Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
935. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.84%
  • Beko

44 4.71%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.70%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

70 7.49%
  • Gorenje

102 10.91%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.30%
  • Indesit

81 8.66%
  • Miele

44 4.71%
  • LG

37 3.96%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.28%
  • Siemens

28 2.99%
  • Whirpool

85 9.09%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.92%
Страница 18 от 364 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 5452
Like Tree1146Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения

"Финлукс" е от рода на "Нео". Като ще е турско най-добре "Беко".

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Няма на 40 см дълбочина и не е с 5 години гаранция...

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Бе мани ги тия 5 години... Има и по-важни неща - качество на изпиране, енергоспестяване, комфорт на употреба /кратки, тарикатски програмки/, клас на центрофугиране... и т.н. Ако е за гаранцията... мога да ти подаря една Перла-04 на 30-години.
    Със сигурност ще изкара още 5.

5. agk
    agk е офлайн

Тук е от
    Nov 2007

Здравейте !

Христослав 2 - Имаш огромното уважение от мен за компетентността в излагане на мислитети по дадена тема от форума. Имам следните забележки към теб и понеже знам, че не си от обитчивите ти обръщам внимани на тях:
    1. MIELE се чете и произнася само и единственно "МИИЛЕ" и не приемам никакви други тъпни на хора с ниско ниво на мисловни процеси , които ми произнасят МИЕЛЕ и т.н.
    2. Не се доверявай на сервизните техници в БГ, защото по моя преценка 80 % са механично действащи хора с малко познания в тазеи област. Има обаче 20% техници, които имат отлични познания в електротехниката, електрониката и механиката и тяхната работа по сервизната дейност веднага е видна .Моите уважения към тези хора _ /обикновеинно са инженери!/ Та оценките "немска сглобка -толкова години, италианска -толкова - и т.н"!!!........ Това са несериозни твърдения. Добър пример за това , че това не е вярто е една пералня, която е при едни съседи и е от INDENSIT, която работи вече 17 година. Единственно нещо , което съм "ремонтирал" на нея е смяната на четките на двигатела . Е, аз имам други забележки по нея, но те не са от естество, касаещо футкционирането и като улед за пране!! Така че, на нашите майстори не им имай много вяра !!!
    3. Има едно нещо , което ти го споменаваш само при характеристиките на пералната, която трябва да имаме, но не му обръщаш внимание - ти го наричаш "самобалансиращ се барабан". Това за мен е доста важна функция в пералната, която разпределя дрехите в барабана посредством многократното му бавно въртене в двете посоки и по този начин се постига равномерно разпределение на дрехите, което води и до правилно центруфугиране с по-малко вибарции и шум, а това от своя страна и до по-бавно разбивне на лагерите на барабана!
    С всички други описания на характеристиките съм съгласен и те поздравявам за положения труд, с който си полезен на хората ! Брово, МАЙСТОРЕ !

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Kачество на изпиране, енергоспестяване, комфорт на употреба -

Това в магазина няма как да го разбереш - не е телевизор да го видиш на място как работи.

7. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

...Ха-ха!....Един да се сепне и най накрая да не прекръщават Миле с други имена!..Наистина ,това е еталон за надежност на първо место в битовата техника ,но....лошото е ,че от известно време започнаха да изнасят производството извън Германия и рано или късно,това ще даде отражение!...Вече се сглобяват фурни в Чехия,прахосмукачки в Румъния ,върви приказка ,че в БГ пък се правят хладилници....Това дава отражение в цените,например пералните в Словакия вече са намалени до към900-930 евро!!И ги предлагат и във веригите за електроника,като нашите техно мармалади!..Лично мнение е,но не мисля че това е правилния път.....

8.  

9. agk
    agk е офлайн

Тук е от
    Nov 2007

Словак- прав си , ама малко. Ти очевидно не си се занимавал с производство. Това , че Мииле ще изнесе производството си още нищо ама нищо не ти подсказва , че ще се скапе качеството !!!!!
    Поразгледай финансивите отчети на концерна и разпределението на пазарите им и ще видиш , че повече от 60 % от реализацията е за Европа. Тази марка за перални, сушилни, прахосмукачки и съдомиялни машини е символ за добрата къща - нещо като РОЛЕКС на ръката, ДАЙМЛЕР и ПОРШЕ в гаража, ВАН ЛААК горни ризи и т.н. Та тава марка дом. техника няма да се довери на Хасан от Манголенд / в РУ или в БГ/за своето производство. Това става само когато производсвените изисквания в производствената линия , към човешкия ресурс и материалната база отговарят на изискванията на /в този случай на Мииле!/ възложителя. Няма страшно, че пералните не се правят не в Германия!!!

10. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

...Така си е, няма да се довери на Хасан от Манголенд,но в този Манголенд Хансовците ги няма,Хасановците са основната работна сила!!..А иначе аз се занимавам точно с производство и то много обемно и сериозно,съгласен съм за Ролексите и Даймлерите,но винаги изнасянето на производство е заради висока себестойност,а една фирма тръгне ли по този път,влиза в ужасната спирала на все по големия процент компромис!!....Да си чул Мовадо или пдобни швейцарски производители на часовници да замислят производството им в Гърция или Румъния?.....Или пък Де Биирс да си дялкат камъчетата в Молдова?...Но пак казвам,това е лично мнение и аз също искам Миле да си остане на това ниво!Дори и защото използувам пералня и хладилник от тази марка!...Само малко да си оправят дизайна,че ми лъха на нещо от седемдесетте години!

11. agk
    agk е офлайн

Тук е от
    Nov 2007

Словак - похвала (че се занимаваш с производство, но...........нека да не занимаваме хората с виждането ни за производството и имали почва собственното да го изнасяш на чужда земя при +извънземните +/ манголенд зове !/.
    "Да" ама "не" - това е така, защото всяко едно производство има технически контрол, спазване на ISO стандартите и т.н. Мога да те уверя ,че много германски производства на различни изделия са изнесени или си изнасят в други страни и...............................всичко работи. Компромисите са плод на слабости в организацията на производственните процеси! В БГ не са само мангал-майстори, а има много къдърни образовани и за жалост без работа хора, които могат да са също така прецизни като германците! - Всеки играе според сопата- зависи колко силно се удря !!!!
    Твоите примери не се реални, защото примерно "Мовадо" е малка фирма с доста ограничено производство, която не е проблем да се произвежда в БГ / тук има много хора завършили техникума по финна механика и сглобяването на "Мовадо" не е проблем- след като го ремонтиерат ! /, но нейната серия е толкова малка , че няма смисъл!! А що се отнася до "Де Беерс" .................рязането на диаманти се прави на мно-о-о-о-го ама много-отраничени места в света!!! Манголенд не е обект за организиране на този род дейност, защо този род дейност не се вълнува от оптимизация на производството!!!!!
    Обратно към Мииле- това че имаш такива пералня - похвално !!! Ти знаеш ли, че аз препоръчвам втора ръка перални и съдомиялни от Мииле от тези от номенклатурата ТМ и ТП. "Новаматик" от преди 5-7 години и добре рециклирана е по-добра от такава от машина от ТМ ! Освен това можеш всеки примерно 3-4 години да я сменяваш !

Приятен ден !

12. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

ТМ и ТП трябва да значат техно магазините....Ако препоръчваш такава техника ,на Миле,както се изразяваш "добре рециклирана",която е по добра от нова такава/?!/,значи ли,че Миле са занижили качеството?...Щото то така излиза!...А ,още нещо,хайде ,моля ви не спекулирайте с "Аз гарантирам" и тем подобни...Кой и къде гарантира,анонимно и в сайтове!...Несериозно е!А е и обидно за тези които четат написаното!..Иван Стоянов от Горно Уйно гаратирал,че примерно някаква клима ще топлела безпроблемно при еди какви си условия!...Глупости на търкалета!Или пералнята прала 10 год. ще пере още 15!!..А иначе,на всички

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от agk
    Здравейте !

Христослав 2 - Имаш огромното уважение от мен за компетентността в излагане на мислитети по дадена тема от форума. Имам следните забележки към теб и понеже знам, че не си от обитчивите ти обръщам внимани на тях:
    1. MIELE се чете и произнася само и единственно "МИИЛЕ" и не приемам никакви други тъпни на хора с ниско ниво на мисловни процеси , които ми произнасят МИЕЛЕ и т.н.
    2. Не се доверявай на сервизните техници в БГ, защото по моя преценка 80 % са механично действащи хора с малко познания в тазеи област. Има обаче 20% техници, които имат отлични познания в електротехниката, електрониката и механиката и тяхната работа по сервизната дейност веднага е видна .Моите уважения към тези хора _ /обикновеинно са инженери!/ Та оценките "немска сглобка -толкова години, италианска -толкова - и т.н"!!!........ Това са несериозни твърдения. Добър пример за това , че това не е вярто е една пералня, която е при едни съседи и е от INDENSIT, която работи вече 17 година. Единственно нещо , което съм "ремонтирал" на нея е смяната на четките на двигатела . Е, аз имам други забележки по нея, но те не са от естество, касаещо футкционирането и като улед за пране!! Така че, на нашите майстори не им имай много вяра !!!
    3. Има едно нещо , което ти го споменаваш само при характеристиките на пералната, която трябва да имаме, но не му обръщаш внимание - ти го наричаш "самобалансиращ се барабан". Това за мен е доста важна функция в пералната, която разпределя дрехите в барабана посредством многократното му бавно въртене в двете посоки и по този начин се постига равномерно разпределение на дрехите, което води и до правилно центруфугиране с по-малко вибарции и шум, а това от своя страна и до по-бавно разбивне на лагерите на барабана!
    С всички други описания на характеристиките съм съгласен и те поздравявам за положения труд, с който си полезен на хората ! Брово, МАЙСТОРЕ !
    Поправено е няма проблем

14.  

15. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Коя е най-добрата пералня на пазара в момента до 600 лв?

16. Member
    Тук е от
    Feb 2009

17. acc
    acc е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

Здравейте,

Търся съвет за пералня - бюджет около 600-700, може и нагоре, но само ако наистина си заслужава. Изискванията към пералнята са следните:
    1. Да пере читаво - не е необходимо да е с 1000+ обороти на центрофугата, не е нужно да е за 7 и нагоре килограми пране;
    2. Да е надеждна - да не се налага след година-две да се сменя;
    3. Да не е шумна;
    4. Да има дисплей - основната му функция е да показва кога трябва да се извади прането

От прочетеното тук се насочих съвсем ориентировъчно към следните модели, а съм напълно отворен и за други предложения

http://www.technomarket.bg/products/...ux-ewf-127413w
    http://www.technomarket.bg/products/...ux-ewf-127440w
    http://www.technomarket.bg/products/...ux-ewf-106510w
    http://www.technomarket.bg/products/.../aeg-l-75270fl

И още нещо - има ли осезаема разлика в шума при инверторните мотори спрямо конвенционалните?

18. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от diterh
    Намерих я в технополис за 699 лв Някакъв друг компромисен вариант?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 364 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе