Благодаря за бързия и компетентен отговор!
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Благодаря за бързия и компетентен отговор!
или купуваш каквото и да е , възможно най-евтиното и да е с 5 години гаранция или Мийле
Вземай 7 кг-вия модел,и при мен имаше проблем с мястото и заложих на слим модел на AEG( Ето този https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...E47SM/p/652053 ),и вече почти две години бачка без проблеми,както се казва кара се като трудовашка количка.Слим моделите на AEG се произвеждат в завода на Electrolux в Ивано-Франкоск в Украйна,което не е фактор който да Ви притеснява.Марката си е марка,тиха и икономична работа и бих добавил перферктна за базов модел (серия 6000).
Това, че няма значение къде произведен уредът сериозно ли го мислиш?
Чак пъкАко се разровиш в нета ще видиш доста оплаквания и от Miele. Особено от по-новите TwinDos модели. И там положението е минало бешело. Не казвам, че не са по-добри от останалите, но и не мисля, че разликата е като преди 20 години. Не съм сигурен, че двойната цена спрямо Bosch (примерно) си заслужава.
Eстествено в нета има само оплаквания , рядко някой пише , за да се хвали колко му е хубава и здрава пералнята или колата
По българските форуми преобладават хвалбите за Miele. Даже почти няма негативни коментари. Та същото важи и в обратната посока. Българина все още е голям комплексар, макар и вече с пари. Ако се прецака с нещо скъпо, после не го чакай да даде обективна и реална оценка на ситуацията. Пак казвам, и аз харесвам Miele и мисля, че все още това е най-доброто. Но не мисля, че двойната цена си заслужава. Просто не виждам с какво толкова са по-добри от Bosch или AEG (изключвам оплакванията от дефектните продукти).
Нека да оставим коментарите за мийле на тези, които го имат новозакупено и го ползват. Иначе преповтаряме баснята за лисицата и киселото грозде. Единственото лошо мийле на пазара е с формата на прахосмукачка. Форумни мнения от потребители на европейски кочини втора, трета и n-та употреба, прали някога гащите на гастарбайтерите по мазетата, са нонсенс. Пералните машини на Бош никак не са лоши, ползвам и такава, макар че нямат много общо с Мийле, освен формата им.
Не знам дали мене визираш за гроздето. Мога да обзаведа всичко с техника на Miele от най-високите им серии. Вкъщи сме с тяхна сушилня (високия клас) и не намирам съществени разлики със старото Gorenje (отново най-високата серия). Също така да уточним за кое Miele говорим? Ако е от евтиното с пластмасовия казан дето отдавна не се произвежда в Германия, не ми го хвали. За тия пари (+малко от горе) се взима най-високия клас AEG или Bosch. Не е като да не съм се интересувал предостатъчно. Предимно чета западните форуми, тъй като по българските още си ги мерим кой го вади най-голям, а на мене това не ми е интересно. Винаги ще се намери някой, който ще го извади по-голям от твоя, но на Ганя ще му трябват още бая годинки за да го разбере. Аз съм над тези нещаА това, че нямали много общо с другите ще го оставя без коментар. Повтарям се, но както казах, може би е било преди 20 години. Лятото закриха стотици работни места в Германия и се ориентираха към Полша. Повече няма какво да говориме.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 27-01-25 в 18:20.
Функцията на една пералня е да ти пере пос.аните гащи....Ни повече, ни по-малко....Топла вода и прах/гел.....
Другото е суета и тъпота....
Колега, аз преглеждам само написаното, рядко обръщам внимание кой го е писал, това са предимно никове. Безинтересно ми е кой какво може, а какво постига или е постигнал. Това, което веднага ми привлече вниманието в този пост е неспособността на потребителя да види разликата между мийле и горенйе. От там нататък всичко за мен е спам. Най-смешното е, че си уж над тези неща, хем те стоят недостижимо високо над теб. Това ми напомня за квантовата физика...![]()
Нещо да не се жегна? В случая ти си спамъра, а колеги (най-вероятно) не сме. Това какво съм постигнал и кое е недостижимо си е моя работа и за да влеза в твоя тон, не смятам, че трябва да се доказвам на някъв рандъм ник. И да, разлика в крайния резултат при изсушаването не намирам, така че с тия басни за извънземното Miele и за гроздето можеш да ходиш да се скриеш някъде. Материали, сглобка и по-тиха работа на уреда - има разлика, то за това и цената е х2 и х3. Тези неща обаче са близко да акъла и няма нужда да ти ги обяснявам като на примат. Чакаме да кажеш с какво друго се различават Miele от останалите, че ние сме прости и тъпи, а ти си от умно-красивите. Както се написа два поста нагоре - работата на пералнята е да ти изпере посраните гащи, а на сушилнята да ги изсуши.
Не се връзвай на dodo_pv, той е просто един ала-бала-лаладжия. Отмина времето на скъпото и качественото, сега се произвежда продукция която да си изкара гаранцията и се продава скъпо. И докато има кой да се връзва, ще има кой да го връзва.
При дребна бяла техника е малко друго, там, за да ти се получи качествено и издържливо се иска по-добър матрял, ама това е друга тема.
Този пост е редактиран от slip in; 28-01-25 в 01:10.
Eто разликата в изпирането на бюджетна машина и "милето дето ми взе милото" за три пъти повече пара - 1%
Със сигурност е по-тиха и по-надеждна, но дотам.
https://www.youtube.com/watch?v=qZ6Qc8kpVz0
Хубаво е някой да драсне един - два реда за това, коя как е направена. Аз съм го правил. Ала-баладжиите коментират киселото грозде и това, колко са велики потребителските им (не)способности. Както вече споменах, бюджетните модели на Бош са съвсем прилични като качество и цена. Мийлетата са с около 50% по-скъпи, не три пъти. Но се сменят три пъти по-рядко от останалите, без да коментираме разликите в износването на самите дрехи.
@кубанлукс, акъл не се налива. Чуждите форуми също няма да ти помогнат да се ограмотиш![]()