AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Аз не съм специалист, но забелязвам че специалистите залагат на инвеститорни мотори. Факт. Питай тях защо ги предпочитат и ги слагат във върховните си модели без изключение. А скоро и във всичките си модели.
Достатъчно съм запознат с честотното управлление на ел.двигатели и конвенционалното управление на двигатели на перални, за да повторя-честотното управление при пералните има повече недостатъци отколкото предимства. Това особено се отнася за техниката произведена за и предлагана на нашия пазар. Иначе съм голям привърженик на инверторното управление, но за други машини. Не ме пращай да питам този и онзи-или дай пример или......
PS Има много по кадърни и изобретателни български инженери от западните си колеги, но условията на работа са много различни.
PS2 Не винаги най.рекламираното е най-добро. Може би по-евтино.
Или какво? Ти дай пример с пералня под 1000лв, за който и да е пазар без инверторен мотор? Ако ги има се броят на пръстите на едната ръка. А пък иначе ги блъскат тези инверторни мотори във всичките си върховни модели. Да дойдат да се научат от теб как да правят свясни перални.
Супер аз само попитах дали някой има мнения и препоръки, а то се получи спор тотално на друга тема, точно както по форумите . Относно ЛГ, склонен съм да повярвам, че са ок, не претендирам че са перфектни поради което зададох въпроса. Като цяло, те са най-продаваната марка перални в света (не броим Китай) и на второ място по най-добри отзиви след Миле, в повече от една пубикации. Но съм склонен да вярвам, че на европейския пазар, нещата може да стоят по друг начин и това да не е така.
Относно инверторите също имам мнение. Така е, по-лабилни са и далеч не толкова вечни, повече глупости които да се прецакат, обвързани са с повече електроника и други глупости. Слагат ги във всичко вече, понеже са програмируеми и имат по-широк диапазон на приложение с доста по-малко разправии. С две думи, нагаждат се да правят каквото искаш, доста по лесно. А главните им плюсове за потребителя, че са по-тихи и по-икономични. На обикновените класически ел мотори, трябва да им се сменят четки от време на време и това е, инверторчетата са по сложна работа, те спрат ли ходи ги оправяй.
А за българските инженери, за мен са си на ниво, като ги гледам какви са западните, направо съжалявам че си нямаме ние наша си марка, да си взема нея.
Та да се върнем на въпроса, ако някой има мнения за някоя от тези две перални моля да сподели:
LG F4J7VY1W - https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%...0LG%20F4J7VY1W
AEG L8FEC68S - https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%...AEG%20L8FEC68S
Или дори ако се е разправял с някой от сервизите, ако изобщо му се е налагало, понеже ако трябва да бъдем честни поддръжката често е по важна от качеството, особено в днешни времена когато редите ни не са вече просто уреди а бъкани с какви ли не глупости вътре.
Благодаря за помоща до момента, Васил.
Този пост е редактиран от asvas; 20-12-17 в 09:27.
И аз съм пред същата дилема АЕГ Лг или Самсунг да бъде вече от месец се чудя старият Самсунг 13 г не е пипан и си пере много добре но пък съм фен на лг и АЕГ
ПЕРАЛНЯ SAMSUNG WW90K44305W/LE | Перални | Перални | Домакински
ПЕРАЛНЯ AEG L7FEE49S | Перални | Перални | Домакински е
ПЕРАЛНЯ LG FH4U2VCN2 | Перални | Перални | Домакински е
Близо 200 страници и на всяка по 5 пъти се пита едно и също.
Вероятността някой да си е купил същия модел пералня е минимална. Сервизните специалисти могат да дадат насоки за избор от техническа гледна точка. Надеждност, конструктивни особености, слаби места и т.н.
Но те не перат с тези машини и няма как да знаят тънкостите при работа с пералнята.
Гледаш твоите нужди, бюджет и чак тогава отивах на избор на модел от конкретна марка.
От тези трите модела аз бих избрал AEG. Заради 5-гдишната пълна гаранция от вносителя.
Samsung с тези глупости за добавяне на дрехи след началото на цикъла... Ами ако се скапе я панта, я вратичка, я уплътнение?
LG-то е мостра - Продуктът е изчерпан онлайн
И аз да питам, че старата пералня сдава багажа:
Трябва ни само пералня с предно пълнене 60см, с максимална гаранция, максимално тиха и да пере с повече вода, че тези пестеливи програми нищо не перат! Обороти до към 800 ни стигат. Бюджет към 500 - 1300 лв.
Цитира се AEG L7FEC48S. Нещо от BOSCH/SIEMENS "WAT24440BY" или по-добро за тези пари?
Този пост е редактиран от vazmutenuser; 24-12-17 в 18:08.
Аз имам AEG L7FBE48S и съм супер доволен
- - - - - - - - - -
писал съм назад в темата
Здравейте с молба за мнение, коя да избера: Пералня BOSCH WAN 24261BY
Пералня BOSCH WAN 20060BY
Пералня AEG L6FBI27W
В момента и трите са с 5 години гаранция.
При покупка на пералня от Емаг, коя куриерска фирма пое транспорта и как я достави - до къде ?
Благодаря аvenger, но въпроса ми е куриера какво прави след като я донесе. Оставя я и си тръгва или помага да се занесе до апартамента. Защото ако е първото, то спокойно може да откажете пратката.
Пиша това след като прочетох темата ,Рапидо - странно име на куриер.
Този пост е редактиран от Swon; 30-12-17 в 01:45.
Нещо май бъркаш куриерите с хамалите.