Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
933. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.86%
  • Beko

44 4.72%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.72%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

69 7.40%
  • Gorenje

102 10.93%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.32%
  • Indesit

81 8.68%
  • Miele

44 4.72%
  • LG

37 3.97%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.29%
  • Siemens

28 3.00%
  • Whirpool

84 9.00%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.93%
Страница 356 от 360 ПърваПърва ... 306346354355356357358 ... ПоследноПоследно
Резултати от 5,326 до 5,340 от общо 5396
Like Tree1126Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията

Не я претоварвайте и не перете на по-високи от 1000-1200 оборотa.

Те толкова и издържат лагерчетата при нормално ползване на пералнята. Имам предвид 2-3 пранета седмично или около 1000 цикъла.
    Максимум 7г. / 2000 при качествени препарати и почистване на уреда.
    Сегашното ми 30 годишно Candy работеше безупречно при екстремно натоварване отглеждайки две деца в продължение на 25 години с оригиналните си лагери. Откакто преди няколко години децата избягаха, и започна да се ползва рядко, за 5-6 години вече за трети път се налага смяна на лагерите. Ще си търся евтина пералня, а тази в знак на благодарност мога да си я запазя като монумент и скъп спомен. Писах и назад в темата - миналата година взех чисто ново Беко, което вече е тотално разцентровано и софтуерно и хардуерно, въпреки че е прано на него не повече от 10-15 пъти. Няма такъв боклук .
    Този пост е редактиран от ponyasd; 24-09-24 в 08:46.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Beko отдавна не стават за нищо. Не само за перални. Bosch 4-та серия са добри перални на сравнително ниска цена. AEG също са доста добри, но гледам, че тук в последните коментари и от тях има недоволни. Друг вариант е някое Miele втора употреба.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Веко нали бяха много хубави? Само ламарините са им слабата част.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Някога може и да са били хубави. И Samsung преди са били хубави, но в момента и от тях има много недоволни. Нищо освен Miele (само от скъпото или модели втора ръка за немския пазар), Bosch и AEG не си заслужава. Даже гледам, че и от AEG има недоволни. Винаги може да извадиш късмет и с някой модел на кой и да е произволен бранд, но е лотария. Както ponyasd е написал, 15 пранета и айде. Парите ти отиват на вятъра и се почва едно ходене по мъките със сервиз.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    Koй каза ? Да дойде в нас да му пусна ново Беко, около 500 кинта го взех, да види как работи ! Първо - то спира когато си поиска, налага се да го рестартирам, по точно да натискам отново start копчето за да продължи. Това не ми е проблем, проблем не ми е и че "танцува" по стаята, най гадно е на нова пералня да видиш как барабана и е разцентрован и грома като все едно биеш с чук в тенджера, ама чука си го увил в парцали, Некакъв кошмар е. Не я връщам щото файда няма, тя е за връщане направо в завода на инженерната маса. А и честно казано рядко я ползвам та затова. Същото мога да кажа и за недоразумението "Самсунг". По горе питах за Амика, понеже имам два уреда на тия поляци и съм повече от възхитен.
    Swon одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

С 500 да те прекарат не е добре, но с над 1000 е още по зле, повярвай ми, иначе си много прав - най-гадното е да гледаш тези "екстри" на нова пералня.
    Връщането е сложен процес, необходими са много нерви, време, пак пари, абе направено е така, че да се откаже човек.
    Относно понятията 'късмет' и 'късата клечка', ами те в техниката се използат основно от некадърници. Аз не вярвам инженерите на Electrolux, Beko и другите да са чак такива, по скоро това си е една стратегия, която им е много изгодна.
    Само дето на края всички ще изберат еднодневките.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Цитат Първоначално публикувано от lupar Виж публикацията
    Аз не вярвам инженерите на Electrolux, Beko и другите да са чак такива...
    А защо вярваш в "инженерите"? На Electrolux не знам, но на Beko почти сигурно човекът набеден за инженер е някой ахмак с умения на електротехник (т.е майстор). С подобни хора правят разработка на принципа "Вземете една евтина пералня от друга марка, разглобете я да видим кое как са направили и правете подобно нещо".

10. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    Добре го е казал brotzki,Тук трябва да се акцентира на думата "бяха",т.е. минало (безвъзвратно свършено) време
    При баща ми майка ми има Беко пералня и хладилник.Купувани са някъде 2000-2005 г.На На пералнята лагерите на казана са бетон, а майка ми пере здраво- одеяла, дрехи, завивки....По спомен са сменяни четки на мотора и евентуално помпа, беше се запушил маркуча на нивомера и толкова, друго не се е ремонтирало.И да, ламарината е започнала да изгнива отдолу, но още си пере.
    Аз, моята пералня Хотпойнт Аристон, я взех 2007г., 2022 г, сменях целия казан, заради разбити лагери, помпа през 3 г. сменям,след като се развали оригиналната на 10-11-тата година, а според мен доста я жаля и не я претоварвам.
    Хладилника Беко при баща ми не е ремонтиран от както е купен. През 2007 г, заедно с пералнята взех и хладилник Либхер.На 12-13. г. терморегулатора се развали.Сложихме с майстора регулатор Данфос , уж качествена марка, изкара 2 години и го изхвърлих.Този месец сменях пак терморегулатор.Стария Ранко к59 издържа 4 г, без малко (47 месеца).Сложих пак същия.....
    Не са виновни "инженерите " на тази или онази марка, а финансовите им директори и мениджъри, които искат да изкарат максимална печалба от единица продукт.
    И това не е само при черната и бяла техника, а при всичко.Тая приказка, дето ще си купиш нещо и ще си го използваш цял живот свърши вече.
    Живеем в консуматорско общество и време.Купуваш, ползваш, хвърляш и пак купуваш.....

11. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Amica e Полска марка, но доколкото четох във форуми при ниския клас перални лагерите им са мизерни ppl и издишат здраво, барабана също е капсулован. Не знам тия Crown и Neo каква фирма са и къде се правят, Finlux вече разбрах че били вече на Vestel

12. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Защо не погледнете някое Miele за немския пазар?

13. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Защото още не съм спечелил от тотото да да си позволя едни 6000 за пералня която ще ползвам веднаж седмично. И такава от 500 лева ми върши работа
    Gena_bs одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Имам предвид Miele втора употреба, които се продават по магазините за бяла техника - внос от Германия. За 6-700 лв има модели, с които е доста вероятно да нямате никакви ядове за дълги години напред.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 28-09-24 в 12:59.

16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Цитат Първоначално публикувано от i486 Виж публикацията
    ....защо вярваш в "....?
    Защото много негативно става...някак.
    А и само като си представя как, след като "гаражният майстор" бат Денчо ъпгрейдне старата повредена пералня до нова ултрамодерна готварска печка с въртяща се фурна, интегриран грил и мини чеверме, започне да я лансира на пазара по бренда Denko, честно казано ми става тъжно.

17. Novice
    Тук е от
    Sep 2024

Здравейте,

Накратко, комбинирана slim пералня със сушилня на Самсунг се развали - спря да суши. Не може да се ремонтира и ще ми възстановят парите, защото е в гаранция.

Харесах и поръчах AEG LSR6E27DE, защото за пералнята съм с ограничено пространство, а други slim от по-високите серии не намерих. Допълнително поръчах и Bosch WQG14500BY - реших, че ще намеря място без да използвам маркуч за мръсната вода.

Пристигнаха и ги монтирах.

Имам няколко въпроса и ще съм благодарен, ако някой отговори:
    AEG-то е произведено в Украйна, а BOSCH-ът е от Полша. Какво е качеството на уредите от тези дестинации?

Пералнята е 6-та серия. Дали има разлика в качеството на използваните материали спрямо другите серии или единствено повечето екстри са определящи за категоризацията им?

Относно сушилнята - мога ли в крайна сметка да суша и дрехи, които са обозначени с пиктограма да не се сушат? Реално, повечето ми дрехи са с такава и малко се обезмисли цялата покупка. Никъде не виждам коя програма на каква температура суши - ръководството не хвърля светлина върху този въпрос. Реално при комбинираната почти не ползвах опциите за сушене(и пак се развали), та нямам много опит. Има ли специфични програми, с които мога да суша всичко - например имам "деликатна" програма?

Благодаря предварително.
    Този пост е редактиран от Moro!; 30-09-24 в 09:05.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Имам предвид Miele втора употреба, които се продават по магазините за бяла техника - внос от Германия. За 6-700 лв има модели, с които е доста вероятно да нямате никакви ядове за дълги години напред.
    Че съм беден - беден съм, ама пък не чак толкова че поне една пералня нова да не мога да си купя. Айде колата е секънд хенд, но поне не искам да обирам мръсотийте на някой непознат. А и за 700 лева се взема съвсем прилична пералня с 5 години гаранция
    Gena_bs, dodo_pv, Swon и 2 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе