Не е баш по темата :
Не е баш по темата :
Прилича ми на пералня на мафията
(Нали прането на пари идва от тях и то в буквално-преносен смисъл. Държат обществени перални за да легализират доходи чрез тях, защото е трудно някой да проследи и докаже колко клиенти са минали и колко пари са спечелени.)
Ето защо тези уреди трябва да са под наблюдение. Преди време четох, че в Америка имало много подобни случаи с определена марка.
Това 90% е пералня, а не сушилня/комбо.
В случая няма значение какъв е уреда!
Това е за любители на нощна тарифа и икономиите.
И за любители на смарт перални Самсунг по 3000лв, които се управляват дистанционно. Главно пускане и спиране - пълненето още не са го измислили. Гледах подобна пародия в Техномаркет, даже един продавач се опитва да ми разяснява екстрите.
Когато накисваш или переш ликьосани мазни дрехи с бензин, трябва да знаеш как и къде. Сигурен съм, че е виновна сестрата на оная американска лелка, която си изсуши булонката в микровълновата печка преди години и съди производителя, че не бил предупредил в инструкцията.
Съмнява ме да е от бензин. По-скоро някакво електрическо претоварване и остарели кабели.
Аз имам отделно перално помещение не ми стои в хола или кухнята. Пожари стават и от нощни лампи но не познавам някой който като спи да дърпа шалтера!
antiox ,комбинираното AEG увеличава ли влажността на въздуха при сушене?
Аз ползвам пералня Elektrolux и сушилня AEG от 8 години ,но сушилнята определено вдига влажността на въздуха.
Като цяло съм доволен защото машините са близо и досега работят отлично,но не се знае докога.
Следващата машина ,която ще взема мисля да е AEG подобно на твоето ,а старите машини заминават за студентската квартира на сина ми .
Гледам в Технополис са с 5 години гаранциа до края на годината.
Като взема есента ще дам и аз отзиви.
Този пост е редактиран от Loreti; 17-05-18 в 16:42.
Въпреки, че в тази тема основно се хейтва, ще потърся мнения за модел комбиниран уред AEG L7WBE69S
Нека си спестим всички лекции за недостатъците на комбинираните уреди. В крайна сметка тези машини стават все по-популярни а темата е точно за този вид машини. В допълнение имам познати използващи комбинирана Miele, която е сигурно модел на повече от 10г и го купиха втора употреба за 400лв. По техен съвет същият уред си купиха и друго семейство, като и тяхното мнение е същото. Та двете семейства вече не си помислят за отделни машини или за сушене на тераса. Не искам да започвам нови дискусии а просто информирам, че съм наясно с теориите за предимства и недостатъци.
Относно AEG L7WBE69S
Като цена характеристики изглежда много добър избор а 5г пълна гаранция е сериозен плюс пред алтернативите от други производители.
Живея сам и обема ме устройва перфектно - 9 към 6кг, като едва ли на едно пране някога ще събирам повече от 6кг. От тук отпада и проблема с мачкането.
Консумацията не ме притеснява. Машината едва ли ще се използва повече от 10 пъти в месеца и то за малки обеми. Точно поради тази причина ми се вижда неразумно да давам още 700лв за модела на AEG с термопомпа. Загряването вече не е такъв проблем при новите модели за да бъде изтъкван като недостатък.
Алтернативата на AEG e L87695NWD, който изглежда е по-стар модел но със сходни характеристики.
Моля за съвет в случай, че в този ценови диапазон има модели на други производители, които биха били по-добър избор.
Е за хейтване..
Купувай комбо на Аег-като цени,качество са номер едно.
Успех!
Според мене ,това е единствения комбиниран уред,при който сушилнята може да се доближи като качество спрямо отделната сушилня : https://technovision.bg/Model.aspx?ID=406&CatID=2 .За съжаление е значително по скъп от стандартните такива.Най голямото предимство тук ,не е икономията от термопомпата а това че заради термопомпата суши на по ниска температура и не съсипва дрехите.Отделно е и единствената комбинирана със отделение за събиране на мъха от дрехите при сушене.
Ако трябва да пишем за максимум на качество при комбо ,е Miele!
Но е много дебела цената!
Затова Аег при тези уреди е номер едно в цяла Европа-цена,качество без конкуренция.
В случая не е точно така.Miele си е Miele,но Aeg то което предложих по горе има термопомпа+съд са събиране на мъха,нещо което и Miele от 5000 лв ,го няма.Именно термопомпата е уникална в AEG то,няма друга комбинирана пералня със сушилня с термопомпа.