phazor, не си взимай пералня от тази марка...
Ако не е Уирпул ще е AEG, но там не мога да си харесам модел на удачна цена... А защо не Уирпул ? Аз и сега съм с Уирпул и все още бачка, е скърца повечко и вратата нещо не ще да се затваря хубаво... Ти коя би препоръчал ? Изискванията ми са: да е от 1000 оборота нагоре, от 6 кила нагоре, да има кратка програма и да работиПървоначално публикувано от Kasap
Ако си доволен от тази марка, ще си първия, който срещам... Разгледай Кандитата.
Моля за мнение за този модел на Фагор :
http://www.pazaruvaj.com/peralni-i-s.../opisanie.html
Оказа се, че вратата на пералното помещение е широка 58,3 см. и трябва да избера пералня за вграждане, за да може да влезе. Всички модели, които си бях набелязала, отпаднаха. Този модел е единственият от наличните в момента на пазара, който е с подходящи размери и отговаря на всичките ми изисквания - капацитет 7 кг., обороти на центоф. 1200, кратка 30-мин. програма, функция "лесно гладене", намалено време за пране (50-минутна програма), балансираща система, програми за ръчно и смесено пране, информация за процеса на пране и оставащото време, отложен старт, отложено центрофугиране.
Дали не греша?
Само да обърна внимание че споре саита гарацията е 36 месеца което не прави 6 години. И да каже че също не бих избрал тази марка. По добре което и да е АЕГ.Първоначално публикувано от phazor
А за моито Зануси да кажа че, освен че е малко шумно иначе е ОК.
Виж промоцията от началната страница - последната страница на промоцията най - отдолу - щом поемат 6 години гаранция за пералня значи си вярват... Познавам доста хора с Уирпул, аз също - не са някакви специалисти или претенциозни но им работят от години пералните без проблеми... А след 6 години ако е читав сервиза си струва... Познавам и хора с АЕГ които никога не биха си взели никоя друга марка, а и до сервиз не са опирали... Та затова въпросвам... И аз предпочитам АЕГ но не мога да им се ориентирам в моделите и кои къде са правени малко са останали които са правени в Германия...Първоначално публикувано от deiris
Вече няколко седмици пералнята+сушилня е вкъщи, но ми се струва, че не е толкова тиха колкото очаквах след рекламите на продавачите и мненията по форумите. Всеки има различни слухови възприятия и може би за това се получават тези разминавания.Доволен съм от избора. Все още нямам впечатление от работата на пералнята и какъв е крайния резултат. След месец-два ще ви информирам за впечатлението на съпругата ми...
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg373452
Особенно при центрофугиране не е изобщо тиха. Нека някой сподели и неговите наблюдения...
Здравейте,
предстои ми закупуване на нова перална машина.
Бих Ви помолил за мнения относно марката Gorenje - по специално новите модели, които са в момента на пазара,
тъй като чувам, че новите (от последните 2 - 3 години) нямат нищо общо с моделите да кажем от преди 5 - 7 години.
Качеството било драстично паднало ?!?!
Точно преди малко четах за тях, че не били хич стока - много оплаквания от "доволни потребители", много рекламации и сервизни поръчкиПървоначално публикувано от Kaar
Такива негативни мнения ще прочетеш за почти всички марки, които се продават в страната.
Канди, за сега запазват до голяма степен качеството си и са за предпочитане - дори не само разчитайки на късмет като при останалите.
Безспорните марки-лидери са си Мийле и Кюпербуш, както и Шултес - качество, практичност, иновативност и "вечност"
За тях лошо няма да прочетеш никъде - в този смисъл, ти ги препоръчвам тях.
Здравейте на всички! От месец имаме пералня Електролукс 10149.При стартиране на програмата изкарва половината и после старт/пауза започва да мига и тя спира. При стартиране отново тръгва, но след известтно време светва червено старт/пауза и така постоянно. Не зная кога ще имаме изпрани дрехи и кога не. Моля ви помогнете ни. Благодаря предварително на всички.
А би ли споделил някой мнението си за пералните с горно зареждане. Предвид мястото ми е по-удобно да сложа такава пералня, защото е 15 см по-тясна. Чувал съм, че са дори по-надеждни от другите, но дали е вярно. Сега гледам в Технополис един Уърлпул за 5,5 кила, с 1000 об., Шесто чувство и някои дребни екстри - общо взето ще ми върши работа. На промоция - 629лв. и ШЕСТ години гаранция след безплатния монтаж на оторизирания сервиз. Изглежда ми твърде примамливо, но дали няма някаква уловка?
Понеже сайта на Технополис е много тъп и не намирам да приложа линк с този модел предлагам един подобен, който е със същите параметри като на моя избор, но е с електронен дисплей в повече... Ето:
http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=16178
Благодаря!
Здравейте,
Имам проблем с пералня Philips SESA 990 Silent 1200 , може би е вече на 15 или повече години.
Проблема е , че в центъра на барабана/точно където е оста назад/ се е образувала дупка с ръбове които задират дрехите при пране.
Иначе нямам никакви оплаквания с електроника и механика.
Може ли някой да даде съвет как да си реша проблема ?
Благодаря !