Страница 3 от 18 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 268

Перални,Препоръки-2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Перални,Препоръки-2010

Здравейте. И аз ще питам за конкретни перални. Бях се оритентирал строго към Elektrolux но тук прочетох че били много шумни. Но двама перлани техници ми я препоръчаха (не знам дали не са поправяли по - стари модели и те да са били по - здрави ... ), но били много издръжливи. Ariston строго ми ги отхвърлиха, но тук ги хвалите. На мен ми трябва "плитка перлня" - около 50 см дълбочина. Бях се ориентирал към Elektrolux EWS 104700 W (почти няма нищо из БГ сайтовете за нея, но в технополис я има наживо ... а сега ми се прокрадва идеята за Аристон 129 (инверторен двигател) пак плитка мисля че беше 53 см. Какво ще ме посъветвате

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Перални,Препоръки-2010

sevdo2000, прочете ли постовете по-нагоре на тази страница относно Аристона ? Ето ти и няколко други ( тук , тук , тук )
    Забелязваш ли, че проблемите са се появили за период 2 години, че и по-малко ! Верно, че още са в гаранция, но и там е много относително...Това са само няколко линка, намерени с Гугъла набързо...
    Изискването ти само за плитка машина ли е ? Финанси, безшумност, икономичност, ремонтопригодност...др ?

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Перални,Препоръки-2010

Почти всички от последната година прочетох но някои бяха за сушилни, а знам че пералня със сушилня не е добра комбинация за която и да е марка. Значи за финанси да кажем до 800 - 850 лв мога да отделя, искам да е плитка, за икономичност то вече май всички са си икономични другото са рекламни трикове - че ще изхаби 3 4 л повече или по - малко вода на пране (половин тоалетно казанче ), не мисля че е кой знае какво при натовареност (поне за мен 2 3 перални седмично), шума не знам какво значи за електролукса - т.е. имам пералня индезит на 13 години вече - пере си идеално (явно е по издръжлив модел от сегашните индезити), и да кажем не е шумен (бучи си двигателя нормално напред назад ... )т.е. не вярвам пералня 2006 2007 година модел да е по - шумна. За ремонтопригодност - не мога да кажа, не разбирам от перални и няма да ремонтирам, имате в предвид дали се поддържа добре от сервизите ли? Имаше някакви промоции в Техномаркет или Технополис с допълнителни 5 години гаранции, но тази пералня Електролукс EWS (стандартните 60 см са EWF) май не я лови.
    Ако става на въпрос преди половин година като почнах да се ориентирам към купуване на перални, същите тези техници които ми препоръчаха електролукса, ми препоръчваха първо Горение (и строго ми отхвърляха Аристона като проблемен в гаранционна и извънгаранционна експлоатация), имаше един модел Горение(за 4,5 кг пране - устройва ме) плитка, но го няма никъде по магазините при нас (аз съм от Враца).

5. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Перални,Препоръки-2010

sevdo2000, можеш да разгледаш и това: www.electron.bg
    Има 1 Бош, 3 модела на Горене, също и Фагор (той е 55 см). За някои модели има безплатна доставка.
    При новите модели май помпата се явява по-шумна - на цикъл пране само плацикането на водата се чува, но при изпомпване-моята (WS43121) я чувам в другата стая...
    Успех !

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Перални,Препоръки-2010

Мда, това е пералнята която си бях харесал. На някои места съм я виждал с 4,5 кг пране като характеристика.
    Родителите ми имат една супер малка (ниска и плитка) CANDY за 3,5 кг пране, много добре пере, но понякога подскача на центруфуга и танцува из стаята та и слагах едни ограничители по теракота. Има изискване в инструкцията и да се изключва центрофугата при някои положения (забравих кои мисля след определени килограми), но пък за какво ми е тая пералня ако няма центрофуга, тя реално не пере ... така че си подкача .
    Дали го има този проблем при Вашето Горение като е плитка, гледам в спецификацията и има някакъв контрол на стабилността, предполагам че си саморегулира нещо оборотите...

7. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Перални,Препоръки-2010

sevdo2000,
    По принцип всички машини с намалени размери са по-неустойчиви от стандартните. Но да "подскача" и "танцува" не е нормално.
    Моята е вкарана под кухненския плот, от двете й страни има шкафове, на разстояние 2 см. Не удря никъде и не е мръднала от мястото си (2 год.).
    Подът е много крив и неравен, имам достъп само до предните 2 крачета, така че нивелацията куца яко. Ефектът е, че при повечко дрехи (или по-тежки, като халати) на центрофуга започва да "тропа".
    Относно контрола на стабилността - повечето съвременни машини го имат. И да - свързано е с оборотите.
    Чекмеджето за перилния препарат е малко "късо" според мен, но не е фатално.
    Успех !

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Перални,Препоръки-2010

Благодаря за съветите George , в крайна сметка ме върна на изходно ниво назад 5 месеца. Това ми беше първото решение но само четях. Сега като писах тук и ме посъветва (поне от опит казваш е добре), мисля да се ориентирам към Горение-то. Друг е въпроса че не знам как стоят нещата с това интернет пазаруване, дали има гаранционна поддръжка на продукта в нашия район и с какви проблеми е свързано - друго си е да го пипнеш в магазина но ... пък това е бъдещето. Все ще има "сефте".
    P.S. Ако си я вкарал под кухненския плот - махнал ли си горния и капак, защото стандартната височина на кухненски плот е мисля 85 см, колкото е и самата пералня, чувал съм че това се компенсира със сваляне на горния капак.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Перални,Препоръки-2010

sevdo2000,
    За пазаруването през интернет не мога да помогна - не съм го правил. Някой от колегите-съфорумци ако има опит...
    Евентуално обиколи магазините в града и питай дали могат да доставят това, което си харесал. При мен така се получи-даже първоначално "продавач-консултантката" ме отряза - че Горене нямат модел "тясна" пералня. Като се поопънах, че имат даже 3 модела - мадамата отвори каталога, и се извини за грешката. Доставиха ми я за 3-4 дена...
    За гаранционният сервиз ("Г сервиз") май няма добри отзиви - но дано не се налага...
    Капака не съм го махал - плота е на височина 90 см - точно заради пералнята. То и да се махне капака - няма да помогне (разпределителя на водата за миещия препарат пак ще пречи).
    От сайта на Горене можеш да изтеглиш ръководството за употреба - та ако нещо не ти хареса, да се пренасочиш към друга марка/модел.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Перални,Препоръки-2010

Стана като чат, но могат да се включат и хора с други мнения, но мисля че и това което пишем е полезно за някой различен от нас двамата. Та разгледах по - подробно в electron.bg, и забелязах някакви "нови" плитки перални на горение, с по - ниска цена, електронен програматор (което смятам че не е предимство) но нямат дисплей като на пералнята на George, за 5 кг пране, малко по неикономични са, и нямат заключване на централния панел (това защита от деца ли е?), но всичко друго ми изглежда наред.

http://www.gorenje.bg/compare_products.asp

12. Тук е от
    Jan 2010

Перални,Препоръки-2010

В Технополис ми препоръчаха AEG Electroluks и BEKO, последната марка не я гледах въобще, спрях се на този модел: http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBA5D46291182F1A90A002481B479E9&cpgnum=1&citem=DEBA5D46291182F1A90A002481B479E9AF4CE6EE66FF9B43B273795757 0BBD7E)/.do?rf=y
    Човека от магазина ми каза, че независимо какъва марка, ще е пералнята с гарнционнта и след гаранционата подръка не би трябвало да имам проблем. Нещото което ме спира, е че барабаните на всичките AEG Electroluks са с много по-големи дупки на фона на останалите марки (най-финия и съответно щадящ дрехите ми се струва , ще е дамантения барабан на Самсунг) освен това имат един вътрешен шев на барабана точно зад едно от пласмасовите (не знам как да го нарека "Пръскалки"),което е още по-грубо но от прочетеното тук и препоръките на продавачите (В Техномеркет ми препоръчаха пак AEG Electroluks и Уърпул), ще направя комромис с барабана.Ако някой има впечатления от горепосочения модел и от барабаните на AEG Electroluks , моля нека пише.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Перални,Препоръки-2010

Наистина стана чат май...

sevdo2000,
    Линка ти нещо куца...
    Тези модели ли имаш в предвид ( тук и тук )?
    Тоз цифров дисплей - нямам идея...
    Може би изглеждат малко по-неикономични, но ги дават за 5 кг., а не 4,5.
    Иначе, всички перални вече са с електронен програматор. (Тая, голямата врътка е само селектор, след стартиране на програмата, той вече не играе...).
    Заключването на панела е защита от деца.
    Би трябвало да има и разлика в материала на казана...инокс и карботекс, но ако си забелязал - в различните сайтове данните са различни !
    ... И цвета на дисплея е зелен ! (WS43121)

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Перални,Препоръки-2010

Цитат Първоначално публикувано от sevdo2000
    Благодаря за съветите George , в крайна сметка ме върна на изходно ниво назад 5 месеца. Това ми беше първото решение но само четях. Сега като писах тук и ме посъветва (поне от опит казваш е добре), мисля да се ориентирам към Горение-то. Друг е въпроса че не знам как стоят нещата с това интернет пазаруване, дали има гаранционна поддръжка на продукта в нашия район и с какви проблеми е свързано - друго си е да го пипнеш в магазина но ... пък това е бъдещето. Все ще има "сефте".
    P.S. Ако си я вкарал под кухненския плот - махнал ли си горния и капак, защото стандартната височина на кухненски плот е мисля 85 см, колкото е и самата пералня, чувал съм че това се компенсира със сваляне на горния капак.
    Един глас за Gorenje и от мен. Имат сервизи в цялата страна. За резервни части няма да имаш проблеми (в случай, че се наложи след време). Преди няколко месеца си закупих блокировката за люка на моята 11г. WA442 зa 7 и нещо. Вземи си някоя от моделите WA4......! Успех!

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Перални,Препоръки-2010

Купете си нещо от Electrolux Group (AEG, Electrolux, Zanussi) и не се занимавайте с глупости!
    Пералнята, която купих в началото на май Electrolux EWF 10040W работи перфектно при доста "спартански" условия. Твърда и студена вода, ниско налягане, ниско напрежение на EVN с постоянни пикове. До момента няма проблеми!
    "Г -сервиз" не струват. Пиша от опит с гаранционен уред.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Перални,Препоръки-2010

GEorge, тези имах в предвид (бях дал линк със сравнение на твоята и една от тези - другите, но явно не се пази в сайта на горение след известно време иначе си се отваряше). Мислиш ли че са по - некачествени от твоята, в смисъл има нещо нередно за да са с по 120 по - евтини (щото по принцип екстрите които няма в сравнение с твоята не са болка за умиране). Може да е някакъв компромис с качеството ?

18. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Перални,Препоръки-2010

Gena_bs,
    За сервиза съм съгласен, но лично не съм имал взимане-даване с тях (вече 2 год.). А и 8 месеца експлоатация - за мен са малко, за да съм категоричен, че няма проблеми. Моите условия са същите, при това съм с бебе...

sevdo2000,
    на последния ти въпрос не мога да отговоря...Евентуално разгледай Фагорите и Беко (мисля, че и те имаха модел "тясна") - като по-евтина алтернатива.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 18 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 23:56
  2. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 13:04
  3. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 14:23
  4. Перални,Препоръки 2006г
    От XaMaB във форум Бяла техника
    Отговори: 532
    Последно: 27-12-06, 20:45
  5. Перални,Препоръки 2005г
    От veszxr във форум Бяла техника
    Отговори: 27
    Последно: 13-12-05, 00:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе