Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
939. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

93 9.90%
  • Beko

44 4.69%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

73 7.77%
  • Candy

41 4.37%
  • Electrolux

70 7.45%
  • Gorenje

102 10.86%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

88 9.37%
  • Indesit

81 8.63%
  • Miele

44 4.69%
  • LG

37 3.94%
  • Neo

8 0.85%
  • Panasonic

10 1.06%
  • Samsung

40 4.26%
  • Siemens

28 2.98%
  • Whirpool

85 9.05%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.49%
  • Други

47 5.01%
Страница 365 от 367 ПърваПърва ... 315355363364365366367 ПоследноПоследно
Резултати от 5,461 до 5,475 от общо 5493
Like Tree1151Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Gena_bs, пробвай да вкараш два спални комплекта в 6 килограмова пералня За 1 до 2 души е ок, но за повече си трябва от 8 кила нагоре. Гледа се капацитета на барабана.

itallianeca не знам 4-та серия дали има Water Plus. Ние сме с Home Professional и тази опция липсва (от което бях меко казано изненадан). При Miele хубавото е, че всички модели, независимо от серията имат Add Water. За пералните на AEG тук напоследък се насъбраха негативни мнения. Явно са свалили летвата доста ниско, което не е ок. За дрехите вече не знам какво да кажа. Много зависи. Но и аз имам лични наблюдения как доста читави марки свалиха качеството.

2.  

3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Има си добавяне на вода в 4-та серия, то се вижда и на снимката на панела.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2017

Сега сме двама възрастни и едно дете. След четири години може да станем и трима възрастни и три деца. Освен, което тока стана много скъп. Най-много го върти сушилнята. Препарати скъпи. За това идеята беше за 10кг пералня. Иначе модела на това АЕГ, което ще го връщаме е LR76CUCA06 type FLILT60R1C Made in Italy.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

@italianeca,
    Имах предвид prod.#, който е само цифри и започва с 9

@CubanLynx,
    Къде пише, че трябва за един цикъл да се перат повече от 1 комплект?
    Едва ли колегата има 10кг сушилня, което за мен обезсмисля екстремното натоварване на и без това кекавата механична част.

Освен това големият отвор на люка (това, заедно с Wi-Fi е най-важната функция ) нищо не означава. Още по-малко гарантира.
    За оптимално изпиране на 1кг пране са нужни 6л свободен обем на барабана. Можеш грубо да провериш какъв е при теб.
    Конкретно за изделията на Electrolux Group Global Brand Licensing – Electrolux Group
    Лагерите, амортисьорите и т.н. са еднакви с тези на 9кг, че и на 7-8 в някои от сериите.
    Лъжат като дърти европейци и с максималните обороти. При проверка на part.# на ремъчната шайба може да останеш изненадан.
    Примерно при мен при заявени 1200, реално пластмасовия боклук го дават за 1000.
    За енергийните, еко и не знам какви си безсмислени еврогейски регулации въобще мълча!
    Последното важи за практически всички производители, марки и модели със CE сертификати.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Наща е 9 кг (както и сушилнята) и пускаме по 2 спални комлекта, всичко си се изпира екстра. С дрехи рядко и стигаме максимума на капацитета. Там си прав, единствено програмата на памук е за 9 кг. Всичко друго е надолу. Както каза, качеството на изпиране е къде къде по-добро когато има по-малко дрехи. При всички положения е по-добре голям люк (тук мисля, че AEG са най-добре) и по-голям барабан. За чарколяците вече нямам идея. Предполагам, че си прав. Зачестилите оплаквания от чисто нови уреди го доказват. Иначе корейците гледам, че имат за по 13 кила уреди. Ако сега ми се налагаше да купувам нов уред, може би бих пробвал някое LG (фен съм на марката). Изкефи ме това дето го каза за дека на Nakamichi
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 30-03-25 в 10:01.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2017

Вярно е. Вчера бях в магазина ми то Боша 8 серия 10кг е по-малък барабана от АЕГ. По-плитък. Дори и на Самсунг с 11кг няма да може да събере толкова неща. За това решихме да я задържиме, понеже то сега само на детето дрехите пълнят този барабан. На тоя скъп ток и на тия скъпи консумативи да се пускат по три перални на ден и по три сушилни не е въобще на сметка. Иначе сушилнята е Миеле 9кг. спокойно събира един пълен 10кг. АЕГ барабан.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Точно за това се гледа капацитета на барабана, а не за колко килограма е. Дано да отсранят проблема, понеже AEG са много хубави перални. Явно обаче и те са го подкарали през просото....

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Обемът се изчислява на базата на линейни измервания по 3 координати.
    Не само в дълбочина.

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Ми Бош си пишат обем на барабана 70л за 10кг и 65л за 8/9кг .
    За АЕГ не видях някъде, но по спомен (като избирах) само отвора на люка им беше по-голям с 2см май... + че и дизайна му създава впечатление за по-голям обем - поне такива са ми спомените от преди 3-4 години

12. Member
    Тук е от
    Jun 2017

В сряда ще дойде водопроводчик канализацията, май за това прелива АЕГ понеже с по-голяма пил изхвърля водата от останалите и чувам едно бълнукане под мивката в кухнята при изпипване на мръсната вода от пералнята. Иначе погледнах 8ма серия Бош в магазина и сравних с 4та серия. Има доста повече материал вкаран в 8ма серия поне от вън. Вратата е масивна като на швейцарски сейф. И пари да сложиш в пералнята трудно ще е разбие някой. Сега даже има кешбекакция 1050 евро цена и сто евро след покупката ти връщат от Бош. За сега имаме още 22 дена период в който можем да тестваме АЕГ и евентуално да размислим.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

При тези условия за Bosch, аз въобще няма и да се замисля!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Цитат Първоначално публикувано от itallianeca Виж публикацията
    Иначе погледнах 8ма серия Бош в магазина и сравних с 4та серия. Има доста повече материал вкаран в 8ма серия поне от вън. Вратата е масивна като на швейцарски сейф. И пари да сложиш в пералнята трудно ще е разбие някой
    Това няма да е зле да се прочете и препрочита от някои хора

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Едва ли точно теглото на люка е някакъв критерий за надеждност!
    Виж, двойното стъкло, шумоизолацията и 3-4 аморти (няма как да се видят, ако не се разглоби), дебелината на материала на корпуса - да.

offtopic:
    Онзи ден едва не сгънах без да искам калника на чисто нов Kia Sportage за 60К лв.
    Добре, че до него имаше нещо старо и стабилно, на което да се опра.
    Иначе можеше ръката ми да влезе директно в двигателния отсек.
    espace и CubanLinx харесват това.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2017

Тука цените се менят ежечастно на горе и на долу. След няколко часа като го погледнах тоя Бош беше вече 1100 евро, а днес 1169 евро. Преди време питах едно момче от въпросната фирма, защо така. Обясни ми, че е свързано със цените в световен мащаб. Обаче според мен лъже, понеже това се наблюдава само при конкретни модели, което се дължи явно на факта, когато започнат много да го купуват надуват цените, и като спадне търсенето ги намалят.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Цялата 8-ма серия ли ви направи впечатление с добрата изработка на машините или само определен модел?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 19:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 17:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 16:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 13:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 19:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе