От 6 месеца ползвам AEG L75694NWD и никога не е миришела но не е от произведените за България.
От 6 месеца ползвам AEG L75694NWD и никога не е миришела но не е от произведените за България.
Сушилнята е на около 3 седмици. Нормално ли е в тази част на вратата(отгоре) да се събират тези неща които трябва попринцип да слизат долу във филтъра? Чистя го след всяко пускане.
Става въпрос за aeg.
IMG_20170111_202402.jpg
Изпратено от моят Nexus 5 с помощта на Tapatalk
Въздуха циркулира в целия барабан и е нормално.Има го и при другите марки.По важно е дали с сухи.
Сухи са да. Нямам проблем с миризми също. Само това ме притесняваше . Благодаря!
Изпратено от моят Nexus 5 с помощта на Tapatalk
При мен също има боклуци е не много..
Zerowatt чисто нова,на 4 сушения е вече,не мирише нищо,и не мачка.Средно час и половина суши ,Gorenje , стара.също никакви миризми.И двете са кондензционни без термопомпа.Zerowatt - а се не чува,Gorenje-то бучи здраво.Когато сушим отварям леко горната част на прозореца.Според мен най важното при сушенето е да подбирате за цикъла еднородни тъкани,за да не се получи така,че когато сте на сензор,едни неща да изгорят и пожълтеят,а други да ги извадите влажни.
Здравейте, някой може ли да ми каже нещо за тази сушилня:
Сушилни / aeg / Lavatherm PFLEGE IH / Нови уреди с транспортни дефекти / Магазин за бяла техника в град Варна
В общи линии търся нещо с транспортен дефект, термопомпа, 8 кг. цена 900-1000 лв. Отворен съм и към други оферти от Варна, ако някой може да предложи нещо добро.
Здравейте, спрял съм се на следните сушилни:
СУШ.HOTPOINT ARISTON AQC8 2F7 TM1 EU | Сушилни | Домакински електроуре
СУШИЛНЯ BOSCH WTH 85200BY | Сушилни | Домакински електроу&
СУШИЛНЯ AEG T8DEC68S | Сушилни | Домакински електроур
Имате ли мнение или наблюдения за някоя от тях? Коя бихте препоръчали? Приемам и препоръки за нещо друго в същия клас, до 1300 лв.
Благодаря.
Здравейте. Решил съм да си взема сушилна машина. Посетих няколко магазина и разбрах, че се продават два основни вида - с термопомпа и такива, които са без. Основната разлика, която навсякъде ми изтъкваха продавач-консултантите, бе в консумацията на енергия. Моделите с термопомпа се оказа, че били енергиен клас А, А+ и т.н., за разлика от другите - клас В, което прави първите два пъти по-икономични. По етикетите се ориентирах сам, че на сушилните с термопомпа им дават средна годишни консумация около 200-250 kWh, а на другите съответно двойна - около 500 kWh. Другата основна разлика, до която успях да достигна отново самбе в цените. Моделите с термопомпа /средни цени - около 1000 лв./ явно са с около 30-40% по-скъпи от другите, които са без /средни цени - около 600 лв./
Бих искал да попитам освен това предимство, което се явява в консумираната енергия, има ли някакво друго съществено, защото ми се струва неоправдано да инвестирам 400 лв. в сушилня с термопомпа, които по груби изчисления /приблизително 50 лв. по-нисък годишен разход за сушилнята с термопомпа/ ще ми се възвърнат едва след 7-8 години ползване на уреда?
Предварително благодаря на всички отзовали се.
Този пост е редактиран от valimus; 11-02-17 в 11:44.
Разликата в разхода на цикъл е двойна. Без термопомпа сушат на по-висока температура, което износва повече дрехите с времето. Това са недостатъците на по-евтините според мен. Иначе мисля, че без термопомпа са по-здрави, защото са по-опростени. Доплатете за възможно най-дълга гаранция. Успех!