Днес се пробвах, но уви - бяха пренасочили сочните девойки, да раздават кредити. Паднаха ми се здрави момци
Казвам момци, защото пробвах няколко - е не става брат!
Ще премълча гротескните сценки, за да не взема да обидя някого без да ща!
Но тия кучета от Емаг, веднага надушиха, че са ми се бастисали уредите
Купих си модела 4966 dwmce (к'вото и да значи)
Сряда-Четвъртък ще дам коледно ревю (ако някой го интересува.)
Честито! Със здраве да я ползвате и да не ви тормози!
Здравейте Знаещи,
Честита Коледа!
Обещах мнение след покупка (Candy Row 4966 DWMCE).
Трудна работа, не знам от къде да започна!
Тази смотана година, настоящата покупка ми е третото дежавю (по-нова и по-модерна техника – работеща по-лошо от старата).
Красива машина, имаща всички предпоставки да се справи чудесно с поставените и задачи, но уви – не може.
Смарт, но в никакъв случай – умна.
След доста четене по форумите, достигнах до извода, че болшинството от новата техника е със сходни параметри, начин на работа и съответните недомислици.
Пере перфектно и е с удачни програми и настройки. Но то пък, коя ли съвременна пералня не е!?
Само една забележка – абе как не се сетиха, след крайната цетрофуга, да върнат един оборот назад, за да разджурка парцалите! Както е при непретенциозното Беко?
Сушенето, ах сушенето – много варианти и опции, коя от коя с по-дълго времетраене!?
Тази машина сензори няма ли? Свети, мига, писка, комуникира си по вифи, а не може да прецени, че 2 полусухи парцала, не е необходимо да ги суши 3-4 часа!
Друго (вероятно свързано с горното) – слагаш 2 мокри парцала и първото, което прави преди да ги суши е да ги омокри допълнително!
И още – свършва сушенето (някога) и до там. Няма регулярно разджуркване през определено време, за да не се измачкат изсушените, но все още топли дрехи!?
Проблемите не са много, но са основни (поне за мен).
И може би „случайно“ няма, къде и кого да запиташ преди покупката.
Поздрави и Весело посрещане на Новата 2021-а Година!
Здравейте,
Това BEKO HTV 8736 XS0 или това CANDY CSOW 4965 TWE/1-S A да избера?
Прочетох на колегата ревюто, както и последните 5-6 страници от темата, но все още съм в питанка.
Търся евтин комбиниран модел, жената не е претенциозна.
Гаранцията от 5-6 години е задължително условие.
Да си призная загледах и този BOSCH WDU28540EU A, но се чудя дали си струва тройната цена.
Предното Candy още работи, но му се счупи чопа на вратичката, както и при центрофуга тече.
Изкара 7-8 години, не знам дали Бош-а ще изкара 3 пъти по толкова...
Затова и повече клоня към Беко-то...
Имам опит с едно старо комбинирано Lg със сензори за сушене,сега сме с нов комбиниран whirlpool със шесто чувство.Ами не стават за сушене Тея машини,след сушене барабана не може да го пипнеш,смятайте на какви градуси сушат.Оттам,дрехите се свиват и миришат на гума,и изобщо няма миризма на омекотител.
Аз преди 2 години взех комбинирано LG. Само то влезна в плиткото място.
Потвърждавам, че има миризма, но най-много се усеща първите няколко сушения. После намалява.
Ползваме го основно на режим с нискотемпературно сушене и тогава липсва.
Най-тъпото е, че не можеш предварително да настроиш програма за пране и последващо сушене. Не ти дава да избереш режим на сушене, а само някакво по подразбиране, отнемащо часове.
Хубавите комбинирани уреди с термопомпа са около 2к.
И? Трябва да се купуват евтини по 1200лв с оплаквания, че барабанът пари и мирише на гума?
Чисто и просто пералня + сушилня струват грубо 1000+1000=2000лв.
При наличие на място се вземат отделни, а при крайно недостатъчно място може и комбиниран вариант.
Парите са еднакви. Мястото се пести за сметка на други негативи. Обобщено - ако имате място, вземате 2 отделни уреда.
Абсолютно вярно.
Ако имаш място - 2 отделни уреда.
Ако нямаш място - комби с термопомпа (цената е колкото да ги вземеш по отделно)
Някои искат да спестят от цената като взимат комби и имат оплаквания.
Друго което може да спре човек от покупката на комби с термопомпа е ако ще я слага под плот - тези комбита са по 87 см високи и някъде може да не влезе.
Някакви препоръки за марка модел до около 1000 лв.
Привет,
аз още се чудя, сега загледах и това Beko (Пералня със Сушилня BEKO HTV 8746 XG A).
Със инверторен мотор е. Какви са предимствата и недостатъците?
Сложен уред... Беко.