Здравейте, ще помогнете ли да си избера пералня.
Старата ми е fagor 1f-2609 от преди 15-тина години вече не може да изхвърли водата, а помпата вие ужасяващо. Преди три години ѝ беше сменен програматора, защото стария умря, четки и амортьосьори от Узунови, но защото съм си от Варна, се намираха качествени техници и части. Сега обаче май искам да я сменя, вместо ремонт. Фагора има аква стоп, сензор за пяна, бърза програма, възможност за доп. плакнене, ускоряване на програмата и възможност за по-малко мачкане, а и доста добра балансираща система. Тогава си бяха доста екстри, сега май са стандарт, май. Търся подобни неща и в новата. Сива по възможност.
Първоначално си бях харесал AEG L7FEE49S, но това че е на electrolux ме спира. Самсунг категорично не искам. LG ме е страх (имам доста неща на lg, но климатик или пералня много трудно бих взел).
Другото което ми харесва е hoover axi от магазин за уреди с транспортни дефекти, но тя ме притеснява, че е прекалено екзотична за нашите ширини и евентуалната и поддръжка ще е по-трудна, скъпа или невъзможна.
Заглеждам се по бош, като изключа, че са по-грозни от аег са намират добри предложения.
Моля препоръчайте ми до 1000лв. 8 или повече кг и поне 1200 оборота добра машина.