте,
Имам пералня Gorenjie W6823L/S.Имам един въпрос за нея, който може да е глупав.Всичко правим по описание, но никога не се балансира при центрофуга.Какво трябва още да се направи?Това не е само при нея, защото имам и Gorenjie W6403L/S. Повърхностите са равни и при инсталиране е ползван нивелир.
Моля за съвет.
Благодаря.
Вчера разгледах изложените перални на марката. Всичките уплътнения бяха опънати. Обясних на консултантите и с показаните снимки казаха, че е фабричен дефект. Ще сменят пералнята с нова.
Не е нормално пералня за 1500лв да се доставя с дефекти. Явно Сименс е клон на някое босфорско творение на техниката и дочоплено при мамалигите.![]()