Смисълът е, че ще настройваш наново "само" часа, а не още 10 неща.
Смисълът е, че ще настройваш наново "само" часа, а не още 10 неща.
Мне ,трябва да си идиот ..щото с една батерийка като за дъно на компютър може да откара 3-5 години .. бях се замислил за тоя модел с програматора но ме разубедихте .. в момента ползвам външен таймер-реле което има и без това много повече възможности ,и с едни батерии работи вече 5-6г
Така е. Затова и аз съм озадачен що за хора правят такива изпълнения. "Специалистът" явно не може да докара ниска консумация и си измисля оправдания, но по-големият проблем е в собственика на предприятието или ръководителя на проекта - той не схваща, че е абсурд такъв пропуск. Или трябва да се направи или да се смени пишман-специалистът.
PS: В един друг форум по подобна тема получих коментари от типа "какво издребняваш", "не е проблем" и други в тоя дух. Глупостта е масова - тъпи, но упорити.
Благодаря!
Пише го това за батерията-на стр.11 от инструкцията за експлоатация.Тъпо.Много.Само не разбрах какво значи спиране на захранването-дали от бутона он/офф на бойлера или централно спиране от външно табло например.И много е тъпо това че ако го спра с бутона он/офф ще ми мига фабричния час и дата (напр.12:00 и 01.01.2012).Май ще търсч друга марка.
Този пост е редактиран от Julius Caesar; 15-02-17 в 05:37.
Електрониката, не трябва да остава без напрежение. Тоест, ако има външно бойлерно табло с прекъсвач, да не се изключва. Веднъж сверен, часовникът не се ресетва сам, а по вина на ползвателя.
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Не трябва да остава по принцип или искаш да кажеш, че за да не си загуби часа трябва да не се гаси? Ако е второто, ясно че такъв е начина да не си загуби часа. НО, аз не искам да се доверявам на електроника, термодатчици и т.н. Искам като не ми трябва бойлер следващите N часа или ако излизам навън, да си щракна копчето в коридора и да знам, че бойлерът и да иска не може да се загрява без да съм го включил отново. Затова се правят такива ключове - специално за бойлери. Въпросът не е философски трябва ли да остава без напрежение и колко по-хубаво и модерно е винаги да е захранен както телевизорите (защото в стендбай харчат "съвсем малко"). Въпросът е при наличие на батерия за автономно захранване, ЗАЩО не е направен прецизно (фърмуера най-вече) да хаби минимално количество енергия и батерията да стигне за поне 1 месец. Щом в компютрите същата или по-малка батерия може да поддържа часа 1 година, защо в бойлера не може поне 1 месец или дори 1 седмица? Не-философският отговор е: защото хората, които са правили платката (проектирали и програмирали) са некадърни. За Елдом мога да спомена и въпросната фирма - името ѝ започва с "Нат". Същите хора правят и други електронни изделия, отново с часовник и батерия и отново с ненормална консумация, която изхабява батерията за кратко време. Значи пишман-специалистите са същите, не са мръднали никак в опита и знанията си и управляващите също не са подобрили разбиранията си.
Вкарахте ме в размисъл. Моя не го спирам макар да имам външен прекъсвач дори като купих апартамента го купих с този бойлер и то включен. Въпрос на сметки е дали като подгрява 24 часа ще изразходи повече от това да загрее една изстинала вода.Летните ми сметки-без отопление са 50-60 лв.
Ако не ви е необходим , електронен дисплей, с таймери, отчет на изразходваната електроенергия, слагате с механичен термостат и си цъкате бойлерното табло.
Моя не го спирам и часовникът не се нулира.
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Хайде пак обяснение от типа "какво толкова". Случайно да не работиш във въпросната нискотехнологична фирма-проектант на електрониката? Все едно обсъждаме телефон, който трябва да се зарежда 2 пъти на ден за да не изгасне и ти ни обясняваш, че постоянно си носиш зарядно в джоба и нямаш проблем, а телефонът си е съвсем в ред.
Това ми прилича на контролер на Натурела.Те няма да си оставят магарето в калта, просто са изпълнили заданието на варненци.
Това и съм направил. Двоумих се и след като изясних тая "екстра" си взех Елдом с копче. Тук коментираме за да може потенциалните нови купувачи да си направят преценка.
Уви, не само че са го оставили, ами и след това продължават нови разработки със същата особеност на часовника. Явно вярваш, че Елдом са написали задание: Платката да има батерия за поддържане на часовника при липса на захранване от мрежата "поне 18 часа". Грешката на Елдом, която не е никак малка е, че не са им казали или да оправят проблема или ще спрат да купуват платките им.
При други натурелски контролери не се губи часът, така че къде е заровено кучето не се знае.Предполагам икономия някаква.
Явно Елдом смятат, че бойлерите им се изключват от мрежата само по изключение щом технически не е толкова трудно да се изпълни а може и изделията с електроника да се продават по-рядко и ги пускат в малка серия само за реклама за да кажат, че и те имат такива и не си струва да им вкарват чак такива екстри.