Майка, като по-опитен и по-зрял човек ползва Сиеменс за 300 лева П2У.
Вече 10та година. Четките на маторя се сменят на 5 години и гаааз.
Лагера на барабана не е мръднал.
Но пък възрастните хора са практични.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Майка, като по-опитен и по-зрял човек ползва Сиеменс за 300 лева П2У.
Вече 10та година. Четките на маторя се сменят на 5 години и гаааз.
Лагера на барабана не е мръднал.
Но пък възрастните хора са практични.
В крайна сметка поръчах еФтината https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...064BY/p/650002
Колкото изкара и пак нова.
От сайта може да се изтеглиш ръководството. Най кратката програма е около 1 час - Quick Mix.
Здравейте, някой има ли досег с марката Ариели на Метро, че ги гледам пералните на цени 300-400лв, с 3 години гаранция, пък на мен ми трябва някакво евтино решение, че е за апартамент под наем.
Турско китайски боклук. Кой ще я сменя/оправя като се счупи?
колега,то това е идеята...да изкара 6-7 години и при първото разваляне на боклука . Просто ми е интересно някой дали е ползвал такава и евентуално на колко години му е(тя така или иначе ще се ползва 4-5пъти месечно). Като цяло имам познати които ползват различни уреди на марката и като за най-евтините на пазара са бая доволни. Яно е че не очаквам чудеса, но все пак е за квартира
Пералнята има много движести се части. Тя не е хладилник. Като има компромис с всяка една от тях е лотария колко ще изкара преди да се скапе нещо. Пари от пералня не трябва да се пестят щото после излиза скъпо. Това не е уред без който може. Сносните перални дето са направени да изкарат 5-10 години са към 1000лв, а наистина качествените (10-20г) над 1500лв. Ако си умен хазяйн вземи нещо дето няма да се чупи по два пъти в годината. Нещо втора ръка ще е 10 пъти по-добро от нова пералня за 500лв.
За квартирата като вземеш най-евтината,и после ти наводни жилището,тогава ще разбереш,защо не е трябвало да я купуваш.
Аз какво питам,вие какво ми отговаряте .... въпроса е конкретна марка и някой да ли има взимане/даване с нея(пределно ми е ясно,че е бюджетна и да не очаквам нещо кой знае колко ).....иначе предната пералня ми беше няква посредствена марка нисък клас(Ханса),при мен беше 10 години, при предният собственик сигурно поне едно 5г....та си изкара 15г и нито съм се наводнявал,нито съм дал една торба пари(при първият ремонт верно оива на боклука както спомена колегата ) ........ то по тая логика, дайте на набиваме пари за Миелета за по 2-3к лева и да спим спокойно . Пак казвам, интересуваме само конкретната марка, някой ако има да сподели впечатления .
Марката е пълен леш, ако това искаш да чуеш.
Поне сложете някое евтино Беко или Хайер. Никой не казва, че трябва да взимате Миеле. И аз не бих го направил
Този пост е редактиран от gurcayy; 07-02-23 в 09:38.
За тези пари всичко е леш независимо от марката. От нищо нещо не става.
За 450лв. преди повече от 7г. взехме електролукс от тънките, още се държи кучето.
Като качество си съответства на днешните по 500лв.
Може и късмет да сме извадили, знам ли?
Просто още не е бил построен заводът в Украйна...
Ай пак дрън-дрън (политики), като избирах последно моя Бош преди година и нещо (да смени 15-16 годишен Самсунг купен пак за към 500-600лв), тръгнах точно с цел 500+ лв и 5 год. гаранция като основните претенденти бяха Горне и Беко (че имаше и притеснение за размери) и добре, че отидох да ги видя "на живо"...
... ми не стават (поне за мен) - те горките от ламарина за капачки (Горене-то беше значително по-добре ама вече "китайско" и с неясно какво вътре) и хич не можах да се престраша да взема, а евтините АЕГ ме беше страх да отворя вратичките от гадната пластмаса ... и финиширах с Бош4-та серия за към 700лв (сега май вървят по 800)
Така че общо взето може да се вземе и за към 500лв, но с поне 5 г. гаранция и ... ако не сте на горни етажи и не ви притеснява евентуалната хамалогия ... ако се наложи