По-новите модели имат, някакъв power eco motor и още една функция, която ми е интересна - power wash 2.0 - та има ли смисъл от тези допълнителни екстри?
https://m.miele.at/haushalt/waschmas..._WCS_SpeedCare
Sent from my FRD-L09 using Tapatalk
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
По-новите модели имат, някакъв power eco motor и още една функция, която ми е интересна - power wash 2.0 - та има ли смисъл от тези допълнителни екстри?
https://m.miele.at/haushalt/waschmas..._WCS_SpeedCare
Sent from my FRD-L09 using Tapatalk
Що се занимаваш с глупости?
Моделът,който си избрал си има всичко!
Може да се добавя вода,плакнения,охлаждане преди изхвърляне на водата.Моторетката е уникална,не създава проблеми.От доброто старо време е.След години се сменят само четки.
motorkohle-miele-4297410-1.jpg
Този пост е редактиран от Viking72; 29-01-18 в 19:53.
От тези двете, коя е по-добрата?
ПЕРАЛНЯ SIEMENS WM14T440 | Перални | Перални | Домакински е
ПЕРАЛНЯ BOSCH WAT28490BY | Перални | Перални | Домакински е
Интересува ме също някой дали знае къде ги правят?
Как стоят нещата с гаранцията и има ли части после за тях.
Този пост е редактиран от Arkadietz; 02-02-18 в 10:07.
Боша е турски,за Сименса/този/ не знам.
Преди няколко дни разгледах същия Бош и такъв висок клас.Нямаше голяма разлика в сглобка и качеството на използваните материали.Този Бош е със заварен казан.
За Бош-Сименс има всичко и след гаранция.
Този пост е редактиран от Viking72; 02-02-18 в 11:15.
Бош-Сименс е едно и също.
Сименс е по-скъп,сигурно се правят в цял свят.В БГ има турски,полски,немски и китайски.За руско производство не съм сигурен.Заварен казан е такъв,който трудно се ремонтира при проблем с лагери.Понякога ремонтът е несполучлив-нова пералня.
Добавям и тази по темата. Също не знам къде ги произвеждат и дали са окей.
ПЕРАЛНЯ ELECTROLUX EW6F328W | Перални | Перални | Домакински 
Ползвам втора употреба Миеле, пчелна пита, на 5-6 години....дъра- бъра.......за безшумното- да, такава е, но никой не каза нещо за КАПРИЗНА!!!!! Ама много!!!!! Дори и един косъм я шашка и почва да мига, свети......през няколко пранета чистя помпа /нали се сещате- подлагане на съд, теч на вода...../. И в крайна сметка- вместо да изпере и да простра за час ми отнема три, а последно дори използвах центрофугата на съседката- не ще и не ще гадината да изцентрофужи- върви простирай течащи дрехи!!!!!!
Сигурно имаш запушване на въздушната камера за налягане или маркучето на ниворегулатора.
При Миле тази камера е пластмасова и се отделя от казана.Може да се почисти перфектно.Нищо,че е пет-шест години,може да е спукана от работа.Ако е германка,сигурно е пълна с котлен камък.
Другото,много калпаво ги ремонтират джамбазите в България.Особено за механиката е ужас!
За такъв ремонт,оригинални части струват от 350-500 лева.Поръчват се от Германия!
При обява,от рода на:
-Пералнята е сервизирана със сменени лагери ..Бягайте далече!
Лош късмет си имал.
Ами,при заварен казан и запушване на камерата?Какво правим??
Този пост е редактиран от Viking72; 05-02-18 в 19:53.
Arkadietz Виж и моделите на АEG 7-ма серия аз имам AEG L7FBE48S вече половин година и нямам никакви грижи и проблеми
Някой знае ли как може да се направи лампата на маншона да всети постоянно, докато пере машината? Пералнята е Siemens WM14W4C1.
Дай pnc на пералнята.
Предполагам,че в блокировката има микроизключвател за тази лампа.
Може и да е самостоятелен.
При всички случаи,трябва да освободиш
маншон,блокировка, махане на предната ламарина/ако до ключето няма достъп/ .Като се шунтира микрека лампата ще свети постоянно.
Този пост е редактиран от Viking72; 13-02-18 в 17:47.
Номер на пералнята/много/ цифри.
По него ще ми излезне блокировката,искам да видя каква е.
В гаранция ти решаваш,защото при интервенцията може и да отпадне,ако не може да се възстанови в оригинал при Друг проблем.
В друга тема имаше случай,при който чрез магнетвентилите се е управлявала сондажна помпа.Да ама не.Триака на вентилите е изчислен само за тях.Пробил е!Естествено е заминал процесора на гаранционно комбо.
В този случай собственика,който си е
модифицирал машината,не може да я възстанови в оригинал!Гаранцията отпада!
Като ми остане време ще мина през няколко техномармалада и ще снимам pnc на Сименс-Бош-модели.По тях ще Ви дам инфо поне за казаните.
Дали са разглобяеми.
Този пост е редактиран от Viking72; 13-02-18 в 18:58.
Предстои ми покупка на нова перална машина. Досега перях със Siltal 23 г. Бюджет 800 лв Спряла съм се на марките Samsung или LG. Мислех първоначално за Bosch, но прочетох доста неща ( скъпи части и ремонт, сглобен барабан и т.н.) и се отказах. Приемам всякакви мнения, защото чуденето е голямо. Оборотите да са 1400, 7 или 8 кг.