25 месеца стандартно, понякога пускат модели с 10 годишна.Нещо като промоция.
https://shop.miele.bg/bitovi-sushilni/11855090.html
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
25 месеца стандартно, понякога пускат модели с 10 годишна.Нещо като промоция.
https://shop.miele.bg/bitovi-sushilni/11855090.html
Понеже се оглеждам за съвсем обикновена но читава (здрава, надеждна) естествено загледах най-евтините им модели Miele WCA030 WCS Active https://shop.miele.bg/peralni-mashini/11518990.html. Обаче после се зачетох кво разправят БГ мамите и те са абсолютно против "евтините" им модели, разправят че от последните няколко години казаните вече не са железни а от композитни материали и т.н. Абе оказаха се прави тези мами бе, ей разбират ги нещата определено са на мнение че за тези пари можеш да си вземеш доста по-добро. Нещо и сервиза им не го споменаваха с добро, ама не се зачетох точно за какво иде реч.
Накрая ще си направя една регистрация при тях и ще ги помолим да изберат нещо читаво . Майтап ама май наистина "евтините" им модели не си струват и ще трябва да се оглеждам за нещо друго.
Пълни глупости, да не вземете да вярвате. За парите си (1400лв) няма по-здраво направена пералня в този ценови диапазон. Всичките части са еднакви с по-скъпите модели, освен казана и че са произведени в Полша. То щото Бош за 1400лв са произведени на луната и с казан от злато. Цена качество Мийле са супер оферта. Отделно могат да се ремонтират за разлика от цялата друга шир потреба на електролукс и другите марки с лепени казани. Ако искаш направено в Германия те започват от 1700лв нагоре.
Продължава и моята дилема Бош 8ма серия или Миеле с бюджет до 2000лв.Ходих в Либра груп Варна да разгледам промоционналното Миеле .Казаха хубави неща,показаха и демо отвътре ( да ,в пъти по-читаво изработено от моето АЕГ 7ма серия ),казаха за техните уникални препарати - TwinDose и тн и т.н.Всичко беше Ок,докато не казаха - "щом си купувате Миеле ,доплатете си за 10г. гаранция,понеже ако гръмне платка - 500лв,ако гръмне мотор -400 лв.Добре...викам колко пари е тази гаранция - ами 600 лв. Буквално ми казаха така - Искаш мерцедес на пералните,купуваш го но трябва и да го поддържаш.Лошото е че сумата за тая пералня гърми до небето - около 1900 лв е пералнята на промо и още 600 лв ,айде не мерси.Отделно лошо впечатление ми направи коментара - ако искаш Миелето ти наиситна да пере както си трябва,трябва задължително с нашите препарати за TwinDose да се пере - в противен случай Ариели и подобни препарати не работят толкова качествено.Ами ок.... аз роб ли ще ставам на пералнята ? 2500 я плащам, препарати по 30 лв шишето(60 лв за месец може би). И ко прайм :D
Как се изработва по-читаво? По-добре, по-качествено, по-майсторски - добре е да кажеш ясно, а не да гадая какво си представяш с тая дума читаво.
А за 10г гаранция с доплащане - това си е чиста застрахователна дейност. Ако дават 10г гаранция (без пари), защото знаят, че нещата им са много здрави и няма да се наложи да поправят нищо - добре. Но да искат да платиш половината от потенциалните им разходи си е обикновено застраховане.
James Bond имаш име на шпионин, а пък не разбираш базови неща. Много ясно че ще се опитат да ти пробутат допълнителна застраховка и техните перилни препарати. Те са в този бизнес да правят пари. Колкото повече, толкова повече. И честно казано не са те излъгъли за нищо. Ако се скапе нещо след гаранционно ще е скъпо, защото частите са им качествени и скъпи. Ако си мислиш че частите на Бош 8ма серия са по-евтини.... Обаче купуваш марката със статистически най-надежните перални в индустрията така че приблемите са рядкост. Ако не можеш да си позволиш ремонт за 500лв не е умно да купуваш уред за 2000лв. Елементарно Уотсън.
За перилните препарати, защо ще купуваш уред с autodos като няма да ползваш техните препарати? Няма никакъв смисъл от това. И да резултати ще са най-добри с autodos и техните препарати. Техните машини са конструирани така. Не че ще перат лошо и без autodos, ама ако искаш най-доброто....
Като нямаш пари за техните препарати вземи модел без autodos и си използвай, каквото можеш да си позволиш. Резултатите с Мийле вероятно пак ще са едни от най-добрите в сравнение с конкуренцията.
Вземи си Бош за 1000лв. с 5г. гаранция, като се счупи след 10г., си взимаш следващата за 1000лв./евро и имаш нова пералня.
Един калпав Електролукс 45см. за 400лв. вече 5г. бичи без симптоми да се счупи, а се пълни до дупка по няколко пъти в седмицата.
Ми вземи си тая https://libragroup.org/peralnya-s-fr...120-wcs-w1-8kg.
Иначе Туин доз може да си го изключиш и да си переш с квот ти е кеф.Оделно пък се продават многократни контейнери за Т. доз и си ги пълниш с какъвто искаш течен препарат.Оригиналния на Миле е доста икономичен обаче.
Прал съм с оригиналните(не Т доз) на Миле, с Ариел(турски,гръцки и нашенски), Перуол и сега с един немски(5л.за 16.5лв… - мога да ти кажа откъде във Варна, даже днес си взех още 10л) - всичките си перат еднакво добре.Не бих казал, че на Миле са нещо уау.., добри са, но до там.
Колкото до гаранцията аз я взех със стандартната, като се счупи ще плащам, туй да ми е проблема.
Здравейте,
предстои ми обзавеждане на ново жилище и съответно изчетох доста информация - включително и се завърнах тук.
Бях се спрял на:
1.LG - 2 отделни уреда - пералня и сушилня - с DirectDrive инв.мотор и 5г. удължена гаранция, WiFi диагностика и т.н. - за съжаление преди да успея да се възползвам от кампанията количествата бяха изчерпани и останаха само мостри.
2.AEG - Електросаунд ми предлагат като част от офертата AEG L7FNE48S пералня и AEG T8DBE48S сушилня - в момента се опитвам да получа повече информация - потвърдиха ми промоция 5г. гаранция на AEG от 01.04.
3.Bosch - к-т - Приятел си взе от друга подобна фирма и имам от него ориентир за цената на моделите - пак имаше опция за 5г. гаранция.
4.Miele - друг близък има контакт - вносител на мостри на преференциални цени от Австрия и Германия и ме насочва към марката - често казано след като разгледах "бюджетната" им пералня в шоурума на Либрагруп не останах впечатлен, а горните им модели са извън бюджета като нови - мога да пусна едно запитване за някоя по-актуална мостра, но оставам резервиран по въпроса.
Моля за съвет за читава пералня с по-възможност 5г.
Монтажът ще е сушилня върху пералня с цел да се спести място - затова й споменавам сушилни в темата за перални, за което се извинявам.
Бюджетът за комплекта ми се иска да не надвишава 2500 BGN, но да кажем, че до 3к BGN със свързващия кит е макс.бюджет.
Предварително благодаря и поздрави!
LG защо ги броиш като вариант - заради Wifi-то ли? Не искаш ли готварска печка с гайгер-мюлеров брояч, вграден - ей тъй да има.
LG-то ги броих като вариант заради DirectDrive Двигателя /10г. гаранция за този възел/, парата, допаднаха ми и металните "перки" като дизайн на барабана, AI DD - ако има полза.
За да е релевантно обяснението ми и за да получа адекватна помощ е логично да опиша от къде съм тръгнал като разсъждения и накъде съм се насочил.
Ремонтирал съм лично само стари перални и независимо от марката всички бяха ремонто-пригодни - времената обаче се менят и продуктите също.
Насочил съм се към перални и съответно сушилни с максимално дълъг гаранционен срок, но се надявам да не ми се наложи да ползвам гаранцията - затова търся оптимален вариант и моля потребителите тук за помощ.
DD е недостатък, а не предимство. Рекламен трик на производителите. Понижава надеждността.
Имам подобна на посочената, AEG L7FEE68S, на която май само оборотите на центрофуга са 1600 срещу 1400 на Вашия избор. Ползвам я от скоро и е трудно да прогнозирам надеждност, но може да се каже, че пере тихо и е стабилна при центрофуга. Чува се най-вече помпата при изпомпване на водата. Има странно поведение в някои етапи на програмите, но все пак, успява успешно да завърши всяка програма. Това е малко на майтап, но наистина има странни хрумки понякога.
Ако е претоварена, може и да не успее да подреди дрехите добре и няма да пусне центрофуга. Сензорните бутони понякога сработват със закъснение и колкото и да е малко, вече съм докоснал пак и тя отчита наведнъж и двете докосвания. Програмата за пара не бих я рекламирал. Вероятно е с лепен казан, но не намерих сигурна информация за това. Доволен съм в крайна сметка. Нямам 5 г. гаранция.
С какво ви впечатлиха моделите на Бош, АЕГ или ЛГ до 1500лв в сравнение с Мийлето?
Доколкото знам всичко на Електролукс/АЕГ е с лепени казани.
Ако не е Мийле аз бих взел ЛГ - правят качествени уреди за цената си. И да след 10 години всеки ден работа без основен ремонт е подарък.
А и не взимате с над 7 кг капацитет, моделите с по-голям капацитет имат сумати компромиси, за да вкарат по-голям казан в 60-60-85