Някой ползвал ли е бойлер с марка Тедан? Имате ли впечатления от тази марка и по конкретно от неръждаемите модели?
Някой ползвал ли е бойлер с марка Тедан? Имате ли впечатления от тази марка и по конкретно от неръждаемите модели?
не но може ти да си опитното зайче на форума
Тези не бяха ли някакви българо-сърби? Какви ли не марки взеха да се появяват напоследък.Изглежда в Китай не е много рентабилно да се произвеждат бойлери.
Ивайло Кравайков, по-добре наблегни на познатите марки и модели.Има ги в изобилие.
Този пост е редактиран от emil vasilev; 03-11-15 в 21:19.
Е да, но разликата в цената е доста фрапираща в сравнение с тези на Шишков, а и дават 10 години ПЪЛНА гаранция, а на Шишков е толкова само на водосъдържателя.
https://www.imallbg.com/boileri/166-...#/obem_l-120_l - това е цена за 120 литра
Бойлер 120 л. вертикален с 1 серпентина Л/Д
има разлика близо 260 лева?
От 26 Септември 2015 е влязло в сила новото етикиране на бойлерите. За повече информация:
ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ БОЙЛЕРИ
New EU Energy Label :: Топлоакумулиращи резервоари за гореща вода
Здравейте! Закупих си наскоро бойлер на Елдом 72268DA 2х1200 kW със сухи нагреватели. Бойлера се включва само вечер и загрява за около 3ч., като цяло водата ми стига защото се ползва само за къпане, но едно нещо ме притеснява - не мога да разбера тази скала (при мен стрелката стига до 3-то деление от 6), не виждам да има градуси и първосигнално си го обяснавам като загрята вода за къпането на 3-ма души (реално водата стига за толкова хора в домакинството). Може ли някой да ми обясни какво показва Елдомската скала? Трябва ли да се притеснявам и да викам техник? Благодаря на отзовалите се.
Изобщо не трябва да се притесняваш.Скалата е ориентировъчна и стрелката й зависи от положението на терморегулатора.Ако той е в крайно дясно положение-и стрелката ще е надясно т.е бойлера загрява до максимална степен.Ако терморегулатора е по средата,стрелката ще е в средата на третото деление,както ти му казваш.Колкото по-наляво е регулатора,толкова стрелката ще е по-наляво т.е загрява на ниска температура.
Това е контактен термометър /в смисъл, че контактува с водосъдържателя/, който ориентировъчно /и съвсем приблизително/ показва температурата на водата /водосъдържателя/ . Не очаквай да го видиш в крайно дясно положение и дано да не го видиш-там вече е прегрял бойлера, което означава, че има проблем. Също така максималното положение на терморегулатора не съответства на крайно дясно положение на термометъра. а някъде на около 2/3 от скалата. Не трябва да се притесняваш, а трябва да почерпиш щом водата стига за къпане на 3-ма човека.
Този пост е редактиран от SPSt; 15-11-15 в 11:40.
Благодаря Ви колеги изясниха ми се нещата.
Този пост е редактиран от sirgeorge; 16-11-15 в 20:24.
Какво ще кажете за бойлерите на Мидеа.. TEST Китайците май от скоро ги правят, сигурно не стават, но все пак да попитам
Тия бойлери на Мидеа може и да не ги правят в Китай. Те имат и завод във Беларусия.
Бойлер 80 л, 2х1200 W, сух нагревател, малък диаметър | Елдом Еврика или Бойлер 80 л, 3 kW с интелигентно електронно управление, емайлиран | Елдом
Кой от двата е по добре? По принцип, за предпочитане е потопяем нагревател или сух?