Да, тази е...
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Да, тази е...
Много тегаво започва да става със сервизите в големите градове. Края на пролетта за сушилнята вкъщи ни обявиха срок от близо месец, при положение, че бяха минали всички празници. Теглих им една и купих чисто нова още на втората седмица, понеже усетих накъде отиват нещата. Минах през много нерви, скандали и няколко месеца чакане поради лоша комуникация м-у Gorenje и сервиз България. Явно и при АEG нещата вече не са добре. По принцип за слим моделите не съм чувал хубави отзиви, но тук наскоро имаше и потребител със стандартен модел, който излезе проблемен.
Специално за пералнята нямам място за нормална... Да не си бях разкарвал старата Индезит... Нищо и нямаше, но жената все се оплакваше, че не перяла добре... Все тая. Засега работи, така че ще я ползвам докато дойдат от сервиза. Ако се развали напълно, тогава ще го мисля.
Това е някаква тотална гавра. На ваше място отдавна да съм си купил нова пералня.
А тази какво да я правя? 1050 лева съм дал за нея. Да я хвърля ли?
Нямаше да е зле тази дискусия да я водим в раздела "Ремонт и сервиз".
Да си я оправят ония измекяри и после директно в продавалника. Аз така процедирамНо това трябваше отдавна да сте го направили. Сега вече малко се обезмисля. Вижте дали ще я оправят. И им вдигнете скандал. При положение, че чакате толкова време, би трябвало не за седмица, а за един ден да ви я върнат. Поне при мен последния път така стана. Но пък имаше и изхабени нерви, които няма как да ми ги възстановят.
При мен няма драма, защото пералнята си работи. Само при развъртане на високи обороти започва да шуми. Явно рано съм я хванал. Няма проблем да се ползва и си я ползвах досега на 800 оборота, така че не ми е проблем да изчакам. Казаха ми да си я ползвам на колкото искам обороти.
Ако не работеше, тогава вече да съм купил нова пералня.
Така де, работи ама не баш![]()
Да, качеството на "шведската" марка вече е сравнимо с това на Indesit. Само където цените им са двойни.
Колкото до смяната на казана комплект - не се радвай! Ама хич!
След тази операция, моята започна да къса дрехи. Ама късно я хванах - гаранцията беше изтекла вече, за мое съжаление.
Двама техника без да се напрягат, сменят казана за около 2 часа на място. Ако има достатъчно пространство и не искат да тренират с разнасяне на уреда.
Аз бих изчакал да се скапе съвсем и тогава "принудително" да сменям казана. В гаранция, естествено!
Оторизирания гаранционен сервиз ми изпратиха, след обаждане в контактния център на марката.
Нарича се България сервиз, БГ сервиз, Г Сервиз, Либра Груп и т.н. Все един и същ, но с много имена.
На втория въпрос нямам отговор.
Спасявам се, като слагам дрехите в торбички за пране. Обаче това влошава качеството на изпирането им.
Същите. Ще видим какво ще стане. Ще следя дали къса дрехи.
Здравейте, предстои ми закупуване на пералня, но мястото е ограничено в дълбочина и затова съм се ориентирал към слим пералня, като съм се спрял на тези два модела на АЕГ
https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...ab=featuresTab
https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...ab=featuresTab
Прочетох, че като цяло слим моделите на АЕГ не са на нивото на стандартните им модели.
Ще съм благодарен ако ми, кажете мнения и съвети за двата модела, както и предложения за слим модели на други марки. Бюджета е до максимум 1 500 лв.
Те всичките им модели вече са на долното ниво!
Какво да купите:
1. Селектираш необходимата дълбочина на уреда в магазина.
2. Избираш модел с най-голямата пълна гаранция, който да влиза в бюджета.
3. Поръчваш
Всичко останало е фенщина и изхвърляне.
За да получиш адекватен съвет, трябва да е някой собственик на конкретните модели AEG/ Elux.
Защото има разлики с широките, основно в механиката. Другото е практически еднакво.
Специално тези двете се различават само по заявеният обем на прането и дълбочината на уредите.
LG, HAIER имат по-малка дълбочина, заради директното задвижване. Както и Hisense, ама последната не я препоръчвам.