Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
933. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.86%
  • Beko

44 4.72%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.72%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

69 7.40%
  • Gorenje

102 10.93%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.32%
  • Indesit

81 8.68%
  • Miele

44 4.72%
  • LG

37 3.97%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.29%
  • Siemens

28 3.00%
  • Whirpool

84 9.00%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.93%
Страница 306 от 362 ПърваПърва ... 256296304305306307308316356 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,576 до 4,590 от общо 5418
Like Tree1132Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

25 месеца стандартно, понякога пускат модели с 10 годишна.Нещо като промоция.
    https://shop.miele.bg/bitovi-sushilni/11855090.html

2.  

3. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

Понеже се оглеждам за съвсем обикновена но читава (здрава, надеждна) естествено загледах най-евтините им модели Miele WCA030 WCS Active https://shop.miele.bg/peralni-mashini/11518990.html. Обаче после се зачетох кво разправят БГ мамите и те са абсолютно против "евтините" им модели, разправят че от последните няколко години казаните вече не са железни а от композитни материали и т.н. Абе оказаха се прави тези мами бе, ей разбират ги нещата определено са на мнение че за тези пари можеш да си вземеш доста по-добро. Нещо и сервиза им не го споменаваха с добро, ама не се зачетох точно за какво иде реч.
    Накрая ще си направя една регистрация при тях и ще ги помолим да изберат нещо читаво . Майтап ама май наистина "евтините" им модели не си струват и ще трябва да се оглеждам за нещо друго.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Цитат Първоначално публикувано от vencifcl Виж публикацията
    обикновена но читава (здрава, надеждна)
    Не знам тая дума "читава" защо така масово се ползва. Голямо подражание без опит за мислене. Нещо като "комшия" (съсед сигурно звучи литературно). А иначе по въпроса - искаш Мерцедес ама възможно най-евтин. С каква цел - да се похвалиш с марка ли, не знам.

5. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Пълни глупости, да не вземете да вярвате. За парите си (1400лв) няма по-здраво направена пералня в този ценови диапазон. Всичките части са еднакви с по-скъпите модели, освен казана и че са произведени в Полша. То щото Бош за 1400лв са произведени на луната и с казан от злато. Цена качество Мийле са супер оферта. Отделно могат да се ремонтират за разлика от цялата друга шир потреба на електролукс и другите марки с лепени казани. Ако искаш направено в Германия те започват от 1700лв нагоре.

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Варна/Шумен

Продължава и моята дилема Бош 8ма серия или Миеле с бюджет до 2000лв.Ходих в Либра груп Варна да разгледам промоционналното Миеле .Казаха хубави неща,показаха и демо отвътре ( да ,в пъти по-читаво изработено от моето АЕГ 7ма серия ),казаха за техните уникални препарати - TwinDose и тн и т.н.Всичко беше Ок,докато не казаха - "щом си купувате Миеле ,доплатете си за 10г. гаранция,понеже ако гръмне платка - 500лв,ако гръмне мотор -400 лв.Добре...викам колко пари е тази гаранция - ами 600 лв. Буквално ми казаха така - Искаш мерцедес на пералните,купуваш го но трябва и да го поддържаш.Лошото е че сумата за тая пералня гърми до небето - около 1900 лв е пералнята на промо и още 600 лв ,айде не мерси.Отделно лошо впечатление ми направи коментара - ако искаш Миелето ти наиситна да пере както си трябва,трябва задължително с нашите препарати за TwinDose да се пере - в противен случай Ариели и подобни препарати не работят толкова качествено.Ами ок.... аз роб ли ще ставам на пералнята ? 2500 я плащам, препарати по 30 лв шишето(60 лв за месец може би). И ко прайм :D
    sclera_bg, espace и hgeorgiev харесват това.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Цитат Първоначално публикувано от jamesbond7 Виж публикацията
    в пъти по-читаво изработено
    Как се изработва по-читаво? По-добре, по-качествено, по-майсторски - добре е да кажеш ясно, а не да гадая какво си представяш с тая дума читаво.

А за 10г гаранция с доплащане - това си е чиста застрахователна дейност. Ако дават 10г гаранция (без пари), защото знаят, че нещата им са много здрави и няма да се наложи да поправят нищо - добре. Но да искат да платиш половината от потенциалните им разходи си е обикновено застраховане.
    kokovox одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

James Bond имаш име на шпионин, а пък не разбираш базови неща. Много ясно че ще се опитат да ти пробутат допълнителна застраховка и техните перилни препарати. Те са в този бизнес да правят пари. Колкото повече, толкова повече. И честно казано не са те излъгъли за нищо. Ако се скапе нещо след гаранционно ще е скъпо, защото частите са им качествени и скъпи. Ако си мислиш че частите на Бош 8ма серия са по-евтини.... Обаче купуваш марката със статистически най-надежните перални в индустрията така че приблемите са рядкост. Ако не можеш да си позволиш ремонт за 500лв не е умно да купуваш уред за 2000лв. Елементарно Уотсън.
    За перилните препарати, защо ще купуваш уред с autodos като няма да ползваш техните препарати? Няма никакъв смисъл от това. И да резултати ще са най-добри с autodos и техните препарати. Техните машини са конструирани така. Не че ще перат лошо и без autodos, ама ако искаш най-доброто....
    Като нямаш пари за техните препарати вземи модел без autodos и си използвай, каквото можеш да си позволиш. Резултатите с Мийле вероятно пак ще са едни от най-добрите в сравнение с конкуренцията.
    hgeorgiev одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Вземи си Бош за 1000лв. с 5г. гаранция, като се счупи след 10г., си взимаш следващата за 1000лв./евро и имаш нова пералня.
    Един калпав Електролукс 45см. за 400лв. вече 5г. бичи без симптоми да се счупи, а се пълни до дупка по няколко пъти в седмицата.
    jonny33 и hgeorgiev харесват това.

11. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Ми вземи си тая https://libragroup.org/peralnya-s-fr...120-wcs-w1-8kg.
    Иначе Туин доз може да си го изключиш и да си переш с квот ти е кеф.Оделно пък се продават многократни контейнери за Т. доз и си ги пълниш с какъвто искаш течен препарат.Оригиналния на Миле е доста икономичен обаче.
    Прал съм с оригиналните(не Т доз) на Миле, с Ариел(турски,гръцки и нашенски), Перуол и сега с един немски(5л.за 16.5лв… - мога да ти кажа откъде във Варна, даже днес си взех още 10л) - всичките си перат еднакво добре.Не бих казал, че на Миле са нещо уау.., добри са, но до там.
    Колкото до гаранцията аз я взех със стандартната, като се счупи ще плащам, туй да ми е проблема.

12. Junior Member Аватара на SoftKey
    Тук е от
    Jun 2006
    Живее в
    Варна/София

Здравейте,
    предстои ми обзавеждане на ново жилище и съответно изчетох доста информация - включително и се завърнах тук.

Бях се спрял на:
    1.LG - 2 отделни уреда - пералня и сушилня - с DirectDrive инв.мотор и 5г. удължена гаранция, WiFi диагностика и т.н. - за съжаление преди да успея да се възползвам от кампанията количествата бяха изчерпани и останаха само мостри.
    2.AEG - Електросаунд ми предлагат като част от офертата AEG L7FNE48S пералня и AEG T8DBE48S сушилня - в момента се опитвам да получа повече информация - потвърдиха ми промоция 5г. гаранция на AEG от 01.04.
    3.Bosch - к-т - Приятел си взе от друга подобна фирма и имам от него ориентир за цената на моделите - пак имаше опция за 5г. гаранция.
    4.Miele - друг близък има контакт - вносител на мостри на преференциални цени от Австрия и Германия и ме насочва към марката - често казано след като разгледах "бюджетната" им пералня в шоурума на Либрагруп не останах впечатлен, а горните им модели са извън бюджета като нови - мога да пусна едно запитване за някоя по-актуална мостра, но оставам резервиран по въпроса.

Моля за съвет за читава пералня с по-възможност 5г.
    Монтажът ще е сушилня върху пералня с цел да се спести място - затова й споменавам сушилни в темата за перални, за което се извинявам.
    Бюджетът за комплекта ми се иска да не надвишава 2500 BGN, но да кажем, че до 3к BGN със свързващия кит е макс.бюджет.

Предварително благодаря и поздрави!

13. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

LG защо ги броиш като вариант - заради Wifi-то ли? Не искаш ли готварска печка с гайгер-мюлеров брояч, вграден - ей тъй да има.
    dodo_pv одобрява това.

14.  

15. Junior Member Аватара на SoftKey
    Тук е от
    Jun 2006
    Живее в
    Варна/София

LG-то ги броих като вариант заради DirectDrive Двигателя /10г. гаранция за този възел/, парата, допаднаха ми и металните "перки" като дизайн на барабана, AI DD - ако има полза.

За да е релевантно обяснението ми и за да получа адекватна помощ е логично да опиша от къде съм тръгнал като разсъждения и накъде съм се насочил.

Ремонтирал съм лично само стари перални и независимо от марката всички бяха ремонто-пригодни - времената обаче се менят и продуктите също.
    Насочил съм се към перални и съответно сушилни с максимално дълъг гаранционен срок, но се надявам да не ми се наложи да ползвам гаранцията - затова търся оптимален вариант и моля потребителите тук за помощ.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

DD е недостатък, а не предимство. Рекламен трик на производителите. Понижава надеждността.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    София

Имам подобна на посочената, AEG L7FEE68S, на която май само оборотите на центрофуга са 1600 срещу 1400 на Вашия избор. Ползвам я от скоро и е трудно да прогнозирам надеждност, но може да се каже, че пере тихо и е стабилна при центрофуга. Чува се най-вече помпата при изпомпване на водата. Има странно поведение в някои етапи на програмите, но все пак, успява успешно да завърши всяка програма. Това е малко на майтап, но наистина има странни хрумки понякога.
    Ако е претоварена, може и да не успее да подреди дрехите добре и няма да пусне центрофуга. Сензорните бутони понякога сработват със закъснение и колкото и да е малко, вече съм докоснал пак и тя отчита наведнъж и двете докосвания. Програмата за пара не бих я рекламирал. Вероятно е с лепен казан, но не намерих сигурна информация за това. Доволен съм в крайна сметка. Нямам 5 г. гаранция.

18. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

С какво ви впечатлиха моделите на Бош, АЕГ или ЛГ до 1500лв в сравнение с Мийлето?
    Доколкото знам всичко на Електролукс/АЕГ е с лепени казани.
    Ако не е Мийле аз бих взел ЛГ - правят качествени уреди за цената си. И да след 10 години всеки ден работа без основен ремонт е подарък.
    А и не взимате с над 7 кг капацитет, моделите с по-голям капацитет имат сумати компромиси, за да вкарат по-голям казан в 60-60-85
    Swon одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе