Нека някой който има лично наблюдение да сподели дали са добри новите модели перални на FAGOR и EDESA ?
Нека някой който има лично наблюдение да сподели дали са добри новите модели перални на FAGOR и EDESA ?
Предстои ми купуване на пералня като едно от изискванията е дълбочината да не е 60 см, а 40 см, защото имам ограничено място - тясно и дълго помещение. Може ли някой да ме посъветва относно марка, модел с дълбочина 40 см. Предварително благодаря за времето и отзивчивостта!![]()
айде Коколино успех , да ни информираш кое АЕГ си взе.Първоначално публикувано от COCOLINO
аз да се похваля - моето АЕГ 50610 е монтирано и си пере кротко вече цял месец и е голяма работа
един принципен въпрос към всички - като пише на програмата "мах 3 kg пране" например(при капацитет 6 кг), трябва ли да се стремя всеки път да ги напълня тия 3 кг демек половин пералня - защото имам чувството, че си мери колко вода да пусне и водата никога не изглежда много, по скоро изглежда по-малко от необходимото (спрямо представата ми от старата Перла) ??
п.с.
Коколино, от любопитство - как си избра този прякор ? (в казармата бяхме с един адвокат, фен на Марсел Пруст, виках му "Коколино" понякога, та ме гложди съмнението)
Soon , FAGOR са най известната марка правена в Испания и са доста добри. Поне са оригинални за разлика от други известни мари , които се правят по път и над път. Аз си взех такава и съм доволен. Пере с много малко вода , чак ме притеснява , но досега не съм изкарвал мръсни и недоизплакнати дрехи. За EDESA нямам наблюдения , но те също са Испански и предполагам също са добри. Бих ги предпочел пред БОШ например ,защото едва ли ще намериш такъв правен в Германия.
БЛАГОДАРЯ за мненията!
Аз лично съм с 10 годишна EDESA. Безупречна работа!!! - но трябва вече да се сменя, така че вече знам какво ще купувам:
FAGOR (edesa е другата търговска марка на fagor). Проверих и се обедих - наистина се произвеждат и идват от самите заводи на Испания.
Аз също съм с EDESA от 11години и досега не е мръднала,чудна работа.
В къщи сме със Зануси - от до , пералня , хладилник , печка , котлони , абсорбатор вече 9 години - няма мърдане. Сега не знам каде ги правят и как ги правят.
Предстои ми закупуване на съдомиялна машина. Какво ще кажете за марката Bosch? Моля да ми препоръчате.
Благодаря.
Made in Hungary!
Забравете кое, как и колко качествено е правено някога!
След 1997 година, когато UK върна Хонг Конг на Китайците всичко стана поне два пъти по-некачествено!
искам да попитам понеже не разбирам заслужава ли си да изхвърля стара пералня която е в отлично състояние (перла 05) и да купя нова с оглед на това че харчи по-малко ток? Дали е достатъчно по-икономична? Сегашната изглежда идеално и отвън и отвътре.
Новите перални са много по-икономични на електричество и вода, някои от тях са значително по-тихи и има нови екстри като регулация на оборотите на центрофугата, регулация на температурата и т.н., но ако старата ти пералня все още работи - ползвай я, а ако решиш наистина да си купиш нова, то пробвай да продадеш старата на някого, колкото и малко пари да вземеш от нея все ще са ти от полза при покупката на новата.
Иначе ето ти малко справка за по-добрите от новите модели - електричество средно на едно пране харчат по-малко от 1kW, а водата на едно пране средно е 40-50 литра. Понеже аз не знам точните параметри на Перла, ако има някой, който да ти каже колко харчат като ток и вода на едно пране ще можеш да си направиш съпоставка(не забравяй и за шума, който при доста от новите модели е значително по-малко).
Имам съвсем нова Daewoo WM DWD-F1013. Относно прането-никакви забележки, изпира безупречно. Имала съм Candy, Zanussi, AEG-честно толкова чисто и свежо пране, че чак да ми прави впечатление не съм имала. Програмите обаче са ужасно дълги...1,45 до 1,55 минути и въпреки, че избирам винаги да центрофугира на 400 оборота /максимума е 1000/, след прането и след всяко от изплакванията тя постепенно така се засилва, че накрая е почти като форсиращ самолет...въобще не вибрира-нивелирана е отлично, но се чува такъв звук, точно като от самолет и имам усещането, че ще се отлепи от земята. Това ме ужасява .Има ли някой някакво обяснение?
[quote=Longin ]
айде Коколино успех , да ни информираш кое АЕГ си взе.
аз да се похваля - моето АЕГ 50610 е монтирано и си пере кротко вече цял месец и е голяма работа
един принципен въпрос към всички - като пише на програмата "мах 3 kg пране" например(при капацитет 6 кг), трябва ли да се стремя всеки път да ги напълня тия 3 кг демек половин пералня - защото имам чувството, че си мери колко вода да пусне и водата никога не изглежда много, по скоро изглежда по-малко от необходимото (спрямо представата ми от старата Перла) ??
п.с.
Коколино, от любопитство - как си избра този прякор ? (в казармата бяхме с един адвокат, фен на Марсел Пруст, виках му "Коколино" понякога, та ме гложди съмнението)
[/quote
Пералнята я чакам в понеделник или вторник,а иначе се спрях на АЕГ 54610 .Изобщо не разчитам да е немска ,но все пак ще е АЕГ.Наясно съм,че истинска немска АЕГ тук за тези пари няма.В един руски сайт ми направи впечатление,че е за обем 5кг.пране , а в Техномаркет пише-6кг.При положение,че става дума за един и същ модел,а то и от снимката се вижда не зная на кое да вярвам.Няма електронна везна и ще бъде проблем ако я "Наблъскам",а не трябва.Така или иначе като я докарат и изпробвам ще пиша отзиви/шум,работа,изпиране/.
п.с Не съм този COCOLINO -избрах си ника заради самата тема.