Страница 5 от 17 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 245

Перални,Препоръки 2008г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    2
    #61

    Перални,Препоръки 2008г

    оказа се че напреж. до конектора за центрофугата на ел. двиг. отива,но той не върти.Как да проверя състоянието на намотките за центрофугиране?

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    13
    #62

    Перални,Препоръки 2008г

    Като гледам всеки си има собствено мнение за марката на пералнята и за това с горно или предно зареждане да е. И това е нормално. Според мен не са толкова важни тези критерии, колкото късметът конкретният уред, който купиш да е изправен и надежден, защото понякога и най-скъпата марка дава дефекти - просто лош късмет . Случвало ми се е уреди от долнопробна марка да ми служат учудващо много години, а такива, които съм си купувала наскоро от реномирани марки да дават някои дефекти.
    Но така или иначе говорим за перални и аз ще си кажа моето мнение, произтичащо от личния ми опит. Имам Indesit Moon и съм възхитена от нея! До сега съм си мислела, че пера със старото Candy 400 оборота. А на тези, които робуват на марки и се опитват да убедят и другите в правотата си, ще кажа - по - добре не се опитвайте, защото когато се сбърка, е по - добре грешката да е собствена, а не по вина на друг. Виж друго нещо е професионалните мнения, които се изказват тук, по конкретни положения, относно пералнята като машина.
    Желая успех на всички във бъдещите покупки и приятно и безаварийно използване на другите, които вече са си купили пералня!

  4. Novice
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    7
    #63

    Перални,Препоръки 2008г

    Привет!
    Предстои ми покупка на пералня и незнма на каква марка да се спра. бихте ли ми дали съвет. Обмислям варианти като Зануси, АЕГ, Електролукс, Аристон, ЛГ, Самсунг, Горение. Ако имате впечатление от тях ми дайте съвет. Какво е мнението ви за комбинирани уреди - пералня и сушилня и ако е положително, на коя марка да се спра.
    Предварително ви благодаря.

  5. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    263
    #64

    Перални,Препоръки 2008г

    Само ще ти кажа ,че комбиниранините уреди не са сполучливи.Като изпере трябва да сушиш на 2 пъти,иначе не става.А за перални в този форум е изписано страшно много!

  6. Novice
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    1
    #65

    Перални,Препоръки 2008г

    Здравейте, изчетох по наколко пъти написаното в форума /а и къде ли още не :-)/, не успях да намеря информация за един модел на аристон представен в зора ardx 109 а и в магазините им никак не ме ориентираха. моля накой ако има впечатления да ги сподели. Иначе се чудя между този модел и модела най-оборотен каточели в момента - AVF 109, който е и на промоция на доста места. Моля някой ак оможе да помогне!?

  7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    11
    #66

    Перални,Препоръки 2008г

    Привет народе.
    Минах и разгледах в магазините и се спрях на тези 2:
    * АЕG L 47080 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09019050 ;
    * elektrolux 9120 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09026062 - само нейният капак на барабана беше метален, а на 10120 пластмасов ???
    Моля за помощ в избора - badr помагай !

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #67

    Перални,Препоръки 2008г

    Цитат Първоначално публикувано от star_t
    Моля за помощ в избора - badr помагай !
    Аз бих предпочел Електролукса,то и е AEG си е Електролукс,но за мен разликата в цената не се оправдава с екстри от рода "програма за петна".
    Другите програми за чисти дрехи ли са?

  10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    11
    #68

    Перални,Препоръки 2008г

    В руските сайтове можех да сравня характеристиките на 2-та модела - в интерес на истината електролукса имаше повече екстри , но АЕГ го дават с механично управление??

  11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #69

    Перални,Препоръки 2008г

    Цитат Първоначално публикувано от star_t
    В руските сайтове можех да сравня характеристиките на 2-та модела - в интерес на истината електролукса имаше повече екстри , но АЕГ го дават с механично управление??
    Информационен дисплей и електронен програматор -- някак си не приличат на механично управление.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    88
    #70

    Перални,Препоръки 2008г

    толкова мн.мнения и въпреки това няма единомислие. Уж АЕГ и БОШ, а се оказва, че старите марки не са това което са били! извода тогава не е ли - Закупете си евтинко за да не ви е яд. Апредполагам, че и ремонтите им са по -евтини.
    Всеки почти е имал италианска пералня, а сега .. вече само негативни мнения за Индезит, Канди, Аристон?! аз също от 10г. използвам пералня индезит. 4 членно семейство сме, а досега един ремонт не и й се е наложил!
    Може би за да не се объркват хората не трябва да, четат топиците, а смело и "безотговорно' в магазина и ... на който какъвто му е късмета.

  13. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    323
    #71

    Перални,Препоръки 2008г

    Цитат Първоначално публикувано от tottenham
    Може би за да не се объркват хората не трябва да, четат топиците, а смело и "безотговорно' в магазина и ... на който какъвто му е късмета.
    ...и после да пишат в друг раздел на форума топици от рода на: "не ми уважиха гаранцията" или "сервизното обслужване им е абсолютна измама" и т.н....

  14.  
     
  15. snm
    snm е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    3
    #72

    Перални,Препоръки 2008г

    Здравей badr, ние май не се различаваме много от повечето хора пишещи тук - търсим пералня и колкото повече четем, толкова по-труден ни става избора. Бяхме се спряли на Indesit (само и единствено поради факта, че има механичен програматор и ръчни настройки на температура и обороти), но след прочетените мнения започнахме да се отказваме. Самия ти съветваш да купуваме немски марки, в същото време да са с механичен програматор и като прибавим условието за ръчни настройки на температура става наистина невъзможно да се намери такава пералня на нашия пазар. Посъветвай ни ако можеш. Както разбра държим на ръчен термостат и механичен програматор, 4-5 кг, 800 и нагоре оборота.

    Също така за финал искаме да те попитаме следното - при положение че този отрасъл от битовата бяла техника е на изключително слабо ниво към днешна дата, за което подсказват както мненията по тази тема, така и самата тема от 50 (!!!) страници, създадена от хора с единственото желание просто да си купят пералня, не е ли всъщност по-уместно да се купи по-евтина пералня от производител като Веко например за 400лв със същите функции като да речем Whirlpool за 700, като и двете не би било изненадващо да се развалят в рамките на следващите 3-4г което е крайно малко за продукт от такъв тип. Така ако случайно ти се развали Векото на втория месец след гаранционния срок, ядът би бил по-малък, отколкото ако си дал двойно повече пари, робувайки на марка. Въпросът се задава от хора които винаги са били на принципа че евтиното излиза скъпо и че е по-добре да се залага на качествените и доказани марки, но от тази тема излиза, че такива марки вече няма и че всичко е made in третия свят и е въпрос на късмет.

    И един съвет като към Модератор: По назад в темата имаше и други хора които също те питаха за примери за евентуални модели с механичен програматор, но останаха без отговор, и наистина почти май няма такива на пазара вече. Може би не би било зле да се направи едно обобщение накратко и без да звучи като реклама, кои марки какви особености имат и да не се налага всеки човечец решил да си купи нова пералня, да му се налага да обогатява общата си култура с 50 стр. текст съставен предимно от повтарящи се до безкрай въпроси от типа "кажете ми нещо за Candy (примерно)?". Логично е че не всеки има време да изчете цялата тема и едно такова резюме не би било излишно. Самите ние накратко след 2ч. четене и ровене с търсачката, стигаме до извода че Аристон, Индезит и др. италиански марки са адски щайги само с добър дизайн, Candy също са били сила но някога си, Веко, Санг, Нео и т.н. са един и същ китайски уред, Whirpool съблазнява най-вече с дългосрочна гаранция на дадени модели, и истината били AEG, Siemens i Electrolux. За Miele е ясно че са лидер. Само че тези марки не предлагат към момента механика всичко е PC в пералня, а и да кажа - в момента сме със стара AEG Lavamat която е най-отвратителната пералня която съм срещал (не сме я купували ние). Преди това пък имахме Miele с горно пълнене (докараха ни я втора употреба от DE и да, нечуплива е, но тежеше колкото две нормални перални въпреки компактния си размер и беше абсурд да се пренася от по-малко от 4-членна бригада (това сериозно!!!).Така че дори и на Miele могат да се намерят кусури (да не говорим за кошмарния им промишлено-индустриален дизайн). На всички е ясна политиката на фирмите към изнасяне на производството към евтините държави с цел по-голяма печалба и по-чупливи електроуреди за да върви оборота, но все пак би било добре да се отсеят по-големите боклуци от по-малките, вместо разсеяни отговори от типа "никога Индезит, по-добре АЕГ" и т.н. .... Без лоши чувства и мерси предварително за отговора.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    35
    #73

    Перални,Препоръки 2008г

    С нетърпение очаквам отговора на badr, който си личи че е много навътре в нещата. На мен също ми предстои закупуване на пералня, но искам да я "вградя" под плот. За това ще се радвам да ми отговорите и на въпроса, (т.к. никъде не можах да намеря отговор) има ли някаква разлика в механиката, примерно някакви по-добри балансни системи при пералните за вграждане и свободностоящите, т.к. фирмите за кухни искат да оставят поне по 5 см. от двете страни и да изнесат вратичката напред,защото щяла като центрофугира да се разглоби кухнята . Насочил съм се към аристон със сушилня,но за френския пазар. Имали ли сте възможността да видите отвътре качествено ли е направена или вероятнността да дефектира е като на тези които се продават за България. Благодаря много предварително!!!

  17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #74

    Перални,Препоръки 2008г

    Цитат Първоначално публикувано от snm
    Здравей badr, ние май не се различаваме много от повечето хора пишещи тук - търсим пералня и колкото повече четем, толкова по-труден ни става избора. Бяхме се спряли на Indesit (само и единствено поради факта, че има механичен програматор и ръчни настройки на температура и обороти), но след прочетените мнения започнахме да се отказваме. Самия ти съветваш да купуваме немски марки, в същото време да са с механичен програматор и като прибавим условието за ръчни настройки на температура става наистина невъзможно да се намери такава пералня на нашия пазар. Посъветвай ни ако можеш. Както разбра държим на ръчен термостат и механичен програматор, 4-5 кг, 800 и нагоре оборота.
    Да към настоящият момент вече всички утвърдени производители преминаха на електронни програматори.Проблемът тук обаче е малко по-различен.
    Качеството на изработка на контролер от утвърден производител е прилично.Но качеството на електроснабдяването у нас след приватизацията на електропреносните дружества изключително драматично се влоши.
    Така поставен въпроса е наистина трудно решим,но такава е реалността.Едва ли обаче ние можем да променим нещо.
    Тук е предимството на механичния програматор.Той не се влияе от колебанията на мрежовото напрежение.

    Цитат Първоначално публикувано от snm
    Също така за финал искаме да те попитаме следното - при положение че този отрасъл от битовата бяла техника е на изключително слабо ниво към днешна дата, за което подсказват както мненията по тази тема, така и самата тема от 50 (!!!) страници, създадена от хора с единственото желание просто да си купят пералня, не е ли всъщност по-уместно да се купи по-евтина пералня от производител като Веко например за 400лв със същите функции като да речем Whirlpool за 700, като и двете не би било изненадващо да се развалят в рамките на следващите 3-4г което е крайно малко за продукт от такъв тип. Така ако случайно ти се развали Векото на втория месец след гаранционния срок, ядът би бил по-малък, отколкото ако си дал двойно повече пари, робувайки на марка. Въпросът се задава от хора които винаги са били на принципа че евтиното излиза скъпо и че е по-добре да се залага на качествените и доказани марки, но от тази тема излиза, че такива марки вече няма и че всичко е made in третия свят и е въпрос на късмет.
    И един съвет като към Модератор: По назад в темата имаше и други хора които също те питаха за примери за евентуални модели с механичен програматор, но останаха без отговор, и наистина почти май няма такива на пазара вече. Може би не би било зле да се направи едно обобщение накратко и без да звучи като реклама, кои марки какви особености имат и да не се налага всеки човечец решил да си купи нова пералня, да му се налага да обогатява общата си култура с 50 стр. текст съставен предимно от повтарящи се до безкрай въпроси от типа "кажете ми нещо за Candy (примерно)?". Логично е че не всеки има време да изчете цялата тема и едно такова резюме не би било излишно. Самите ние накратко след 2ч. четене и ровене с търсачката, стигаме до извода че Аристон, Индезит и др. италиански марки са адски щайги само с добър дизайн, Candy също са били сила но някога си, Веко, Санг, Нео и т.н. са един и същ китайски уред, Whirpool съблазнява най-вече с дългосрочна гаранция на дадени модели, и истината били AEG, Siemens i Electrolux. За Miele е ясно че са лидер. Само че тези марки не предлагат към момента механика всичко е PC в пералня, а и да кажа - в момента сме със стара AEG Lavamat която е най-отвратителната пералня която съм срещал (не сме я купували ние). Преди това пък имахме Miele с горно пълнене (докараха ни я втора употреба от DE и да, нечуплива е, но тежеше колкото две нормални перални въпреки компактния си размер и беше абсурд да се пренася от по-малко от 4-членна бригада (това сериозно!!!).Така че дори и на Miele могат да се намерят кусури (да не говорим за кошмарния им промишлено-индустриален дизайн). На всички е ясна политиката на фирмите към изнасяне на производството към евтините държави с цел по-голяма печалба и по-чупливи електроуреди за да върви оборота, но все пак би било добре да се отсеят по-големите боклуци от по-малките, вместо разсеяни отговори от типа "никога Индезит, по-добре АЕГ" и т.н. .... Без лоши чувства и мерси предварително за отговора.
    Да! Твърде резонен е въпросът - китайски уред от рода Нео и т.н още повече,че тия именно удовлетворяват изискването за мех.програматор + ръчен терморегулатор или продукт на реномиран производител?
    Не мога да отговоря категорично на такъв въпрос.От вида и броя на дефектите с които се сблъсквам си правя извода,че все още марковите машини дефектират значително по-рядко ,но тенденцията определено е преорентиране към производството на машини с лимитиран живот.Трябва да уточня обаче,че за категорични изводи е необходима статистика.
    Още по-трудно е да се направи резюме поради една или друга причина.
    За редовия потребител Индезит xxx модел означава определен дизайн и функции.Особенност е това,че там има сериен номер и именно този номер означава конкретния модел,а не дизайна.
    Така е и с другите марки.
    Тази информация обаче не би била от никаква полза за човек тръгнал да си купува уред.Напротив това съвсем ще обърка потребителя.Предполагам за всички ще е ненужно да бистрим особенностите на конкретен контролер.
    Друг фактор е че един производител произвежда широка гама уреди и сравнението м/у различни класове не би било съвсем коректно.
    Цитат Първоначално публикувано от kraska
    С нетърпение очаквам отговора на badr, който си личи че е много навътре в нещата. На мен също ми предстои закупуване на пералня, но искам да я "вградя" под плот. За това ще се радвам да ми отговорите и на въпроса, (т.к. никъде не можах да намеря отговор) има ли някаква разлика в механиката, примерно някакви по-добри балансни системи при пералните за вграждане и свободностоящите, т.к. фирмите за кухни искат да оставят поне по 5 см. от двете страни и да изнесат вратичката напред,защото щяла като центрофугира да се разглоби кухнята . Насочил съм се към аристон със сушилня,но за френския пазар. Имали ли сте възможността да видите отвътре качествено ли е направена или вероятнността да дефектира е като на тези които се продават за България. Благодаря много предварително!!!
    Няма разлика в окачването на пералните за вграждане и самостоятелните уреди.Качеството на аристон си е същото и за френския пазар.Съмнявам се специалист да ти препръча пералня със сушилня,без значение на коя марка.По 3см обаче е напълно достатъчно растояние за пералнята.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Тук е момента да се извиня и на всички които са очаквали от мен отговор на конкретен въпрос и не са го получили.
    Напоследък твърде малко време ми остава за форума,а през това време,предполагам,въпросите са загубили своята актуалност.
    За съжаление,твърде мъглява ми се вижда перспективата,това да се промени.

  18. snm
    snm е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    3
    #75

    Перални,Препоръки 2008г

    Ясно, благодаря badr още веднъж.
    За статистиката - вчера купихме Whirpool AWO/D 43136 с 6г. гаранция и монтаж от Whirpool + безплатна доставка - точно 600лв от Магазини Зора. Също така изобщо не си правете труда да избирате по сайтовете на техномагазините - нищо общо нямат изложените модели по сайтовете с реално фигуриращите в магазина. Тия сайтове не се ъпдейтват с години. Не си губете времето, а направо газ към магазина. Успех на всички

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 17 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 22:56
  2. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 12:04
  3. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 00:34
  4. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 13:23
  5. Перални,Препоръки 2005г
    От veszxr във форум Бяла техника
    Отговори: 27
    Последно: 12-12-05, 23:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе