AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
brotzki при мен програма пердета/деликатно пране няма междинна центрофуга(Candy), пробвай твойта на такава.
Този пост е редактиран от ccankov73; 28-04-18 в 20:54.
Стига си го шашкал!!!
Всички Сименси от серии IQ700 и IQ 800 излизат от заводи в Германия.Всички са разглобяеми с четири амортисьора.
Проблемните ниски серии 300 и 500 излизат от други заводи извън Германия!
Додо,каква справка с търговци бе пич?
Тези тъпани, изобщо не знаят ко' продават.
Броцки, най-лесно, обаждаш се в официалния сервиз.Даваш pnc на перачката,естествено се правиш на чук. Питаш за цената на моторетката и за колко време ще я доставят?
Като ти кажат 20 дни доставка от Германия, ще разбереш веднага откъде е дошла!
Този пост е редактиран от Viking72; 28-04-18 в 22:51.
На люка и отзад пише произведено в Германия. Ма, знае ли човек. Лепенки. Ще направим проба на завеси/деликатно.
------------
Оставям тук още един негативен отзив, дали заради малкото вода, или от немската марка. Онзи ден прах смесено пране и една детска раница. Раницата беше с мазно петно. Днес я гледам суха, но миришеше на мазно. Преди малко я изпрах в леген и направо останах изумен. Толкова мръсотия във водата излезе от раницата. Задавам си въпроса - пере ли изобщо тази пералня. Изглежда - не!
Този пост е редактиран от brotzki; 29-04-18 в 12:30.
Може би защото днешните деца вече много от тях не ходат с раници на училище,а с лаптопи.И от Сименс придвидливо са махнали опцията ,,Пране на раници,, Дргия път като ще даваш една шапка пари, вземи си Миле. Другия вариянт е възмжно най-големия ефтинджос с най-много гаранция,поне ако не пере като хората да не ти побеляват косите.
Ами Викинга се сби с .....
Този пост е редактиран от Viking72; 30-04-18 в 05:39.
Броцки,пробвайте,не знам как са нашарили софтуера.
Но не мога да разбера,при изключена центрофуга,защо се опитва да балансира?
Е, пробвай де , сложи два парцала.
Иначе и при мен копчето изключва само последната(основна) центрофуга, междинните остават.
Но марка+модел — много Windows-a станаха.
Я да се вмъкна и аз със въпрос за избор на пералня,моята (gorenje)вече е над 15 години и веднъж съм и сменял лагери и семеринг.
Работи,ама взе да се чува пак лагера да стърже и съм се навил да я сменя до 2-3 месеца максимум.
За сега съм се спрял на два-три модела,които ми влизат в бюджета,който е 800-900 лв. примерно тези:
1-Пералня AEG L6FBI48S
2-Пералня AEG L6FBG48S
3-Пералня SIEMENS WM14T360BY
Не видях добри отзиви за марката "gorenje" и за това се оглеждам за други.Повече клоня към AEG-то,а и не намирам разлика между двата модела които съм посочил.Прочетох и няколко мнения на доволни потребители от тези модели,и до края на годината се предлага допълнителна гаранция след регистрация,тоест общо 5 години.Като се има предвид и ,че е масов модел,предполагам ще има добра поддръжка.
Определено се замислих върху едно мнение на Viking72 :
Как мога да разбера кой модел е със лепен казан и този проблем със кръстачката колко често срещан е ,да не събирам нерви с това AEG после.То е ясно,че ще настъпи момент със смяна лагеривнимавайте с моделите на Aeg.Много от тях са с лепени казани. При проблем с кръстачката пералнята отива на боклука-не
се предлага като отделна резервна част,а комплект (казан с барабан).
Ако има нещо което си заслужава повече ,но да е в посочения ценови диапазон,може да погледна
Това намирам за двете AEG които съм харесал,минимални разлики в екстрите,хардуера ми се види еднакъв.Ма дали ще издържи на тези 1400 оборота центрофуга или да гледам за модел с 1200
Този пост е редактиран от stoqng76; 09-05-18 в 14:29.
Честно вече ме е страх да давам препоръка!
Първи вариант скъпа/1.3-1,6к/ ремонтира се,но скъпи части.
Втори вариант евтина до 500-600лв при сериозен проблем на боклука.
Трети вариант пералка за около 1000лв,неремонтно пригодна-много скъпа за ремонт/не си заслужава/.
Я си помисли хубаво за старото Горение!
В Бг-сервиз,поръчваш оригинал семеринг.Добри лагери при официални представители,грес,преса,всичко по правилата и газ.
Ще смачка ново Аег!
Само,че този път ще свалиш носач и стругар ще направи Нова втулка!
Писал съм ,но пак ще повторя.
При смяна на лагери:
-оригинален семеринг/само от оторизираният сервиз за марката/
-лагери от вносителя за дадена марка
-втулка на вала/най-добре нова по размер при стругар/
-всичко се монтира на преса или със специални ръчни инструменти
-Грес специално за семеринг на перални.
Иначе пари на вятъра,особено когато са в действие чукове,части менте и калпави майстори.
Новите Горение и те са с лепени казани.
Единственото е че ползват лагери на Скф,предполагам,че семеринг също е качествен, та издържат около 7-8 години откъм механика.
Този пост е редактиран от Viking72; 10-05-18 в 00:43.
Този пост е редактиран от brotzki; 10-05-18 в 10:32.