Малко съвет относно перална миеле w3985 изписва само за няколко секунди на дисплея ако не се оправи след рестарт да се обадим на техническа подръжка
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Малко съвет относно перална миеле w3985 изписва само за няколко секунди на дисплея ако не се оправи след рестарт да се обадим на техническа подръжка
Здравейте, налага се да купя нова пералня (мотора на старата Whirlpool е за смяна, а цената му е 380 лв.) Мястото е за пералня с горно зареждане или слим (ширина 60 см., дълбочина до 45 см.).
Бюджета е 650 лв. - Спряла съм се на:
- AEG LTX6G261E https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%...EG%20LTX6G261E
- LG F2J5WN4W - https://techmart.bg/product/product/...ory/709/lang/1
- LG F0J5WN4W - https://techmart.bg/product/product/...ory/709/lang/1
Досегашната беше с горно зареждане и контейнер за препарати на капака, което е крайно непрактично. При АЕГ-то отделението за препарати е в корпуса на пералнята, но пък мненията, които чух за АЕГ не са особено ласкави. При LG се акцентира на липсата на ремък и устойчивостта на мотора.
В нета чета добри думи за Samsung i Gorenje, заради това че все още се произвеждали с качествени лагери и незалепени (подлежащи на ремонт) казани.
Моля, за мнение, относно моделите на които съм се спряла, както и за предложение за уред, който да се събере на старото място.
Здравейте,
Предстои ми купуване на пералня. Последно преди 10г се занимавах с това и вече съм забравил кое, какво, даже не знам какви въпроси трябва да задавам. Прицелил съм се в нещо над средния клас, относително марково, предпочитам AEG/Electrolux (защото предната ми беше Електролукс и работи безотказно 10г. и сега си работи, но сменям жилището и използвам повода да обновя технопарка).
Може ли да ми кажете какви основни разделения/характеристики да гледам? Примерно инверторен/неинверторен двигател? Какви са големи технологични разлики, които поставят перални в различни класове?
Отделно какви функции смятате за важни? Някакви предложения/впечатления от конкретни модели на AEG/Electrolux?
Мерси!
Поздрави,
Георги
Този пост е редактиран от SongBird; 25-09-18 в 18:45.
Здравейте,
За мен си купих пералня преди няколко месец, но тъй като е слим модел, колебанията ми бяха между две марки. Сега търся за моя близка пералня, като нямам ограничение на размера. Тя иска нещо 7 или 8 кг. до около 750 лв., а аз държа да е с пет години гаранция. Гледам в Технотата има промоции на АЕГ и Бош. Ясно е, че за тези пари са ниския клас и затова се чудя дали въпреки това е по-добре да взема нещо от тези марки или да купувам по-евтино. Дали е сглобявано в Турция, Полша, Германия и т.н., мен не ме бърка, но не знам долко са качествени самите части? Ще съм благодарен ако дадете някаъв съвет. Колебая се между тези модели:
1. https://zora.bg/product/wan-24161by
2.https://www.technopolis.bg/bg/Washin...BI48S/p/687490
Здравейте, защо робувате на едни имена? Марките не са това, което са....
На времето като избирахме пералня съобразихме бюджета и "стреляхме" на посоки. Доверихме се на консултанта в Технополис. Не им правя реклама. Та на въпросът "Коя е най-добрата и в същото време е евтина?", се засмя и каза Канди. Аргументира се, че Канди била с най-нисък процент на дефекти, както и, че била енергоспестяваща. Търсихме да е и енергоспестяващо, основно по показател електричество. Е ми, какво да кажа? Около 12 г. я ползвахме и един ден спря. Първо докато переше издаваше странни звуци, после си спря. Та даже не си направихме труда да я ремонтираме... Като отидохме да купуваме на баща ми пералня, с 1 глас Канди ще е. Та взехме му също Канди с 5 г. гаранция. Не правя реклама, просто първата, която я взехме след ползването на "Перла 05", отзивите към модела са повече от отлични. Ще я видим тази колко ще устиска, в момента е на около 1 г.
В моя апартамент като взех апартамента, купих Уърпул с 6 г гаранция. По табелка на капака уж е произведена в Италия. Та още на втората година се разшумя, ама съм си мазохист и я траях до лятото. На около 5 г от закупуването. Имаше леки разправии с гаранцията, ама станаха нещата. Смениха барабана и сега е тиха. За прането пере, да не ме чува Дявола друго не е развалено, но на съвременните перални или лагерите дават фира, или програматора... Поне така съм чувал. Докато беше в сервиза се огледах за перални. Направи ми впечатление, че на много евтини и на скъпи барабана драскаше! Имайте го в предвид като избирате пералня, барабанът не трябва да драска.
Стана малко дълго, ама според мен не робувайте по марки със стара слава. Избирайте нещо балансирано, енергоспестяващо, най-вече надеждно и безпроблемно. Става въпрос само за най-обикновена пералня.
Като искате нещо за не много пари, висок клас кажи речи и качествено, ето нещо от мен https://topmarket.bg/peralnya-hansa-whp7120lb Тази марка е доста популярна в Германия, прави се в Полша.Немците си ценят парите, за да купуват боклуци.
Здравейте да попитам дали някои се е сблъсквал с тресене при центрофуга ба пералня Gorenje 6503s в началото като я купихме 1 година работи без проблеми ама от няколко месеца тресе и се мести виках сервиз 2 пъти викат че било нормално защоти е слим модел е да де ама не беше така сега ще ги викам и приемам всякакви съвети че не ми се купува нова пералня след като тази е в гаранция. Забравих да кажа че е нивелирана и брат ми има същата с неговата проблем няма
Здравейте, може ли да ми кажете коя от посочените 9кг. перални на bosch е 100% немска : WAW28560EU, WAW24460EU, WAT28660BY, WAT28481ME.Логото на едната е в сиво а на другите е в червено.Благодаря
Най-вероятно, нито една не е произведена в Германия. Първите две са най-високия клас, 8-ма серия. Първата е с 1400 оборота при центрофуга и малко по-икономична от към използваната вода. Вторите две са среден клас, 6-та серия ( също не лоши модели). Всички ще са произведени в Турция или Полша.Изпратено от моят LG-D802 с помощта на Tapatalk
Благодаря ви за отговорите.Надявам се ''bagerista9'' да е прав.Може да е клише,но за мен made in Germany = качество
Здравейте , малко помощ от собствениците на Miele. Ползвам този модел Miele wdb 030 wcs от около месец и вчера
светна червеното кръстче на дисплея за почистване . Та нормално ли е за толкова малко време(макар че доста пранета се извъртяха) да светне?
Прочетохте ли си инструкцията за експлоатация? Нормално е. Там пише какво се прави.
Да прочетох я, пуснах пране на 90градуса и се оправи. Въпроса беше не е ли рано за тази процедура?
В магазина ми обясниха че това ще светва на 2.3 месеца ,при мен още на първия месец.
Ползвам прах за пране , сипвам го в барабана.....
Можете да пускате на 60 градуса, вместо на 90. Броячът също се нулира. Никога досега не съм я загрявал до 90.