AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Словашки Miele няма,има чешки.Също и от завода в Австрия.
Основно чешките са с горно зареждане и евтините миялки/ около 1,2-1.4к/.
Сега към основното-Няма пералня на БГ пазара с качеството на Miele/вложени материали и сглобка/!
За качеството на пране има и други марки,които перат с качеството на Miele!
------------------
Владо,къде съм писал,че пералнята е словашка?
Основно гледам да съм обективен,аз също ползвам Miele!Сега,ако трябва да купувам пералка,пак щях да купя Miele!
За тези перални има два начина на поддръжка евтина и скъпа,писал съм назад в темата.
Но съм далеч от мисълта,че е вечна.
Не си заслужава хора с ограничени финансови средства да се напъват за тези перални!
При евентуален ремонт след гаранцията,ще Ви скъсат шортите за тях!А за оригинални части и майстори,които са добри не искам да пиша!
ЛГ перални,които аз лично не харесвам,поради някои„ гениални решения” и качество на материали вложени от корейските инженери-перат супер,не отстъпват на Miele по този показател.
Този пост е редактиран от Viking72; 26-03-18 в 13:59.
Не казвам, че си казал.Просто мненията са че евтините модели не са немски и качеството е занижено.За сервиза нямам грижи.Шурата работи в Либра/БГ сервиз
Миеле нямат нисък клас перални!
Различават се по екстри и големина на барабана.
Дори и от завода в Чехия да излиза,не отстъпва по качеството на немския завод!
Всичко,което е в БГ с предно зареждане е немско,няма значение цената!!!!
Така,че специално, към човек,който е любител на марката и е ремонтира тази техника-няма нужда от атаки!
Този пост е редактиран от Viking72; 26-03-18 в 16:38.
След няколко пранета, мога да кажа, че съм доволен от перална машина LG F4J5QN3W. Сравнително тиха е (при 1000 оборота), има кратка програма 39 минути (при 40 градуса). Дизайнът на вратата предполага да се задържат / влизат трохи, ако се сложи под кухненски плот.
Нещо не разбрах кое е общото между трохите и люка,ама карай.
--------
Моят съвет е да не пускаш никога програма на 90°С.
И със здраве да си я ползвате!
-----Шолтес 1997г.JPG
Тази швейцарска машина е с механика едно към едно с Миле.Може постоянно да пере с температура 90° С.
Този пост е редактиран от Viking72; 02-04-18 в 00:32.
Люкът стърчи навън толкова много, че като си забърсва трохите от плота, падат между него и корпуса на пералнята. Прилично популярно напоследък "дизайнерско" решение не само при LG. Аз също го намирам за безпредметно и грозно.
IMG_20180309_173721.jpg
Тук се вижда по-добре люка,но е дизайн.
На едни харесва,на други не. Шарен свят.
Viking72, благодаря за пожеланието и съветите! Няма да пера на 90 градуса. Обикновено на 40 градуса пера. Най-много на 60 градуса, но рядко. Надявам се пералнята да изкара дълго без проблеми, за да може следващата пак да бъде LG - струва ми се, че (заради direct drive?) са по-тихи от другите.
Karata е разбрал и обяснил добре драмата ми с трохите.
nakatasan, и аз предпочитам мокро помещение, но не всеки "апартамент" има такова. Барабанът е приятен на допир, не виждам да дере и къса дрехи.
Врътката за избор на програма халтави и като цяло оставя по-евтино чувство спрямо врътката на Electrolux EWF1287HDW.
Да заради директ драйв са тихи,но много сложно това управление на тази моторетка и трудно се диагностицира.
Иначе барабан се проверява с женски чорапогащник,щом не се скъса-няма проблем.
Този пост е редактиран от Viking72; 02-04-18 в 10:58.
Тези дни покрай великденските намаления напазарувахте ли? Аз поръчах доста неща, че ще оборудвам цял апартамент.
Та, по темата. Какво ще кажете за тази пералня: BOSCH WAT28460BY
Да я връщам ли докато е време или е сполучлив модел? Имам си 3 мадами вкъщи и сега имаме едно старо Candy 6кг, което горе-долу върши работа. Мисля, че с БОШ-а ще е доста по-добре и жената ще е доволна.
Няма да е връщащ,нали с три мадами?!
Само си купи Соно/защита/,защото Бошките са много чувствителни на токови удари.
За нещо такова ли говориш:
За всички техни уреди ли става въпрос? Защото бая неща на БОШ поръчах. И за тези уреди за вграждане не знам дали ще има място отзад да слагам такива неща.
Да за същото.
Всичко,което имам на Бош съм му сложил защита.На много токови удари издържаха и продължават да работят без ядове.