Взимаш сушилня с уплътнение в гнездото на филтъра при вратата, иначе трябва да импровизираш, защото цялата прах ще се просмуква и задръства кондензатора.
Взимаш сушилня с уплътнение в гнездото на филтъра при вратата, иначе трябва да импровизираш, защото цялата прах ще се просмуква и задръства кондензатора.
Здрaвейте, отново! Харесала съм 2 сушилни Бош ( WTW85461BY и WTR87TW0BY). Основната разлика е,че едната е със самопочистване. Може ли мнения
Този пост е редактиран от Barcelona; 13-10-22 в 19:53.
Здравейте, предстои ни покупка на първата ни сушилня и сме се насочили към по високия клас. Двоумим се между тези два модела:
https://shop.miele.bg/sushilni-mashini/11819460.html и тази https://www.bosch-home.bg/productlis...x=accessories/
Не съм толкова вещ на тема сушилни, но ги гледах, сравнявах... едната е кондензационен клас А, другата е кондензацонен клас Б ... моля за Вашите съвети.
Едната е бюджетна на Миеле, другата висок клас на Бош, принципно аз бих взел Боша, ако не беше системата за автоматично почистване.
Много хора се оплакват, че след време се изисква ревизия и почистване на ваната и помпата.
По-добре вземи Миелето.
Мийле нямат нисък клас. Само опциите са разликата между по-евтините и по-скъпите. Аз бих взел Мийле.
" Ниския " клас на Мийле е високия сегмент на другите марки.
https://www.youtube.com/watch?v=3Rnw...BB%D1%8E%D1%81
Ето за какво иде реч с тези Бошове.
Точно поради тази причина, всички модели който съм гледал на Бош,Хаиър и тн. със самопочистване са рискови. Въпреки че е занимавка, моделите със ръчно почистване на кондензатора имат по-голям шанс да изкарат по-дълго без сервиз. Хаиър май са единствените който предлагат 10кг-което е плюс в предвид написаното по-долу, но автоматичното почистване на кондензатора ме отказа.
Аз се спрях на модел на Бош 9кг с ръчно чистене след доста четене- Миеле ми бяха извън бюджета а от АЕГ/Електролукс комбинирания уред имам преки наблюдения от жилището на родителите ми и нито е добра пералня нито е добра сушилня- може би защото е 2 в 1. В допълнение размера 7-8-9 кг е рекламен- реално уредите не могат да сушат максималните килограми в рамките на времето зададено в програмата. При мен например при първо тестово пускане вчера за 2 хавлии и 2 кърпи бързата 45 минути програма продължи 70 мин. В машините има сензор, който отчита влажността и удължава времето за сушене/разхода на ток. Крайно не вярвам, че щом за 2кг памук има нужда от час и малко за 3.30 ще изсуши 9 кг памук. По-скоро към 6-7 кг е реалния максимален капацитет за памук на 9кг Бош. Съответно за синтетика и други материи е едно 3-4-5 кг.
По темата искам да питам как свързвате тънкия нестандартен за конденз на сушилня Бош в канала,така че да е плътно и да не мирише на канал в банята? Стандартните муфи са предвидени за маркуч за пералня който е 25-27 мм. Допълнителното разширение от комплекта на Бош не успява да се задържи в муфата> https://imgur.com/a/KnDhfyx
Този пост е редактиран от Bgtatko; 16-11-22 в 13:43.
Времето на програмата зависи от много неща - колко са мокри дрехите, какъв тип са и Др. Сензора за влажност пести енергия, а не обратното. Центрофугирай на високи обороти и сензорната програма ще е по-кратка. 2-3 часа е нормално време за сушилни с термопомпа. Разхода зависи повече от температурата на сушене, отколкото от времетраенето. То затова повечето уреди отнемат много по-дълго за цикъл сега от преди.
Та в продължение на темата в която се чудих коя аджеба да взема, е много ясно взех Miele-то модел TWF760WP и мога да кажа, че уреда е на върха на хранителната верига на сушилните. Всичко през приложението на Мииле правим, пускане, настройки, отчита ни в реално време и в края на програмата колко кВ/ч е изразходвала.... бърза е, икономична е, FragranceDos капсулите са (не са откритие като топлата вода, но...) много яка екстра, спряхме да ползваме омекотител в пералнята именно заради тях. Факт, нищо общо с Бош, мош, Gorenje, BeCko, LG, Samsung и прочие уредите ...
Аз се спрях на кондензационна, но не е с термопомпа, а със сешоар.
Здравейте отново,купих Beko 68233 на черния петък на много добра цена.Днес я взех,разопаковах я,нивелирах я включих я и... нищо.Ни звук ни стон изобщо не светва дисплея.Все едно няма ток. (контакта работи) . Утре ще звъня на сервиза на търговската верига.Много ме е яд!
1ч 34мин - 4 кг- програма микс- след 1400 оборота центрофуга и си ги спазва точно- това за бош 9кг сушилня, за разлика от еко програмата, която се точи по-дълго. Проблема по-горе със маркуча за конденза го реших като взех каучукова тапа ф50 и направих дупка за маркуча, след това уплътних със силикон.