Здравейте реших да взема нова пералня, а парите които мога да отделя са 600 лв. AEG-тата ми идват скъпо, затова съм се спрял на няколко модела Electrolux и един на Bosch.С пералнята няма да се пере много 1-2 пъти на седмица максимум.Моля да ми препоръчате някоя за тези пари.Засега съм се спрял на:
Bosch WAA 20162BY
ELECTROLUX EWF-10240W
ELECTROLUX EWF-10470W тази идва малко скъпичка
ELECTROLUX EWF-10679W
ELECTROLUX EWF-12470W
ELECTROLUX EWF-12680 тази идва малко скъпичка
FAGOR 3F-211

. Има ли съществена разлика в качеството между карборан, карботекс и дюрапроп? 4) Иска ми се и механичен програматор, ама май пак няма да ме огрее. Когато НЕ пише „електронен програматор” или „електронно управление” (тези двете едно и също ли означават?), значи ли че програматорът е механичен? 5) Предпочитам да няма електроника (не знам дали има съвсем без електроника, но поне ми кажете кои са "екстрите" без които пералнята продължава да работи успешно, ако откажат, и кои да избягвам на всяка цена). 6)Колебая се между нагласяне на центрофугата само на 2 крайни положения или плавно (във втория случай не е ли електронно нагласянето?). 7) Въобще не можах да се ориентирам в обясненията за моторите – колекторен, инвенторен....Може ли да не бъде нито единия, нито другия и трябва ли да предпочета или избягвам някой от тях? 8). Наличие на програма "Половин пране" 9) Колкото повече класове "A", толкова по-добре (това е пожелателно, но не задължително). 10)По-дълга гаранция.