AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Този пост е редактиран от avenger; 10-04-18 в 18:35.
циркулационната помпа.jpg
Ето „уникалната” джет система на Електролукс-Аег,която е за икономии на вода и ток-създава само проблеми.
Здравейте, тези дни си купихме пералня AEG L7FBE48S и предстои да я монтираме. Въпросът ми е как трябва да се монтира гофрираният маркуч за изходната мръсна вода? Положението е следното: Маркучът излиза от горната част на пералнята на около 75 см. от пода и ще влиза в тръба намираща се на стената на височина 25 см. от пода, която ще я отвежда към канализацията. Въпросът ми е мога ли да свържа направо маркуча от пералнята към тръбата за канала без никакви извивки или трябва маркучът тръгвайки от горна точка на пералнята да стигне до пода, след това да се вдигне на височина от 60 до 100 см.( както е по инструкция) и отново да се пусне надолу и да влезе в тръбата за каналa? Ще съм благодарен на хората с опит да споделят мнение по въпросът ми.
nasko_g1 - от най- високата точка на пералнята го пускаш да влезе в мръсният канал.......... моята е същият модел и нямам никакви грижи и проблеми пере супер.........
ЧЕСТИТО ЗА ПОКУПКАТА![]()
Този пост е редактиран от ss77m; 08-04-18 в 20:52.
Само да добавя,ако пвц-то е ф 50?Купи си маншон ф50/32 и тогава мушкай маркуча.
Уплътнява се тръба маркуч,цена около 50ст.
Благодаря за съветите! Бях решил да следвам инструкцията и да направя тази чупка отгоре - надолу и пак нагоре и след това надолу в канала, въпреки че по този начин ще се затормозява помпата. Някой има ли обяснение, защо така препоръчват в ръководството? Щях да купувам допълнителен маркуч за удължаване, защото този на пералнята нямаше да ми стигне. Но в магазина ми казаха, че не е необходимо и така се прави, ако маркуча излиза от долната част на пералнята.
Значи да пъхам направо маркуча в тръбата без чупки и кривки, само ще купя този маншон и ще прихвана маркуча за стената, за да е по - стабилен. Весели празници на всички!![]()
Този пост е редактиран от nasko_g1; 09-04-18 в 04:32.
Честито! Тези "чупки" се правят за да се получи "U"-коляно в което се задържа вода, недопускаща връщането към пералнята на миризми от канала. Правилно са Ви казали в магазина-помпата е долу и щом маркуча излиза отгоре, значи коляното е изпълнено и няма нужда от друго.
Свали маркуча под нивото на канала, иначе няма да имаш воден затвор, независимо дали изхода е горе или долу.Има перални с вътрешен затвор и там няма значение, но за този модел не знам как е конструкцията вътре.
Ама,на чужд гръб сто тояги са малко!
Кагато пералката тежи 100,кг,вкарва се под плот и отстрани има по 5мм,толкова U колена се правят,че....
Помпата е ниско долу,маркуча излиза в горната част и после в тръба,така че няма нужда от гимнастики.Производителите са го измислили.
Този пост е редактиран от Viking72; 09-04-18 в 21:08.
Честно и аз се зачудих, хората които си държат пералните в шкафове (сигурно са над 50% от потребителите) как точно могат да изпълнят този фокус. Сигурно и Хари Худини ще се затрудни.![]()
За маншон ти трябва нещо такова:
Оня ден монтирахме при брат ми един Самсунг и накрайника на маркуча за мръсната вода беше ф25, самия маркуч беше още по-тънък. Най-добре премери с шублер преди да купуваш.
Ти сериозно ли с шублер,ще ти се смеят!
Явно не познаваш маншоните,всичко е елементарно с допуск.