А през тези 15 години,с какъв прах си прал?
Здравейте,аз съм нов във форума, но се надявам да ми помогнете.Имам пералня Кorting, модел kwa 50060/ако има значение/ куча марка, но на мен ми върши добра работа.Притеснявам се,че откакто я имам вече 3 год.не съм чистил филтър на помпата за мръсната вода,защото не мога да го открия къде е /няма капак отпред/,днес- утре докато се наканя да отида до магазина от където я купих те вече го бяха закрили.Какво да правя?
То напоследък в старата,слагах каквото ми падне,честно казано!
И не съм баш във час с праховете, затова питам?
Кьортинг е търговска марка на Горене. Така, че можеш да потърсиш сервиз на Горенe или да се обърнеш към гаранционния сервиз от документите ти. Ако не ги пазиш, попитай в ТМ. Там преди 2-3 години продаваха перални от същата марка.Първоначално публикувано от margoto
# - Качеството на изпиране зависи от качеството на праха за пране.Колкото до праховете - стават Persil, Ariel, Tide и донякъде Тема! По-евтините съдържат повече "пълнеж" и аромат за сметка на активните вещества.#Първоначално публикувано от ICKO
Но, най-добре прочети тук: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg394498.
Доста изчерпателно е описано от hristoslav2.
Преди 10-ина дни си взехме АРИСТОН мн. по-тиха е от старата Силтал,мн. по-добре изпира прането ,единственото,което не ми харесва е, че много се клатушка при центрофугиране.А всичко съм направил както пише в упътването.Дайте някакъв полезен съвет.
По-горе четох,че на някои модели имало застопоряване на амортисьорите при транспорт,как да разбера дали има и при мен подобно нещо??????
Mod.edit avenger 1. Не пускай последователни постове!
2.Поправям почти всеки твой пост,не смяташ ли,че е добре да поработиш над правописа си?
Честито!Първоначално публикувано от ICKO
Прочети си упътването! Там е описано всичко. Отзад на пералнята има обозначение за застопоряващите пръти.
P.S. Ти нали си я пуснал в експлоатация вече?!?
Относно вибрациите при центрофуга, е нужно да направиш прецизна нивелация.
Знам го и вси4ко правя по инструкция , но пак вибрира много какво да направя !
Даите сувети моля?
ICKO,
Пробвай да дадеш лек наклон на машината напред или назад. Проверяваш дали не е "на кантар" - хващаш с две ръце предните ъгли на горния капак и леко натискаш/дърпаш, също и по диагонал. Така ще усетиш дали някое краче иска корекция. Машината трябва да стои стабилно.
Крачетата - колкото са по-развити, машината е по-нестабилна и обратно.
Ако пералнята е "тясна" (или с намален размер) - нормално е да е малко по-неустойчива.
Margoto,
Пералнята ти май няма такъв филтър. Това да не те притеснява.
Проверявай джобовете на дрехите за монети, химикалки и др., много внимавай с банелите (ако има).
Благодаря!
Почнах вече да ставам луд-какво ли не правих!
И в сервиза звънях-те ми викат карай кат се счупи, нали е в гаранция!
Обаче мен ме дразни, че е така!
Вече си мисля да не би да е нещо фабр. дефект!
не се вманиячавай толко.. то зависи по колко и какво пране слагашПървоначално публикувано от ICKO
2 дена четох цялата тема и най-вече поради ограничение в пространството /максимум 50см/ в крайна сметка се спрях на сравнително евтината марка Beko и то на конкретни 2 модела:
BEKO WMD 26126PT КАПАЦИТЕТ: 6.0 KG ОБОРОТИ: 1200 PMI без дисплей за 529лв и модел с дисплей
BEKO WMD 76106 КАПАЦИТЕТ: 6.0 KG ОБОРОТИ: 1000 PMI само с 10лв по скъп за 539лв.
Наробувах се на марки и AEG имах, но от всичкото прочетено в тази тема не срещнах нищо съществено като минус на тази марка перални освен, че са турски. Та от тези 2 модела кой бихте ми препоръчали?
На първия се спрях, поради предположението, че заради по-високите обороти при центрофугиране ще е с по-здрави лагери, а на втория, заради по-малкото и изчистени програми, но пък допълнителната електроника, заради дисплея ме притеснява малко. В интерес на истината имам съдомиялна с подобен дисплей, но тя не е подложена на такива вибрации
Има много по-добри предложения за тези пари. Защо точно на Беко реши да заложиш?
Защото проблема е в дълбочината в пералнята, която за това помещение може да е максимално 50см. Останалите модели, които видях са на Мерлони груп, Daewoo и LG, а тези марки не ми харесват..Първоначално публикувано от Kasap
hricava,
Дисплея е полезно нещо... И аз бях против преди време... Сега съм убеден, че е много удобно и полезно. Двата модела, които си посочил (за Беко-то) имат различни + и -. Разликата в оборотите е почти нищожна, при мен на 1200 излизат сухи, но намачкани и виждам зор с гладенето. 1000 об. са си нормални. Има и друго - единия модел няма защита от протичане - не е фатално, но по-добре е да има.
Като алтернатива - разгледай Фагор и Амика(Ханса). Мисля, че и те имаха вариант "тясна".