Марката е пълен леш, ако това искаш да чуеш.
Поне сложете някое евтино Беко или Хайер. Никой не казва, че трябва да взимате Миеле. И аз не бих го направил
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Марката е пълен леш, ако това искаш да чуеш.
Поне сложете някое евтино Беко или Хайер. Никой не казва, че трябва да взимате Миеле. И аз не бих го направил
Този пост е редактиран от gurcayy; 07-02-23 в 08:38.
За тези пари всичко е леш независимо от марката. От нищо нещо не става.
За 450лв. преди повече от 7г. взехме електролукс от тънките, още се държи кучето.
Като качество си съответства на днешните по 500лв.
Може и късмет да сме извадили, знам ли?
Просто още не е бил построен заводът в Украйна...![]()
Ай пак дрън-дрън (политики), като избирах последно моя Бош преди година и нещо (да смени 15-16 годишен Самсунг купен пак за към 500-600лв), тръгнах точно с цел 500+ лв и 5 год. гаранция като основните претенденти бяха Горне и Беко (че имаше и притеснение за размери) и добре, че отидох да ги видя "на живо"...
... ми не стават (поне за мен) - те горките от ламарина за капачки (Горене-то беше значително по-добре ама вече "китайско" и с неясно какво вътре) и хич не можах да се престраша да взема, а евтините АЕГ ме беше страх да отворя вратичките от гадната пластмаса ... и финиширах с Бош4-та серия за към 700лв (сега май вървят по 800)
Така че общо взето може да се вземе и за към 500лв, но с поне 5 г. гаранция и ... ако не сте на горни етажи и не ви притеснява евентуалната хамалогия ... ако се наложи
Никакви политики или по-точно политика на Electrolux.
Slim моделите в METRO последно всичките бяха украински:
Електролюкс Україна — Вікіпедія (wikipedia.org)
Новая линия по производству стиральных машин запущена в Ивано-Франковске (mrc.ru)
Компактная стиральная машина: купить малогабаритную стиральную машину автомат | Electrolux
Преди около година и половина и ние взехме един Bosch от най-високата серия (Home Professional). Еми и на мен ми се вижда някак си точно като ламарина за капачки. Пластмасата също е зле. Преди това имахме едно AEG от ниските серии, но като сглобка беше в пъти по-качествено и с по-здрави материали (поне според мен).
Украинският ултра слим модел на АЕГ е чудо на техниката. Аз такава потресаваща пластмаса не съм виждал и в китайските марки. Отделението за прах се разпадаше на мострата. Мислех, че някой му е евал мамата, ама и в другите технота беше същата работа. Бях му хвърлил око преди 2-3 години, тъкмо беше излезнал.
Здравейте,
До момента "търкаляме" вече 22 годишен Аристон с горно отваряне. Но смяната вече хлопа на вратата и понеже от много отдавна не съм в час с наличното по магазините, бих Ви помолил за препоръки за подобна, задължително с горно отваряне. Да речем в средния или горен среден клас по цена, сравнително добре балансирана и тиха.
Благодаря!
Некакво Беко за 440 лева мисля, чисто ново за вилата, сега го пуснах за трети път, танцува навсякъде в стаята въпреки че идеално нивелирано и подът е равен, чуди се, мисли, ужасен алгоритъм на пране, днес ми отказа на 11 минути преди края трябваше да го рестартирам, шумно..Боклук...В основното ми жилище съм с Канди c420 на 25 години с която си отгледахме двете деца, и до ден днешен работи безшумно, не се мести и милиметър и има страхотен алгоритъм. Велика пералня..Само два пъти за 25 години са и сменяни лагери и нищо друго, но пък е съсипвана от работа, навремето по два пъти на ден жената я пускаше.
И при майка ми има едно такова Candy на около 25 години. Същата работа - отгледа ни 4 човека и още си работи, а не е пипано и до ден днешен. Не съм убеден обаче, че ако сега взема чистак бърсак Miele ще издържи толкова (по-скоро не).
Candy някога беше най-качествената италианска марка специално за перални. Zerowatt беше по-евтината марка на същия производител.
Сега и двете са китайско производство Haier Europe (haier-europe.com), въпреки, че се водят все още италиански марки.
About us: History, values and characteristics | Candy (candy-home.com)