Страница 17 от 25 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 363

Перални,Препоръки 2007г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2007

Перални,Препоръки 2007г

Моля, помогнете, имам проблем с пералнята!
    От една седмица имам пералня Electrolux EWF 1005.
    Прах 3-4 пъти без никакъв проблем. Днес я ползвах веднъж около обяд и половин час след като изпра, я пуснах пак. Обаче не иска да завърши програмата, имаше да плакне и центрофугира. Прекъснах я и я пуснах само на програмата за плакнене - не ще, пробвах само центрофуга - пак не ще. Разпределих дрехите ръчно, както пише в книжката и пак нищо...

Моля за някакъв съвет, иде ми да се гръмна... чисто новата ми пералничка се прецака!

По време на второто пране спря тока, буквално за 2-3 минути, не разбирам, но не ми се вярва да е от това?!?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Перални,Препоръки 2007г

Здравейте Някой знае ли какви лагери и семеринг има пералня Горене WA583 Хората имат малко дете и искат първо да купя частите и тогава да разглобявам Предварително благодаря

4. Тук е от
    Oct 2007

Перални,Препоръки 2007г

Искам да си купя пералня която да работи с топла и студена водал.Стрували си?Защо няма предлагане на такива модели?Икономична ли е такава спрямо другите модели?

5. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Перални,Препоръки 2007г

Цитат Първоначално публикувано от tankata
    Искам да си купя пералня която да работи с топла и студена водал.Стрували си?Защо няма предлагане на такива модели?Икономична ли е такава спрямо другите модели?
    Всяка пералня може да работи с топла и студена вода, стига да има терморегулатор. От терморегулатора изключваш температурата и водата си влиза в пералнята с температурата, с която излиза от чешмата.

6. Тук е от
    Sep 2007

Перални,Препоръки 2007г

Хайде пак да се включа.Моля за препоръка -искам пералня цвят ИНОКС ,енергиен клас А,ръчен терморегулатор/без електроники/.Изчетох цялата тема от 40 страници и се спирам на марките АЕГ,Кортинг и Бош,но и трите не предлагат иноксови модели.МНОГО ВИ МОЛЯ-ПОМОГНЕТЕ.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Перални,Препоръки 2007г

Днес почти няма пералня без електроника - всички имат електроника. Дори моделите, които нямат електронен дисплей също имат някаква електроника в себе си. Единствено можеш дa избереш между механичен и електронен програматор. Почти напълно механични модели(без електроника както казваш) перални можеш да срещнеш сред евтините марки като Нео, Санг, Аляска, Пролукс и т.н. А моделите, които са с иноксов цвят при всички положения имат електроника в себе си, така, че това, което искаш е неизпълнимо според мене, ако не направиш компромис с някоя от характеристиките или марките.

П.С. До колкото се сещам иноксови модели имат марките Аристон, Самсунг и Деу и те са от по-скъпите им модели и са пълни с електроника.
    Или с две думи:
    -перални с иноксов цвят - скъпи марки над 600 лв
    -перални без електроника - евтини модели до 400 лв
    -перални с иноксов цвят без електроника - няма

8.  

9. Тук е от
    Oct 2007

Перални,Препоръки 2007г

Хайде сега кажете няколко успокоителни думи, 4е моят мъж решил да ме изненада и снощи купил пералня без мен... Това е новата ми пералня http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09025968 .Не откривам никакви отзиви за нея в нета .

10. Тук е от
    Jan 2007

Перални,Препоръки 2007г

Здравейте,

сега не знам колко на сериозно ще приемете питането ми, но наистина се надявам да ни посъветвате какво да правим. Родителите ни имат една стара пералня Тамат, тя е на близо 20 години и все още върви, но все по-често прави проблеми. Те в момента не са в състояние да си позволят нова и ние с брат ми решихме да ги изненадаме. Търсим нещо до 550лв., вярно, че не е много, но все пак сме студенти и за нас това си е сума. Пералнята да не е повече от 600-800 оборота максимум, 5-6кг пране и по-възможност енергиен клас "А". До тук добре, но тези критерии не са достатъчни, за да намерим оптималния вариант.

Първото, което ни притеснява е, че повечето перални са с казан от карборан. Не сме много наясно, да не кажа изобщо, но този карборан май е вид пластмаса и се питаме каква е устойчивостта му? Май само SAMSUNG все още произвеждат перални от нераждавейка, но не знам колко са качествени самите перални!?!

Второ, трудно ни е да се спрем на подходяща марка. Отделих няколко часа последните 2-3 дни, за да прочета написаното до тук, но ако трябва да съм честен малко се обърках. Ние като цяло сме доволни от уредите на LG и Gorenje, но не знаем как се справят при пералните. Мислехме и за AEG, все пак са немски, но те са извън нашите финансови възможности и затова забравяме за тях. Видях, че повечето перални LG са енергиен клас "АА", което е повече от добре, но дали е достатъчно? От друга страна тук прочетох за Gorenje, че били шумни, но едва ли са по-шумни от Тамата!?! По-принцип не ни се иска да е италианска, защото сме малко резервирани към техниката идваща от Албиона. Мислехме и за някой модел на BOSH, нали уж са немски, но един бог знае дали не ги правят из някоя съседна нам страна или в джунглите на Азия.

И някой ползвал ли е KORTING? Разбрах, че са немски, но наистина ли се правят в Германия и какви са ви отзивите?

Надявам се да ни помогнете с препоръки за избора и тъй като малко се отплеснах по-горе ще напиша сбито още веднъж параметрите.

1. Енергиен клас "А" или "АА"
    2. Обороти 600-800
    3. Количество пране до 5-6кг
    4. Цена до 550лв. (с ДДС)

Благодаря на всички, отзовали се, предварително!

PS: Отговорите може и на Лично съобщение, за да не натоварваме допълнително темата.

11. Тук е от
    Sep 2007

Перални,Препоръки 2007г

Благодаря на Stanley за отговора.Вече наистина се омотах тотално.Компромисния вариант е пералня не за вграждане ,а "пъхната" под плота и с вратичка отпред като секашетата в кухнята.Ще си е почти "вградена".При положение ,че всички останали уреди са инокс,а хубава такава перална не се предлага на българския пазар-избора се сведе до АЕГ,НООООООО кой от трите модела:52610,54610 или 50600.Ще се радвам ако някой ,който е ползвал или е наясно с тази марка да удари едно рамо за избора.На първите два модела не намирам нищо от важните за мене неща,а именно без излишна електроника.Дали са с механичен програматор и регулатор на температурата.Благодаря предварително .

12. Тук е от
    Jan 2007

Перални,Препоръки 2007г

Първо искам да благодаря за бързия отговор на avenger. Решихме пералнята да бъде от еропейска марка и затова ограничихме избора до BOSH, KORTING и GORENJE. За КОРТИНГ не знаем почти нищо и затова ще сме благодарни на всички, които имат инфо за фирмата или още по-добре опит с нея. За БОШ и ГОРЕНИЕ имаме някаква представа и тук решаващо ще е при коя марка се проявяват по-малко проблеми и коя марка има по-добро обслужване в България? Надявам се да ни помогнете!

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2007г

KORTING е марка на GORENJE.Аз бих предпочел Бош.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Перални,Препоръки 2007г

Ама Бош-чето се прави(сглобява) в Турция, а онова поне си е в Словения(ЕС).

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Перални,Препоръки 2007г

Послушайте badr!
    Забравете за ЕС и други глупости!
    Това, какво пише на етикета няма никакво значение. Компонентите на 90, да не напиша 100% от машините са сглобени или произведени в Китай и Тайланд. Даже ако пише Made in China вече го броя за марково.
    Нещата за нашия пазар и за този в бившите соц страни нямат нищо общо нито с ЕС, нито дори с моделите, произведени за *****! А от Gorenje направо се пазете! Да не паднете в ръчичките на сервиза им в България, а това е почти сигурно за пералните!

Ако прочетете темата от началото на годината, ще разберете кои са марките и по-точно моделите им, заслужаващи внимание!
    Решете какво ще ви е нужно да има пералнята и избягвайте сложната електроника, дисплеи, сензорни бутони, отложени стартове и други такива!
    Необходими са ви регулировка на оборотите, на теглото на прането (икономисва вода, еленергия и перилен опрепарат), режим за фини тъкани и коприна с температура 30 до 35 градуса максимум, не повече от 1000 оборота, клас АА, режим без центрофуга и задържане на водата (без гладене). Ръководства на български и руски има в сайтовете на фирмите-производителки, така, че лесно ще разберете за какво ви пиша!
    Лично за мен повече от 600лв. е безсмислено да се дават за пералня! Даже и 530 са много, но вие си преценете. Разбира се, избягвайте и най-евтините модели на реномираните марки!
    Доколкото чувам от мои колеги, които в последните 9 месеца си купиха перални, преобладават препоръките за добра работа на модели на Electrolux, Zanussi и Whirpool.

17. Тук е от
    Oct 2007

Перални,Препоръки 2007г

Можете ли да ми препоръчате пералня за вграждане? Аз се колебая между Електролукс, Аристон и Канди?! Аристона с 800 оборота е най-евтина "само" 750 лв е, но дали си струва икономията или е по-добре да дам 1000 лв за Електролукс? Моля ако някой има опит да каже.

18. Тук е от
    Sep 2007

Перални,Препоръки 2007г

И сега да споделя какво ми се случи днес -отиваме след едномесечно лутане да си поръчаме пералня/избора се сведе до АЕГ-54610 и човека ме закопа с отговора ,че АЕГ без електроника НЯМА.Е, ами върнахме се и сега вече почва да ми е все едно каква ще е /дори да е Перла/.Хайде ако някой има някакво впечатление от марката да сподели,че да отивам на пук на всичко и да си я поръчам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 25 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки-2010
    От Danri във форум Бяла техника
    Отговори: 267
    Последно: 23-11-16, 18:51
  2. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 23:56
  3. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 13:04
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2005-2007г
    От lsabg във форум Отопление
    Отговори: 151
    Последно: 16-12-07, 19:04
  5. Перални,Препоръки 2006г
    От XaMaB във форум Бяла техника
    Отговори: 532
    Последно: 27-12-06, 20:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе