Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
935. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.84%
  • Beko

44 4.71%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.70%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

70 7.49%
  • Gorenje

102 10.91%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.30%
  • Indesit

81 8.66%
  • Miele

44 4.71%
  • LG

37 3.96%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.28%
  • Siemens

28 2.99%
  • Whirpool

85 9.09%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.92%
Страница 140 от 364 ПърваПърва ... 90130138139140141142150190 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,086 до 2,100 от общо 5452
Like Tree1146Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Здравейте ! Пералнята вече е у дома. След много, много лутане между двата магазина ( сигурно още ме псуват консултантите ) ето това чудо взехме:
    ПЕРАЛНЯ LG F 12B8QD1 | Перални | Перални | Домакински е&#1

Вече инсталирана и пусната да пере.
    На първо четене, Чудо-работи, вече цели 5 минути. След бързия оглед на програмите, който успях да направя, преди жената да ме изгони от нея, забелязах, че не може да се пусне само на центрофуга. Може само да изпомпи водата. На второ, избора на оборотите на центрофуга е само на три от програмите. На останалите програми, центрофугата е на 800 оборота.
    Опитах се да прекратя програма и да я отворя, уви не успях. На мен лично не ми харесва, важно е жената да е доволна.Това е за сега от мен.

Благодаря на всички за отговорите и помощта !

2.  

3. Member Аватара на chany
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    Бургас

Да е ползвате със здраве и колкото се може по-дълго време.

Изпратено от моят LG-D802 с помощта на Tapatalk

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от chany Виж публикацията
    Да е ползвате със здраве и колкото се може по-дълго време.

Благодаря Ви ! Благодаря и за оказаната помощ !

5. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Здравейте. Не знам дали е за тук въпроса или за раздел "ремонти". Интересува ме сменяте ли маркуча за входяща вода и през какъв интервал. Пералнята е на 6 години и маркуча външно изглежда добре, но нали пластмасата старее и се чудя дали да не го сменя. Оригиналния е италиански и не съм сигурен какво менте ще сложа.

6. Junior Member Аватара на boyanchav
    Тук е от
    Oct 2016
    Живее в
    Пловдив

Честито, дано да ви радва безпроблемно!

7. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Предложих ти аз Панасоника ама ти си беше харесал LG-то. Панасоника има програма само центрофуга и само изплакване (Spin и Rinse), 15мин програма, програма на 20С и т.н. Не е инвертор, ама както и да е промоцията му е свършила и без това.

8.  

9. ala
    ala е офлайн

Тук е от
    Apr 2017

Пръвото ми мнение тук, но се надявам да има още много, защото правя основен ремонт на стар апартамент.
    Засега съм на вълна пералня. Критериите са ми да е такава, която е надеждна и с горе-долу добри параметри. Ценовият диапазон е между примерно 1100 и 1360 лв. Това е което съм харесал засега и видях че е препоръчано преди няколко месеца е Бош homelux.bg. Има я на същата цена и в една компютърна фирма от която купих първият си компютър преди 17 години .
    Чудя се дали си заслужава да я купувам (сега, както беше коментирано даже има разширена 5 год. гаранция до края на месеца) или има и други предложения от такъв клас и ценови диапазон. Между другото не съм сигурен дали няма аналогичен модел за примерно 8 кг на по-ниска цена, защото сушилнята най-вероятно ще е 8 кг.

10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Аз това не мога да разбера - 270 мин при стандартна програма за памучно пране на 40 °C. - това са 4:30 часа. При мен стандартната програма на 40С е 1:27, цветното е на 1:17, нещо моята пералня ли е дефектна какво ли. Какви са тея пранета по 4-5 часа това е ужас.
    avenger одобрява това.

11. Member Аватара на chany
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    Бургас

Като собственик на Бош, бих казал, че това е перфектен избор, серия 8, най-висок клас. Единственото, което ме притеснява, че сушилнята трябва да е поне и тя за 9кг.. Специалисти са ми казвали, че по принцип сушилнята е добре да е с един килограм в повече ( става въпрос за прането) . При мен и двете са за 8кг. и не сме имали проблеми.

ala одобрява това.

12. Member Аватара на chany
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    Бургас

Аз това не мога да разбера - 270 мин при стандартна програма за памучно пране на 40 °C. - това са 4:30 часа. При мен стандартната програма на 40С е 1:27, цветното е на 1:17, нещо моята пералня ли е дефектна какво ли. Какви са тея пранета по 4-5 часа това е ужас.

Да, при Бош най-дългата програма е най-икономична. Не са 4-5 часа а около 3ч. и нещо, но гарантирано икономично.

ala одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

И аз имам "еко" бутон и спестява към 20л вода и да кажем 0.1КВ ток. Един кубик е 1000л и е около 2 лева. Значи за около 50 пранета - 3лв икономия. Нещо нямам нерви по 3-4ч тая пералня да ми бръмчи, за да спестя 1лв на месец, голямата икомомия. Иначе Бош-а е добър, но можеш да погледнеш и топ моделите на AEG. Изобщо в тоя ценови клас над 1000лв се съмнявам да изтеглиш късата клечка.
    ala одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Смолян

Цитат Първоначално публикувано от abv Виж публикацията
    Здравейте. Не знам дали е за тук въпроса или за раздел "ремонти". Интересува ме сменяте ли маркуча за входяща вода и през какъв интервал. Пералнята е на 6 години и маркуча външно изглежда добре, но нали пластмасата старее и се чудя дали да не го сменя. Оригиналния е италиански и не съм сигурен какво менте ще сложа.
    Ползвам сегашната ми пералня (Индезит) от 94-та година. И през ум не ми е минавало да сменям маркуч, при условие че не тече. При мен обаче е в закрито помещение (килер), няма големи температурни разлики, няма слънце, маркуча не се мести за да се сгъва или пречупва, пък и след пране водата се спира от кран, та няма и налягане Ако нямаш кран, сложи си един, да спиш спокойно и това е...
    avenger одобрява това.

16. Member Аватара на chany
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    Бургас

"dwrbudr", това е най-дългата програма и е най-икономична. Така е при тази марка. Има и 30мин. програма, само центрофуга, изплакване и др.. Както знаем всички, в БГ е на късмет, но лично аз се съобразявам, каква да е марката, според електроуреда.

Този пост е редактиран от avenger; 19-04-17 в 21:32.

17. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    И аз имам "еко" бутон и спестява към 20л вода и да кажем 0.1КВ ток. Един кубик е 1000л и е около 2 лева. Значи за около 50 пранета - 3лв икономия. Нещо нямам нерви по 3-4ч тая пералня да ми бръмчи, за да спестя 1лв на месец, голямата икомомия. Иначе Бош-а е добър, но можеш да погледнеш и топ моделите на AEG. Изобщо в тоя ценови клас над 1000лв се съмнявам да изтеглиш късата клечка.
    20л на пералня. Днес като се пуснат 100 000 перални и всяка изхрачи с 20л по-малко това прави 2 000 000 литра пречистена вода спестени само днес и само от България. За всеки един от нас няма да е голяма икономия, но за нашето общество и държава, както и за следващите поколения ще е голяма икономия. Мислете стратегически за България и света като цяло, не само частно за себе си.
    avenger, grischa и ala харесват това.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от ala;818853 Това е което съм харесал засега и видях че е препоръчано преди няколко месеца е Бош [url=http://www.homelux.bg/product_info.php?products_id=12211&utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link
    homelux.bg[/url].
    Използваме същата серия 8 до 1400об. Да, стандартната програма си е дълга, но пералнята си преценява по чистотата на водата дали да я изпълни изцяло или да я съкрати така, че при незамърсени дрехи се скъсява. Единственото негативно, което мога да кажа е, че формата на барабана *и размера до 9кг) предразполага към това след центрофугиране доста от дрехите да останат залепени за стените на барабана. След центрофуга има 2-3 минути при които върти лекичко за да се отлепят, но не е написан добре софтуера - върти в посоката на центрофугата, докато старото Горене си обръщаше посоката и дрехите се отлепяха от барабана.
    Друго - дете може да я спре от голямото копче въпреки детското заключване на другите бутони.
    Други забележки нямам. Ползваме я със комбинация сушилня серия 8 поставена върху пералнята и комбинацията работи прекрасно.
    Този пост е редактиран от avenger; 26-04-17 в 23:16.
    ala одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе