Да не се смята - made in Turkey.
Справка http://casadecorbg.com/storage/%D0%9...014_e-mail.pdf
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Да не се смята - made in Turkey.
Справка http://casadecorbg.com/storage/%D0%9...014_e-mail.pdf
Голямо благодаря колега, много полезно инфо си дал. И аз както много хора съм пред дилемата коя пералня да взема, фен съм на марката и за това гледам само тях. Определено няма да взема Турска по-добре да е Полска, явно немските са доста над 800лв
Този пост е редактиран от correge; 08-08-14 в 16:31.
Абе според мен Турска, Полска, Испанска - все тая. Компонентите се правят в едни и същи заводи. Виж може да има разлика в качеството при компоненти ползвани в Premim PP сериите, които са произведени в Германия и Comfort правени в другите страни. За Economic серията правена в Китай също. Иначе дори да вземеш Немска пак не е сигурно дали Турчин не я е сглобявал.
Спрял съм се на този модел AEG L76475FL за 939 лв. Някой да ме разубеди или да посочи по подходяща за тези пари?
Това че BOSCH-a e произведен в турция поне мен не ме плаши,
Завода на BOSCH-а в турция се водели някакви шампиони по качество за европа,
печелят на 2пъти престижни награди за безкомпромисно качество.
"Заводът на Бош в Бурса вече е печелил множество награди. Последното забележително отличие е наградата на EFQM. В края на 2008 г., тази награда – най-престижната награда за управление на качеството в Европа – беше присъдена на турския завод. Още по-забележително е,че предприятието вече е печелило това отличие през 2003 г."
Виж тук за подробна информация и детайли: ==> Бош в Турция | Бош България
Имам хладилник BOSCH на 10 месеца произведен в Турция в този завод и е отличник до момента.
Аз си взех ето тази и съм много доволен Перална машина - IQ390 , varioPerfect , EXTRAKLASSE, 7kg
Здравейте,
имам нужда от съвет - пералнята ми се счупи и като се има предвид, че цялостният й ремонт ще ми излезе около 200 лв, реших да купя нова. И тук идва дилемата - дали да си взема нова на изплащане, или да си купа втора ръка MIele . Имам познат в Техномаркет, който ме консултира за добрите модели в ценови клас до 650 лв.
Предложенята са следните:
LG - F-10B9QDW LG F-10B9QDW :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria
Samsung WF-70F5E0N2 SAMSUNG WF-70F5E0N2W :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria
WHIRLPOOL AWO/C-7540 WHIRLPOOL AWO/C-7540 :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria
От сервиза, който ми ремонтираха до сега пералните ми предлагат MIele Novotronic W807 за 290 лв. Проблемът е, че в мрежата не можах да намеря почти никаква информация за този модел - интересуваме година на производство, обороти, капацитет на кг, а също и големината на люка. Клоня към нея, защото знам че са добри машини и не държа на електронни дисплей и други подобни екстри. Трябва ми пералня за често ползване /пера поне 5 пъти седмично, с две малки деца съм/, която да изпира добре и да не къса и гълта дрехи /това са основните ми проблеми със сегашната пералня/ и да мога да ползвам още дълго без проблеми.
Ще бъда благодарна на всеки съвет или препоръка.
Този пост е редактиран от jeninik; 14-08-14 в 18:48.
Която има 5 години гаранция. На сайта не пише, но мисля, че вчера видях в магазина, че до края на месеца всички Уърпул ги продават с 5 години гаранция или бъркам?
Здравей те , предстои ми покупка но нова пералня но се чудя каква.Ако може да ме посъветвате за някой конкретен модел , бюджета ми е 550-570 лева.Иначе аз съм се спрял на следните модели:
-INDESIT XWE-71251W,
-INDESIT IWC-71282 ECO (EU),
-6-ТО ЧУВСТВО COLORS WHIRLPOOL AWO/C-6340,
-6-ТО ЧУВСТВО WHIRLPOOL AWO/C-61400.
Поздрави.
Ако качиш лекинко бюджета. GORENJE W-7223 :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria набил си се баш у царевичака
Не е проблем и 600 лева да е , просто да е нещо хубаво.Ако имате и други предложения моля да ги споделите.
От това по-ясно и точно предложение здраве му кажи!
Колеги, кажете нещо за тази пералня - заслужава ли си, къде е произведена.
http://www.technopolis.bg/b2c/details/687377/P11100101/Peralnya-ELECTROLUX-EWF-1276-GDW
В нета много хвалят Самсунг и LG, но нещо тези марки за пералня не ми вдъхват доверие. Знам че BOSCH и SIEMENS са добър избор, но около тази цена не ми харесаха като функционалност.
В крайна сметка взех AEG L-87695WD Пералнята ми хареса, но дойде с три изкривени транспортни болта, а барабана съвсем леко дращи на три места. В момента умувам дали да ги викам да ми я сменят.