Страница 12 от 18 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 268

Перални,Препоръки-2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2010

Re:Перални,Препоръки-2010

аз съм за занусито защото има отделен термурег. .. а и 1, 2 съфорумци имат такава и казват, че са доволни ;-)
    [/quote]
    И мен много ме поблазни този отделен терморегулатор ...но се чудя....за това търся и други мнения

2.  

3. Тук е от
    Mar 2010

Здравейте!

Налага се да купим нова пералня. Изчетох почти всичко в този форум относно необходими/излишни компоненти и функции, които да притежава една пералня. Бих бил особено благодарен за съвет относно коя марка/модел да избера. Мисля, че съм отсял вaжните неща, които се препоръчват тук.

Изискванията са:
    1. Ценови диапазон от 500-650лв
    2. Предно зареждане
    3. Проста и здрава машина
    4. Не повече от 1000об./мин
    5. Не повече от 5кг за зареждане
    6. Без дисплей

Важно е да се знае, че пералнята ще се монтира в баня и няма друг вариант. Няма ограничения за размер. Относно марките съм се спрял на AEG, BOSCH/SIEMENS, ELECTROLUX, GORENJE

Какво ще кажете за този модел на ELECTROLUX - http://www.technopolis.bg/b2c/app/di...DC%29/.do?rf=y ?

Ако смятате, че не е подходящ, моля да ми предложите други варианти. Става въпрос за София. Много благодаря предварително.

4. Тук е от
    Mar 2010

И аз в това Zanussi съм се прицелил,а и има "лесно гладене".Принципно си мисля че с Electrolux-a би трябвало да са 1:1 откъм качество,все пак Zanussi е търговска марка на Electrolux,макар и в ниския клас,а се правят и в един и същ завод в Полша заедно с евтините модели на Electrolux.Но и този от промоцията в технополиса не изглежда зле,макар че съм доста предубеден към стоките които се пускат на промоция.Аз лично,ако не изскочи нещо друго тия седмици,ще скачам на Zanussi-то!

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Gateva
    аз съм за занусито защото има отделен термурег. .. а и 1, 2 съфорумци имат такава и казват, че са доволни ;-)

И мен много ме поблазни този отделен терморегулатор ...но се чудя....за това търся и други мнения
    Gateva зануси и електролукс се правят в 1 завод.. отвътре са едни и същи
    атодоров за изискванията ти е добър електролукса
    ajsajs това че евтините модели на електролукс се правят със зануси в 1 завод са пълни глипости.. и скъпи и евтини модели на електролукс се правят в 1 завод заедно със зануси, аег, привилег и мн други.. откъде си сигорен че се правят в полша??? вече не се знае уреда къде е произведен.. може в завод в германия а може и в завод в китай да е произведен даден модел.. и накрая на стикера пишат едно "made in EU" и т'ва е..

6. Member
    Тук е от
    Feb 2009

За madi in EU не съм съгласен. Виждал съм фурни за вгр. на Електролукс на които си пише made in Germany. Разбира се няма нищо лошо в изнесеното производство. Как иначе да се докара тази цена.

7. Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от drakon4eto
    Gateva зануси и електролукс се правят в 1 завод.. отвътре са едни и същи
    Благодаря за разяснението.Значи няма голяма разлика в качеството.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Едно предложение и от мен. Отговаря на всичките ти критерии. Успех! http://www.techno-mix.com/PERALNI-MA...-A-162-BY.html

10. Тук е от
    Mar 2010

drakon4e,на табелката на пералнята в техномаркета го пишеше-Zanussi(3105)- страна производител:Полша,също и няколко по-евтини Electrolux-a,аз все пак вече ги огледах наживо с цел доубеждаване и са само чакам да им наглася парите и май ще скоча в една такава.

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

за.. "made in EU" .. преди пишеха страната, но вече не.. мострите както се сещате не са от вчера.. като си купите ако пише страната.. значи е по-старо производство и съотв. е застоял модел в магазина..
    ajsajs на по скъпите модели на електролукс какво пише на табелката.. за страна.. ако си обърнал внимание (те са мостри от по-преди и трябва да пише страна) ??

12. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Gateva,
    Относно отделният терморегулатор - не виждам смисъл от него. Имаме основно 4-5 вида материи (памук, вълна, синтетика, смесено...), като за всяка материя производителя е предвидил минимум по 2 температури (за памук са 3-4). Станаха 10-15 програми (всички машини са горе-долу с толкова) - от тях основно се ползват максимум 4-5. При това няма риск да забравиш да настроиш терморегулатора и да "врътнеш" вълната на 60 градуса, или памук на 30*.
    Данните за двата модела, които си посочила - нещо не се връзват. Според Техномаркета Електролукса няма отложен старт и нищо не пише за защита от протичане, а според сайта на Електролукс - има защита и отложен старт(ама колко ?).
    За Зануси-то не ми се рови...
    За същите пари можеш да вземеш Амика (пак е полска, стара, доказана марка, с дисплей, отложен старт, защита от наводнение). Евентуално можеш да разгледаш Фагор или Кьортинг.
    Предложението на diterh също e доста прилично и приемливо !

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от atodorov
    Здравейте!
    Налага се да купим нова пералня. Изчетох почти всичко в този форум относно необходими/излишни компоненти и функции, които да притежава една пералня. Бих бил особено благодарен за съвет относно коя марка/модел да избера. Мисля, че съм отсял вaжните неща, които се препоръчват тук.

5. Не повече от 5кг за зареждане
    Аз бих отнесъл това това Candy. Огромен люк, подходящ за пране на одеала и якета. Разкошна, бърза програма за 3,5кг пране.
    И не на последно място - 5г. гаранция.
    Не отговаря на 5-тото изискване, защото е 7кг. Не ми е ясно, защо държиш на тази точка де. И не е в списъка на марките, които оглеждаш, но си позволявам да я препоръчам.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от *George*
    Gateva,
    Относно отделният терморегулатор - не виждам смисъл от него. Имаме основно 4-5 вида материи (памук, вълна, синтетика, смесено...), като за всяка материя производителя е предвидил минимум по 2 температури (за памук са 3-4). Станаха 10-15 програми (всички машини са горе-долу с толкова) - от тях основно се ползват максимум 4-5. При това няма риск да забравиш да настроиш терморегулатора и да "врътнеш" вълната на 60 градуса, или памук на 30*.
    Данните за двата модела, които си посочила - нещо не се връзват. Според Техномаркета Електролукса няма отложен старт и нищо не пише за защита от протичане, а според сайта на Електролукс - има защита и отложен старт(ама колко ?).
    За Зануси-то не ми се рови...
    За същите пари можеш да вземеш Амика (пак е полска, стара, доказана марка, с дисплей, отложен старт, защита от наводнение). Евентуално можеш да разгледаш Фагор или Кьортинг.
    Предложението на diterh също e доста прилично и приемливо !
    Електролукса го разгледахме в ТМ и има отложен старт мисля до 12ч,но не е отбелязано в сайта...но защита от протичане май не видях.Ще разровя да погледна и Амика.Предложението на diterh го видях, но сме определили бюджет до 500лв
    Благодаря на всички за мненията и предложенията

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Разгледайте каталога на Electrolux! Там за всеки модел си пише основните функции.
    Повечето функции от сорта на "защита от протичане" са си рекламни трикове. Някой може ли да ми обясни какво означава конкретно тази?
    Пробива ти се водосъдържателя и пералнята сама си събира водата, за да не се излее на пода? Скъсва ти се някой от маркучите и не позволява водата да навлиза (изтича) в / от казана? Или нещо друго?

17. Тук е от
    Mar 2010

Днес бяхме в магазина на Бош и Сименс на Т. Каблешков. Имаха един модел на Сименс WM 08.... на цена 600лв, но беше с 800об./мин. Казаха, че уж бил от Полша. Да питам diterh дали е добър модел, ако знае и какво ще кажете за тези на Бош - http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=1441 - WAA 20162BY и http://www.volta.bg/index.php?page=i...=&itemID=22097 - WAA 12163 BY? Къде са сглобявани, ако някой знае? И как е сравнението между тези модели на Сименс и Бош спрямо модела на Електролукс от по-горе?

http://www.techno-mix.com/PERALNI-MA...-A-162-BY.html или http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=1441 е по-добрият избор?

Още веднъж благодаря за мненията.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Gena_bs,
    Ето малко информация относно защитите от протичане:
    Тук
    Тук
    Тук

Доколко тези защити са рекламни трикове - аз лично незная. Но щом всички производители (дори и Miele) ги използват - би трябвало да са ефективни.

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs
    Пробива ти се водосъдържателя и пералнята сама си събира водата, за да не се излее на пода? Скъсва ти се някой от маркучите и не позволява водата да навлиза (изтича) в / от казана? Или нещо друго?
    Да, точно това е целта на тези защити (както става ясно от линковете). С малка разлика - водата няма да се излее на пода, щото системата ще е сработила вече (би трябвало) и ще е прекъснала подаването на вода към машината.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 18 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 23:56
  2. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 13:04
  3. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 14:23
  4. Перални,Препоръки 2006г
    От XaMaB във форум Бяла техника
    Отговори: 532
    Последно: 27-12-06, 20:45
  5. Перални,Препоръки 2005г
    От veszxr във форум Бяла техника
    Отговори: 27
    Последно: 13-12-05, 00:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе