Когато има "S" в номерацията,машината е събирана в Германия,то и цената ще те ориентира.....Другия вариант-Полша или Турция.Погледни от зад на табелката или се ориентирай по бар кода...
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Когато има "S" в номерацията,машината е събирана в Германия,то и цената ще те ориентира.....Другия вариант-Полша или Турция.Погледни от зад на табелката или се ориентирай по бар кода...
Така като ги гледам на снимките ми се струва, че и трите са полско производство, но не съм 100% сигурен. Никъде по самата пералня няма надпис, който да дава информация за държавата производител. Изключение правят само моделите сглобявани в Германия. Бар-кода също не е критерий. На всички уреди Бош/Сименс, започва с 4...което е кода за Германия. Най сигурния начин е да се погледне опаковката. Там някъде в горния край, има залепен малък бял стикер с надписи за модела и т.н.т. На последния ред можеш да видиш къде е сглобена. Моя съвет е да се ориентираш към Полските модели.
Този пост е редактиран от em-em; 18-04-14 в 20:54.
За мен лично, не е някакъв сериозен минус и не е повод това да те отказва от Сименса. Писано е доста по въпроса във форума, а в нета също има много информация.Прочети и сам прецени, до колко плюсовете на инверторния мотор са важни за теб. По важна за мен е безпроблемната експлоатация. Харсай си някой модел от Полските сглобки и няма да съжаляваш.
Този пост е редактиран от diterh; 19-04-14 в 01:55.
Най-вероятно ги е махнал, иначе щеше да си търси пералнята при съседите. И аз пред 2 месеца си купих BOSCH WAQ28461BY и в началото и в края на центрофугата има някакво тропане, но то според мен се дължи на факта, че барабана се балансира при по-високи обороти когато дрехите се разпределят равномерно.
Пералните трябва да се нивелират добре.Това става като/при липса на нивелир/ се напълни една чиния с вода до средата.Нивелирането се проверява за устойчивост като се хванат отгоре срещуположните ъгли по диагонал и се пробва разклащане-не трябва да има никакъв луфт.За щастливите притежатели на Миле,нивелирането се осъществява само от предните крачета.
Новите на Бош и те се нивелират само от пред,което става учудващо бързо и за сега не ми е мръднала след има няма 5 пранета Миелето също седеше доста стабилно лошото при мен е че е в баня и съм дал лек наклон на пода.Китайския нивел даде леко отклонение от има няма 1-2 мм(от средата) но при теста с ръчичка никои ъгъл не мръдна и е оставих така.Изключително тиха пералня поне за сега само от време на време има едно леко цъкане от страничния панел като го натисна с ръка и изчезва но тука вече нещата опират до моето вманиачване или от леката разлика в нивелацията.
Здр. Имаме бюджет от около 600 лв максимум за пералня. Може ли да препоръчате към тоя момент, марка модел и т.н. Може нова, може втора употреба, може с козм. дефекти, само да е нещо което ще работи добре. Благодаря
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...OSCH-WAE-20367
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...MENS-WM-14E496
Хайде още малко помощ... Коя от двете да е?????!! Аргументи?
Към "em-em", от тези 2 модела бих избрал Siemens, но той е по-скъп. BOSCHa също е добър избор. Консумацията на вода е еднаква, защита от преливане имат и двата модела. SIEMENSa е с 1400 оборота докато BOSCHa е с 1000, но според мен 1000 оборота са предостатъчно (ние като си купихме нашата пералня BOSCH я пуснахме на 1400 оборота и имах чувството че излита самолет, пък и дрехите излизат страшно намачкани. Сега я ползваме на 800 оборота и са ни предостатъчни). Пералня SIEMENS не съм имал, но когато избирах мойта четох навсякъде само добри отзиви за тях.
Освен по високите обороти, при Сименса е възможно да си регулираш температурите отделно. Аналог на Бош е тази,: BOSCH WAE 20467 BY но е с по ниски обороти на центрофугата. Има и на 1400, но цената е доста по висока.