Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
933. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.86%
  • Beko

44 4.72%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.72%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

69 7.40%
  • Gorenje

102 10.93%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.32%
  • Indesit

81 8.68%
  • Miele

44 4.72%
  • LG

37 3.97%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.29%
  • Siemens

28 3.00%
  • Whirpool

84 9.00%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.93%
Страница 145 от 362 ПърваПърва ... 95135143144145146147155195 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,161 до 2,175 от общо 5418
Like Tree1132Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Тя сертификацията освен на разход на ток и вода е и колко добре пере. Има различни класове за това и нищо под клас А за качество на пране не е легално да се продава в ЕС.
    bagerista9 одобрява това.

2.  

3. Novice
    Тук е от
    May 2017
    Живее в
    София

Здравейте! Мненията в този форум ми помогнаха за доста от покупките на домашна техника. Надявам се и аз да съм полезна на някой. От десетина дни се радвам на новата си пералня AEG L7FBE48S и искам да споделя впечатленията си до момента. Изключително тиха работа /най-шумна е когато пълни вода/. Програмите са достатъчно на брой и вид. Има възможност за индивидуални настройки на температура, обороти и продължителност. Функцията "пара" ми беше много любопитна и най-малко отзиви за нея намерих в интернет. Страхотна е! Когато се използва в края на цикъла на пране, дънките, тениските и спалното бельо са като изгладени! Вярно, че дрехите са с една идея по-влажни, но се спестява доста гладене. И е важно прането да не е прекалено много. Само "освежаване с пара" още не съм ползвала. Има функция SoftPlus, но с нея и без нея разлика не откривам. За друго не се сещам. Аз съм много доволна и се надявам да ми служи дълго и безпроблемно.
    bagerista9, kokovox и dictator харесват това.

4. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Следва сушилня и ютията заминава в кофите... мхмм.Честито и със здраве да я ползваш.
    Цитат Първоначално публикувано от IrinaS Виж публикацията
    Здравейте! Мненията в този форум ми помогнаха за доста от покупките на домашна техника. Надявам се и аз да съм полезна на някой. От десетина дни се радвам на новата си пералня AEG L7FBE48S и искам да споделя впечатленията си до момента. Изключително тиха работа /най-шумна е когато пълни вода/. Програмите са достатъчно на брой и вид. Има възможност за индивидуални настройки на температура, обороти и продължителност. Функцията "пара" ми беше много любопитна и най-малко отзиви за нея намерих в интернет. Страхотна е! Когато се използва в края на цикъла на пране, дънките, тениските и спалното бельо са като изгладени! Вярно, че дрехите са с една идея по-влажни, но се спестява доста гладене. И е важно прането да не е прекалено много. Само "освежаване с пара" още не съм ползвала. Има функция SoftPlus, но с нея и без нея разлика не откривам. За друго не се сещам. Аз съм много доволна и се надявам да ми служи дълго и безпроблемно.

5. Banned
    Тук е от
    May 2017

Честито!Много е приятно,да се чуват позитивни мнения за нови електроуреди.Дано целият форум е изпълнен само с мнения,като на колежката.
    kokovox одобрява това.

6. Novice
    Тук е от
    May 2017
    Живее в
    София

Благодаря!

7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от IrinaS Виж публикацията
    AEG L7FBE48S.
    Браво, страхотен избор! Двоумих се и аз този модел, но жената немска та немска. На й сега немскo -турски Siemens Правило номер 1 - винаги се взима най-новото. Взехме този Siemens и сега много съжалявам, все пак e баят модел от 2014г . 3 years old.

Цитат Първоначално публикувано от Viking72 Виж публикацията
    Тогава търси приятел или познат,със същия модел и сравнение,друго не се сещам.
    Няма къде да търся. Сагата с доливането на вода с каната продължава. Важното е да пере що-годе добре, и нали е в гаранция. След 2 години нова.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    May 2017

Brotzki,
    Търсих информация за СименсIQ700 и намерих макар и оскъдна.
    Първо за изработката от това което видях.
    100% гарантирам инвертор,двигателя ,казан и амортисьори са германски.Казанът може да се разглобява-изработката му е типична и
    качествена за Сименс.Друг производител неползва този материал.
    Производители като Вестел и Беко нямат такъв мотор монтиран в тяхна пералня.Инвертор-начина,по който е монтиран и кутията ,в която се намира е типична за немската школа.Среща се и при много други немски машини-принципа на работа.
    На турците материалите и монтаж,който използват е смешен в сравнение със Сименса.
    До други части нямах видимост и не мога да коментирам.
    Сега за пране и вода.
    Действително тази серия на марката пълнят много малко вода.Имат бутон- вода+.Дори и този бутон,когато е включен водата пак е малко.Потребителите ползват много малко прах.По време на пране не се вижда никаква пяна.Пералнята работи тихо и стабилно.
    От клиповете не мога да преценя дали дрехите са изплакнати както трябва.
    В руски форум има оплакване от потребител:
    При основно пране без допълнително плакнене-по дрехите остатъци от прах.
    В германски форум има оплаквания от серии IQ300 -IQ500,че са с лепени казани и разбиват лагери.
    Сименс,за да напишат многото+++++++ са намалили много водата.До сервизна информация е невъзможно да се добере някой.Сервиза на Сименс имат софтуер,но не знаят как да променят параметрите или нямат достъп до кода,чрез който става.
    Смятам,че информацията ще е полезна за много потребители.

Това е лично мое мнение .Информацията съм е събирал от клипове ,други форуми и опит!
    Този пост е редактиран от Viking72; 13-05-17 в 07:58.
    avenger одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Бутон- вода+ има отношение само към изплакването

Ефективността му не е ясна,защото точно сензориката трябва да се грижи за това. Определено се дъни на този етап.

Не разбирам какви са разликата, сътветно + и - м/у разглобяем и лепен казан.
    След излизане от гаранция, разходите по транспорт, частите и труд ще са близки, колкото да се купи нов уред, било то и Беко с 5 години гаранция.
    Голям минус е липсата на промяната на количеството вода по време на прането. Според мен не може от сервиза да не знаят как става. Все пак с това работят.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от brotzki; 13-05-17 в 15:06.

11. Banned
    Тук е от
    May 2017

За Сименс,не знам какво означава / вода+/?
    Има други марки и модели,при които се вкарва повече вода.
    Лепените -казани нямат нищо общо с +++++.
    Сименс-Бош в ниските серии ползват лепени казани.Нека се знае.
    За качеството на изработка между Сименс-Бош и Беко,Вестел няма смисъл да спорим.В цените също.
    За прането,не мога да кажа нищо,защото нямам възможност за сравнение.
    Лепените казани,трябва да се режат,при разбити лагери-по-скъп ремонт.За пране няма значение с какъв казан е пералнята.

Мненията ми са основно за качеството на изработка и вложени материали.За пране имам опит от стари модели на различни производители,но от тях няма смисъл.
    В момента са актуални новите модели.
    Wasser plus- буквален превод от немски :
    Повече вода,как да се тълкува?
    Този пост е редактиран от avenger; 14-05-17 в 10:10.
    brotzki одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Поне на моята пералня на различни градуси ползва различно количество вода, може да пробваш да вдигнеш градусите.

brotzki одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

На тази няма разлика в количеството вода. Забележете легендата с знак * Остава да добавим фазите на Луната и човешката близост до уреда.

Имам въпрос относно премахването на Aquastop на Сименс.

Пералнята не може да влезе максимално назад от него, както се вижда на снимката. Не ми се преправят тръбите.
    Как да махна Aquastop системата? Виждам, че има кабели, които предполагам ще трябва да закъся, за да се симулира отворено положение за приток на водата. Тази интервенция нарушава ли гаранцията?
    Благодаря!

Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2015

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    Поне на моята пералня на различни градуси ползва различно количество вода, може да пробваш да вдигнеш градусите.

Марка/модел на пералнята може ли?

Sent from my iPhone using Tapatalk

16. Banned
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    На тази няма разлика в количеството вода. Забележете легендата с знак * Остава да добавим фазите на Луната и човешката близост до уреда.

Имам въпрос относно премахването на Aquastop на Сименс.

Пералнята не може да влезе максимално назад от него, както се вижда на снимката. Не ми се преправят тръбите.
    Как да махна Aquastop системата? Виждам, че има кабели, които предполагам ще трябва да закъся, за да се симулира отворено положение за приток на водата. Тази интервенция нарушава ли гаранцията?
    Благодаря!

Ще се допитам до колега и ще ти дам информация дали може да се шунтира аквастопа.При тази манипулация гаранцията ще отпадне само,ако от сервиза го видят.
    При положение,че сервиза трябва да дойде на посещение-аквастопа трябва да е поставен.
    Предполагам,че може,а има вероятност да се увеличи дебита на водата.
    Аквастопа затваря притока на водата,когато има теч от пералнята.
    Този пост е редактиран от Viking72; 13-05-17 в 21:56.

17. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Panasonic NA-16VX1

Цитат Първоначално публикувано от stoyanow Виж публикацията

18. Banned
    Тук е от
    May 2017

Cool Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от stoyanow Виж публикацията

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Стоянов,
    Не го мисли толкоз много.Идеална пералня няма.Взема ли да ти пиша за всички марки,сигурно няма да си купиш никога.
    Избери си марка,която е масова за БГ.
    Гледай да има 5 години гаранция,добра поддръжка по време на гаранцията и след нея.И най-важно да и харесва на жена ти и да е по джоба ти.Очаквам скоро да се похвалиш с нова придобивка и да дадеш позитивни отзиви.

Като гледам таблиците на двете перални/Панасоник и Сименс/, мога да кажа:
    Сименс пере с повече вода и по-дълго време.Има разлики в някои програми,но едва ли е толкова фатално.
    87 литра вода на дълга програма изобщо не е малко.Старите перални перяха с около 100 литра вода.
    Според мен тези еко програми не са добри.

Brotzki за да е доволен от прането трябва да използва малко количество прах.В барабана не трябва да се вижда пяна.
    Като качество на изработка IQ700 е един от най-добрите модели на нашия пазар.
    Не искам да правя преки сравнения с други машини,защото някой може да се обиди.
    Този пост е редактиран от Viking72; 14-05-17 в 05:58.
    kokovox одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе