AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Никакви политики или по-точно политика на Electrolux.
Slim моделите в METRO последно всичките бяха украински:
Електролюкс Україна — Вікіпедія (wikipedia.org)
Новая линия по производству стиральных машин запущена в Ивано-Франковске (mrc.ru)
Компактная стиральная машина: купить малогабаритную стиральную машину автомат | Electrolux
Преди около година и половина и ние взехме един Bosch от най-високата серия (Home Professional). Еми и на мен ми се вижда някак си точно като ламарина за капачки. Пластмасата също е зле. Преди това имахме едно AEG от ниските серии, но като сглобка беше в пъти по-качествено и с по-здрави материали (поне според мен).
Украинският ултра слим модел на АЕГ е чудо на техниката. Аз такава потресаваща пластмаса не съм виждал и в китайските марки. Отделението за прах се разпадаше на мострата. Мислех, че някой му е евал мамата, ама и в другите технота беше същата работа. Бях му хвърлил око преди 2-3 години, тъкмо беше излезнал.
Здравейте,
До момента "търкаляме" вече 22 годишен Аристон с горно отваряне. Но смяната вече хлопа на вратата и понеже от много отдавна не съм в час с наличното по магазините, бих Ви помолил за препоръки за подобна, задължително с горно отваряне. Да речем в средния или горен среден клас по цена, сравнително добре балансирана и тиха.
Благодаря!
Некакво Беко за 440 лева мисля, чисто ново за вилата, сега го пуснах за трети път, танцува навсякъде в стаята въпреки че идеално нивелирано и подът е равен, чуди се, мисли, ужасен алгоритъм на пране, днес ми отказа на 11 минути преди края трябваше да го рестартирам, шумно..Боклук...В основното ми жилище съм с Канди c420 на 25 години с която си отгледахме двете деца, и до ден днешен работи безшумно, не се мести и милиметър и има страхотен алгоритъм. Велика пералня..Само два пъти за 25 години са и сменяни лагери и нищо друго, но пък е съсипвана от работа, навремето по два пъти на ден жената я пускаше.
И при майка ми има едно такова Candy на около 25 години. Същата работа - отгледа ни 4 човека и още си работи, а не е пипано и до ден днешен. Не съм убеден обаче, че ако сега взема чистак бърсак Miele ще издържи толкова (по-скоро не).
Candy някога беше най-качествената италианска марка специално за перални. Zerowatt беше по-евтината марка на същия производител.
Сега и двете са китайско производство Haier Europe (haier-europe.com), въпреки, че се водят все още италиански марки.
About us: History, values and characteristics | Candy (candy-home.com)
Един програматор прави един оборот на едно пране.Състои се от пластмасов барабан с гърбици.Как да се износи при това положение?? Затова пералните с програматор имаха по 20-на години срок на експлоатация и се хвърляха при механични износвания и ръжда.
Сега дори пластмасите не могат да остареят.
За съжаление става някаква злоупотреба и извращаване на понятието търговска марка. Пример JVC, Telefunken и други респектиращи марки преди 30г, които в момента са турска стока с подлъгващ надпис. Нещо като пенсионер, който си мисли, че Банка ДСК значи Държавна спестовна каса. Законово марката е собственост на някого и спрещу пари той може да прехвърли собствеността. Така че всичко уж е наред, но реално самата идея за марка-имидж се опорочава.